Hava Durumu

CHP bayramlaşmasında gündem İstanbul seçimleri...

Yazının Giriş Tarihi: 06.06.2019 08:01
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.06.2019 08:01

Bundan üç beş yıl önceye kadar siyasi partilerin ortak bayramlaşma adresi olarak Kültürpark içindeki çay bahçelerini gösterebiliriz.
Bu gelenek önce AK Parti'yle değişime başladı. Bu değişime bu sene MHP de ilave oldu.


Kısaca Cumhur İttifakı partileri bayramlaşma adresi olarak Kültürpak dışındaki mekanları seçerken Millet İttifakı'nın adresi ise yine Kültürpark oldu.
Bu bağlamda ilk olarak CHP'den başlayalım. CHP geçmişte merkez sağ partilerin ve AK Parti'nin bayramlaştığı adres olarak Özgen Çay Bahçesi'nde bayramlaştı.
31 Mart seçimlerinin ardından gerçekleşen bu bayramlaşma oldukça önemliydi. Uzun yıllar sonra CHP ilk defa Bursa'da üç belediye ile temsil edilirken katılımın nasıl olacağı merak konusu idi.
Törene milletvekilleri Erkan Aydın, Lale Karabıyık ve Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz mazeretlerinden dolayı bayramlaşma törenine katılamadılar.
Öte yandan CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey de bu törende göremediğimiz bir başka isimdi.
Onun dışında Gemlik Belediye Başkanı M.Uğur Sertaslan ve Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de başkan sıfatıyla ilk kez bayramlaşma töreninde yer aldılar.
Kürsüye ilk konuşmaya gelen İl Başkanı konuşmasının büyük bir kısmında 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerine vurgu yaparken sözlerini partisinin adayı Ekrem İmamoğlu'nun "Her Şey Güzel Olacak" sloganıyla bitirdi.
Akkuş'tan sonra yeni seçilen belediye başkanları ve milletvekilleri de kısa konuşmalar yaptı.
CHP bayramlaşmasında dikkat çeken en önemli ayrıntı önceki dönem milletvekillerinin yer almamasıydı.

İYİ PARTİLİLER BAYRAMLAŞMADA NE KONUŞTU?

Bayramın ikinci gün bayramlaşmada ikinci adresimiz İYİ Parti oldu. Aslında İYİ Parti'nin bayramlaşmasını fazlasıyla merak edenlerdik.
İYİ Parti bayramlaşma adresi olarak Kültürpark'ta diğer bir çay bahçesi Ender'de bayramlaştı...


Öncelikle ayrıntılara geçmeden şunu yazalım: Millet İttifakı'nın diğer partisi CHP tam kadro İYİ Parti'nin bayramlaşma törenine geldi.
Onun yanı sıra İl Başkanı Yahya Bahadır konuşmasında partisinin kurulduğu günden bugüne kadar geçen süredeki çalışmalarını özetledi.
O özetleme içinde Bursa'nın yerel seçimlerde en fazla Büyükşehir Belediye Meclisi ve meclis üyesi çıkaran kent olduğuna vurgu yaptı.
İYİ Parti Büyükşehir Meclis'te 12 üye ile temsil ediliyor. Ardından İl Başkanı Bahadır hedef olarak 2020 teşkilat seçimlerini gösterdi.
Hedef daha çok üye, daha çok temsilcilik.
Bahadır, partisinin genel hedefini ise cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden, demokratik parlamenter sisteme geçiş olarak açıkladı...

BAYRAMLAŞMADA MHP'DE DİKKAT ÇEKEN ANMA...

Bu yıl bayramlaşma törenlerinde Kültürpark'ın dışına çıkan Çelikpalas Otel'i tercih eden MHP'nin bayramlaşması günün son bayramlaşma töreniydi.
Öncelikle tercih otel olmasına rağmen katılım oldukça iyiydi. Tören deseniz tam saatinde başladı.
Öte yandan yine MHP açısından değerlendirdiğimizde Bursa'da uzun yıllar sonra belediye başkanlığı kazanan bir parti olarak bayramlaştı.
Öte yandan törene AK Parti'yi temsilen Bursa Milletvekili Atilla Ödünç katıldı.


Gelelim ayrıntılara;
Tören Kuran-ı Kerim tilaveti saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından Ülkü Ocakları Bursa Başkanı Enes Küçük konuştu.
Sonrasında İl Başkanı Cihangir Kalkancı. Başkan Kalkancı konuşmasında 12 Eylül ihtilali ile asılan Selçuk Duracık ve Halil Esendağ'ı anarak başladı.
Kalkancı'nın ardından kürsüye Bursa Milletvekili M.Hidayet Vahapoğlu geldi. O da konuşmasında ülkücü babalara evlatlarınızı ülkü ocaklarına götürün diye nasihatte bulundu.
Son olarak kürsüye gelen isimse İsmet Büyükataman o da istanbul seçimlerine vurgu yaptı. Cumhur İttifakı'nın adayı Yıldırım'ın kazanması için partililerden gayret göstermesini istedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.