Hava Durumu

CHP’li Aydın’dan TBMM’de dağ yöresi için uyarı…

Yazının Giriş Tarihi: 20.01.2022 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.01.2022 09:13

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın milletvekili seçilmeden önce uzun yıllar Dağder yönetimlerinde görev yaptıktan sonra başkanlık koltuğunda da yöreye hizmet yapmış isim.
Bu açıdan bakınca dört dağ ilçesi ve Osmangazi’nin dağ köylerini yakinen tanıyor ve sorunlara hâkim. Bu dönem dağı TBMM’de temsil eden üç milletvekilinin bulunması da ayrı bir avantaj.
Öte yandan fırsat buldukça dağ bölgesini ziyaret eden Aydın, geçen hafta sonu CHP Keles İlçe Başkanı Cevat Acar ve Keles CHP Belediye Meclis Üyesi Ahmet Zekai Yıldız ile Epçeler, Dağdibi, Kozbudaklar mahallelerinde incelemelerde bulundu.

Köylülerin sorunlarını yerinde dinleyen not alan Aydın, sorunları da önceki gün TBMM’de gündeme getirdi.
Aydın’ın TBMM’de yaptığı o konuşma ”Uludağ’ın güneyinde yer alan  Keles'in Dağdibi, Pınarcık, Epçeler ve Kozbudaklar köylerini gezdim. Hayvancılık, tarım bitmiş; girdi maliyetleri yüzünden insanlar ekip biçmeyi, hayvan beslemeyi bırakmışlar. 

Bunun yanında Keles'in 17 köyünde imam yok, onların yerine oradaki doğru ya da yanlış birtakım kişiler namaz kıldırıyor. 
Birçok köyün yolları hâlâ tamamlanmamış. Bir an önce dağ yöresinin bu makûs talihinin giderilmesi gerekiyor...”
Yol konusunda iktidar partisinin önemli çalışmaları var. Bunu kabul etmek gerekir. Aydın’ın ifade ettiği gibi keşke tüm yollar asfalt olsa…
Fakat; Aydın’ın açıklaması sonrası özellikle imamlar konusunda bir gelişme olacak mı?
Onu da yakinen takip edeceğiz…

*****

KELES’TE YENİ GÜVEN TAZELEDİ…

Bursa genelinde esnaf odalarında seçim heyecanı aralıksız devam ediyor. Sonucunu merak ettiğimiz birkaç odadan biri de Keles Esnaf Sanatkârlar Odası seçimi idi. Bir tarafta aynı zamanda AK Parti İlçe Başkanı ve aynı zamanda Kelesspor’un yöneticisi Özcan Yeni diğer tarafta ise Keles Esnaf Kredi Kooperatifi Başkanı Hüseyin Ekmekçi.
Sonuçta sandıktan 112 oy alan Yeni, hem güven tazelemiş oldu. Hem de bir üç yıl daha görev yapmaya hak kazandı.
Bizler de kendisine başarılar diliyoruz.

*****

DEVA’NIN ÜLKE GENELİNDE ÜYE SAYISI 110 BİN 163’E ULAŞTI…

Önceki gün Ankara’da 8. İl Başkanları toplantısını gerçekleştiren Ali Babacan’ın Genel Başkanı olduğu Demokrasi ve Atılım Partisi’nin seçimlerde ne yapacağını merak ediyoruz.
Bunu da yakın bir zamanda Afyon’un bir beldesinde yapılacak seçimlerde göreceğiz. Öte yandan bugünden gördüğümüz diğer bir ayrıntı da DEVA’nın toplam üye sayısı.
Resmi rakamlara göre partinin üye sayısı 110 bin 163’e ulaşmış durumda. Bu arada Ali Babacan’ın şubat ayında Bursa’ya bir kez daha geleceğini yazmış olalım. Önümüzdeki ay içerisinde Şener Temur’un ilçe başkanlığını yaptığı DEVA Yıldırım’ın kongresi gerçekleşecek. Bu kongreye Ali Babacan da katılacak. 
Kongrenin tarihini de önümüzdeki günlerde yazmış oluruz.

*****

POLİTİK BAKIŞ’IN KONUĞU BODUR…

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV’de yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz turizmci kimliği ile tanıdığımız aynı zamanda Osmangazi Kent Konseyi Başkanı Erol Bodur olacak.
Bursa’nın en büyük ilçesinin Kent Konseyi Başkanı Bodur ile yapmış olduğu çalışmalar ve bundan sonrası geleceğe ilişkin planlamaları konuşacağımız program saat 20.30’da AS TV’de vakti olanlar kaçırmasın.
Şimdiden iyi seyirler…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.