Hava Durumu

Çavuşoğlu ile dobra dobra

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2019 08:38
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2019 08:38

Yeni yayın döneminin ilk Sönmez Medya Buluşmaları'nda konuğumuz AK Parti Bursa Milletvekili ve aynı zamanda TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyon Başkanı Hakan Çavuşoğlu oldu.
Yaklaşık bir saat süren programımızın nasıl bittiğini anlamadık. Bunda da en büyük etken Çavuşoğlu'nun verdiğimiz sorulara net, samimi ve akıcı yanıt vermesi.


Ama öncesinde bazı tespitler yapmakta fayda var: Çavuşoğlu Başbakan Yardımcılığı döneminde Bursa için gerçekten çok uğraştı.
Gittiği her ortamda Bursa'nın tanıtımını yaptı, meslektaşlarımızı da onore etti.
Bu açıdan bakınca oldukça başarılı bir dönem geçirdi.

SURİYE KONUSUNDA TÜRKİYE'NİN DÖRT İSTEĞİ

Çavuşoğlu ile sohbetimizde benim sorduğum soruysa Suriyeliler konusu idi. Malum geçen hafta içinde Ankara'da Rusya, İran ve Türkiye Suriye konusund,a masada buluşmuş asgari müştereklerde anlaşılmıştı.
Ortak hedef Suriye'de önümüzdeki yıl içinde seçim olması, anayasanın hazırlanması ve Suriyelilerin kendi kendilerini yönetmesi.
Türkiye'de mevcut konum itibarı ile 4 milyona yaklaşan Suriyeli var. Yine resmi rakamlara göre 354 binin üzerinde Suriyeli anavatanlarına dönmüşler.
Bu noktada Türkiye'nin dört beklentisi olduğunu Çavuşoğlu anlattı.


Onlardan ilki yaklaşık otuzbeş, kırk kilometrelik güvenlik koridoru hattının oluşturulması, buranın bölücü terör örgütü unsurlarından arındırılması, Türkiye'de misafir olan Suriyelilerin buralara yerleştirilmesi.
Suriye'nin toprak bütünlüğünün korunması.
Öte yandan İdlib'de yaşayan 4 milyon civarındaki nüfusun Türkiye'ye göç etmesinin engellenmesi...
Bir tarafta bunlar yaşanırken önümüzdeki günlerde BM Genel Kurulu'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın bir görüşme yapacağını da Çavuşoğlu bizlerle paylaştı.

DAVUTOĞLU VE EKİBİNE ELEŞTİRİ

Yine Çavuşoğlu, geçen hafta AK Parti'den istifa eden eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun parti kurma çalışmaları hakkında da net konuştu. Parti içindeyken parti kurulma çalışmaları ne kadar etik diye sordu.
Sonrasında da mevki verince iyi o mevkiyi ondan daha iyi birisine verince kötü mü oluyor?
Diyerek Davutoğlu ve beraberinde hareket edenleri eleştirdi.
Ardından da Binali Yıldırım'ı örnek gösterdi. Yıldırım da son Başbakan'dı fakat o şimdi sade bir milletvekili olarak elinden geleni yapıyor.

İSRAFIN HER TÜRLÜSÜNE KARŞIYIZ

Bu arada İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun araçları toplamasına ise tek kelimeyle komedi olarak nitelendirdi.
Ardından bu araçlar fazlaysa neden araç kiralama ihalesi yapıyor diyerek olaya farklı bir bakış açısı getirdi.
Sonradan da ilave etti israf nereden gelirse gelsin karşısındayız diyerek kendisinin ve partisinin bakış açısını paylaşmış oldu.

YERLİ OTOMOBİL BURSA'DA YAPILACAK

TBMM'de yeni yasama döneminde başta adalet reformu ardından Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili değişikliklerin gündeme geleceğini Çavuşoğlu paylaştı. Kişisel olarak da bazı suçlarda idamın getirilmesine Çavuşoğlu pozitif bakıyor. Bu konuda özellikle Emine Bulut cinayeti, çocuk tecavüzleri olmak üzere bazı suçlara idam gelmesi şart. Ama bunun içinde muhalefetin desteği gerekiyor...
EYT konusu ile ilgili olarak sayın Cumhurbaşkanımız komisyona havale etti komisyon konuyla ilgili olarak çalışıyor dedi. Çavuşoğlu. Bursalıların merak ettiği yerli otomobil noktasında ise biz aynı noktadayız yerli otomobil Bursa'da üretilemeli dedi. Yaklaşık altmış dakika boyunca gerek ülke gerekse kent gündemine ilişkin bizleri bilgilendiren Çavuşoğlu'nun bazı konuşmalarını buradan aktaramadık onları da gazetemizden okuyabilirsiniz. Bu vesile ile biz de Çavuşoğlu'nun çalışmalarını takdir ediyor ve başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.