Hava Durumu

CHP'de kongre tarihleri netleşti, adaylar yavaş yavaş belli oluyor

Yazının Giriş Tarihi: 27.10.2017 07:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.10.2017 07:45

Ana muhalefet partisi CHP'de delege seçimlerinin bitmesinin ardından bu hafta sonu ilçe kongrelerine geçiliyor.
Kongrelerin startı 26 Kasım 2017 tarihinde Gürsu ile başlayacak. Gürsu'nun ardından gerçekleşecek ilçelerin kongre tarihleri şöyle:
01 Aralık 2017 Büyükorhan, 02 Aralık 2017 Mudanya, 03 Aralık 2017 Yıldırım, Gemlik ve İnegöl 05 Aralık 2017 Orhaneli ve Yenişehir, 07 Aralık 2017 Mustafakemalpaşa, 08 Aralık 2017 Keles, 09 Aralık 2017 Karacabey, 10 Aralık 2017 Osmangazi, 16 Aralık 2017 Kestel ve 17 Aralık 2017 tarihinde Nilüfer, Harmancık ve Orhangazi kongreleri ile ilçe kongreleri sona erecek.
İl kongresinin düğümünü 03 Aralık 2017 tarihinde Yıldırım ve İnegöl 10 Aralık 2017 tarihinde Osmangazi ve 17 Aralık 2017 tarihindeki Nilüfer İlçe kongrelerinde çıkacak sonuçların çözeceğini tahmin ediyoruz.
Kongrelerde sürpriz olarak İnegöl Kurşunlu Belediyesi Başkanı ve Mustafa Sarıgül'ün ekibinde yer alan Erkan Dönmez'in İnegöl'de CHP İlçe Başkanlığı'na aday olacağı kulislerde konuşuluyor.
Dönmez kendisinin aday olması için ziyaret eden CHP'li dostlarına açık kapı bırakmış.
Bu arada Dönmez'in başkanlığı İnegöl'de CHP'ye hareket getirir.
Bu arada kongrede sürpriz yaşanacak ilçenin Mustafakemalpaşa olacağı tahmin ediliyor. Şu anki ilçe başkanı Vahit Girgin'e muhalif olan grubun başı olduğu iddia edilen Tandoğan Kuru'nun sürpriz yapmasına şaşırmamak gerekir diyenlerin sayısı hiç de az değil.
İlçe kongrelerinin sona ermesinin ardından il kongresinin gerçekleşmesi bekleniyor.

Osmangazi'nin 176, Nilüfer'in 120, Yıldırım'ın 99 Mustafakemalpaşa'nın 36 delegesi bulunuyor. Bu dört ilçeden seçilecek başkanların il kongresinde ortak hareket etmesi bekleniyor.
Dört ilçede rakiplerine göre bir adım önde olan adayların isimleri şunlar: Nilüfer'de Mehmet Turan Tansal, Yıldırım'da Mesut Şahin, Osmangazi'de İsmet Karaca, Mustafakemalpaşa'da Tandoğan Kuru.
İl kongresinin de aralık ayı sonu veya yeni yılın ilk haftalarında gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

TÜRSAB'da iki liste birleşti

Önümüzdeki aralık ayında kongreye gidecek olan TURSAB'da (Turizm Seyahat Acenteleri Birliği) turizmci Hasan Erdem'in başkan adayı olduğunu yazmıştık. Erdem dışında iki isim daha aday. Onlardan ilki mevcut başkan Başaran Ulusoy diğeri de Firuz Bağlıkaya.

Fakat önceki gün sürpriz bir gelişme yaşandı.
O gelişmeyi Hasan Erdem sosyal medyadan şu şekilde duyurdu:
2-3 Aralık tarihinde yapılacak olan TÜRSAB Olağan Genel Kurulu öncesinde sektörümüzün kronikleşen sorunlarına yönelik aynı dili konuştuğumuz TÜRSAB Başkan Adayı Firuz Bağlıkaya ile seçimlere birlikte girme kararı aldık. Dertlerimiz de çözümlerimiz de bir iken seçimlere farklı ekiplerle girmek sadece 20 yıllık düzene hizmet edecektir. İki muhalefet olarak seçime birlikte girme ve birleşmeye karar verdik. Tüm turizm camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun.
Bu birleşmenin ardından Firuz Bağlıkaya ve Hasan Erdem dün akşam Gaziantep'te meslektaşlarıyla bir araya gelerek gövde gösterisi yaptılar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.