Hava Durumu

CHP Bursa teşkilatları Ankara'ya çıkarma yapıyor...

Yazının Giriş Tarihi: 12.02.2018 07:33
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.02.2018 07:33

Geçen hafta pazar günü kongresini gerçekleştiren ana muhalefet partisi CHP'nin lideri Kemal Kılıçdaroğlu güven tazeledi desek yanlış olmaz.
Perşembe akşamı Yerel Yönetimler programında 36. Olağan Kurultayını gerçekleştiren CHP'de, yaşananları Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş'a sorduk.
Akkuş bir dönem Görükle'de belediye başkanlığı yapmış sol siyasetin Bursa'da etkin isimlerinden biri..
Akkuş, Öncelikle şu tespiti yaptı Bursa delegelerinde 3 ila 5 arasında delegenin tercihini Muharrem İnce, kalanlarının da Kemal Kılıçdaroğlu'ndan yana yaptığını söyledi.
Ankara'da, tabandan başlayan, tavana kadar devam eden bir demokrasi şöleninin sonucu olarak bir genel başkanlık seçimi yaşadıklarını düşünüyor...
Bundan sonraki hedeflerinin önümüzde yapılacak yerel, genel ve başkanlık seçimleri olduğunu söyleyen Akkuş enerjilerini buraya harcayacaklarını ekranlarımız aracılığıyla paylaştı.
Bu arada kurultay sonrası partisinden istifa edenler oldu mu sorusuna, elime şu ana kadar resmi ulaşan bir istifa yok diye yanıt verdi.
Bu kurultayda Bursa'nın PM'de çok başarılı olduğunu 3 ismin PM'ye girdiğini söyledi. Bu arada Bursa'dan toplam 8 isim CHP'de PM ve YDK'ya aday olmuş.

Çalıştaylar başlayacak, ön seçim olacak

Öte yandan yerele ilişkin düşüncelerinde öncelikle kendi yönetiminden hiçbir arkadaşının yapılacak seçimlerde bir yere aday olmayacağını üzerine basa basa vurguladı.
Ardından Bursa'da gençlik, kadın olmak üzere birçok başlıkta çalıştaylar yapacaklarını söyledi.
İlerleyen süreçte de CHP'li eski belediye başkanlarının yine daha önceki dönemlerde görev almış il başkanlarının ve milletvekillerinin de bulunduğu yüksek istişare kurulunu hayata geçireceğini Akkuş'tan öğrendik.
Olası yerel ve genel seçimlerde adaylarınızı nasıl belirleyeceksiniz sorusuna da Akkuş birden fazla adayın olduğu yerlerde önseçim gerçekleşecek ancak aday sayısı tek ise orada önseçime gerek yok dedi.
Sonrasında belediye meclis üyelerinin nasıl belirleneceği sorusuna da burada fermuar sisteminden yana olduğunu ekranlarımız aracılığıyla açıkladı.
Yeni dönemdeki sloganlarının da sadece Nilüfer'in değil Bütünşehir'i de gülümseteceklerini iddia ediyor. Bütünşehir adayınız Bozbey mi sorusuna ise net yanıt vermedi.
Önümüzdeki yerel ve genel seçimlerde Necati Şahin örneğini de vererek sağ kökenli siyasetçileri aday yapacak mısınız sorusuna da olabilir yanıtını aldık.
Kaç belediye başkanlığı kazanacaksınız sorusuna ise net yanıt alamadık.
Akkuş, Bursa'da Görükle, Çalı ve Demirtaş nüfusunun her geçen gün arttığını buralara yeni ilçe yapılması gerektiğini düşünüyor. Bununla beraber İnegöl'ün de il olması gerektiğini bu konuda genel başkanlarının önerisine destek çıkılmasını düşünüyor.

Şubat'ın 20'sinde örgütler Ankara'ya gidiyor

Şubat ayının 20'sinde 17 ilçe ve il başkanlığının yenilenen yönetimleriyle beraber CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edeceklerini ve örgüt yöneticileriyle tanıştıracağını Akkuş'tan öğrendik.
Sonuç olarak parti içi hareketliliğin en yoğun olduğu an muhalefet partisinin Bursa İl Başkanı olan Hüseyin Akkuş iddialı olduğunu söylüyor.
Fakat onun bu iddiasına sandık nasıl yanıt verecek?
Onu da hep beraber ilerleyen süreçte göreceğiz...

Avcı, Uudağ OSB Kentsel Dönüşümün Koordinatörü oldu

Yunus Aydın'ın başkanı olduğu Uludağ OSB'nin Kentsel Dönüşüm Projesi temel atmak için gün sayıyor. Bu arada kentsel dönüşüm projesinin genel koordinatörlüğüne ise Gemlik eski Belediye Başkanı ve İGM eski Başkanı Nurettin Avcı getirildi.
Bizler de Avcı'ya yeni görevinde başarılar diliyoruz...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.