Hava Durumu

CHP'li Özkan'a göre Bozbey nereden aday gösterilecek?

Yazının Giriş Tarihi: 13.10.2018 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.10.2018 07:57

Perşembe akşamı AS TV'de Yerel Yönetimler Programı'nda CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr.Yüksel Özkan'ı misafir ettik.
Kendisiyle milletvekili seçilmesinin ardından yapmış olduğu faaliyetlerden tutun, sağlıkta şiddet konusu yaşanan son döviz fiyatlarındaki çıkış sonrası sağlıkta yaşanan problemler ve en son olarak da yerel seçimleri konuştuk.
Özkan, milletvekili seçildikten sonra üç kez yurtdışı programına katılmış. Bunlardan ikisi Bulgaristan diğeri de Yunanistan'da Gümilcine'de merhum Sadık Ahmet'i anma programı.
Öncelikle şu tespiti yapalım TBMM'de iktidar ve muhalefet partilerinden toplam 46 milletvekilinin mesleği doktor ve diş hekimi.

SAĞLIKTA ŞİDDETE SON İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEMELER YAPILMALI

Kısaca bu da TBMM'nin yüzde 9'u demek...
Bir tarafta bu gerçek var iken diğer tarafta da gün geçmiyor ki bir sağlık çalışanı şiddete maruz kalmasın
Şu ana kadar 12 doktor görevi başında şehit edilmiş. En son şehit edilen Dr.Fikret Hacıosmanoğlu da Özkan'ın Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden sıra arkadaşıymış.
Özkan sağlıkta şiddet yasasının partiler üstü bir yasa olduğunu düşünüyor. İktidar ve muhalefet bu konuda el ele verip bu yasayı bir an önce çıkarmalı diye programda düşüncelerini bizimle paylaştı. Gerçekten de öyle olması gerekmez mi?
Herkes bu sorunun bir ucundan tutarsa bu sorun kendiliğinden sona erecektir.
Ama yasanın çıkması cezaların caydırıcı olması şart...
Özkan, bu konuda AK Parti ve MHP'yi samimi görmüyor.

AMELİYATLAR ÖTELENİYOR

Özkan'ın programda değindiği diğer bir konu ise döviz kurundaki artıştan dolayı birçok protezin alınamadığını bundan dolayı da birçok ameliyatın yapılamadığını ve ötelendiğini ifade eden Özkan bu iddiasını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yaşanan bir olayı da anlatarak perçinleştirdi. Yine bir- çok hastanın raporu olmasına rağmen alınan ilaçlarda alınan farka da değinen Özkan bu sorunun çözülmesi noktasında SGK ve Sağlık Bakanlığı'nın gereğini yapması gerektiğini üzerine basa basa vurguladı.

SUT GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Özkan'la programda değindiğimiz diğer konulardan biri de Sağlık Uygulama Tebliği (SUT). Gün geçmesin ki özel hastanelerden aldıkları farklarla ilgili elektronik posta kutumuza şikayetler düşmesin. Hatırlatmakta fayda var. Özel sağlık kuruluşları SUT fiyatlarının üzerine en fazla yüzde 200'e kadar fark ücreti alabiliyor.
Resmiyette böyle olmasına rağmen bu konuda özel hastanelerin bu rakamın üstünde bir ücret aldığına dair duyumlar kulağımıza çok geliyor.
Taraflardan özel hastaneler SUT'taki birçok fiyatın revize edilmediğini iddia ediyor...Vatandaş da mağdur olduğunu ifade ediyor.
İşte bu noktada Özkan, SUT fiyatlarının gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyor.

BOZBEY NİLÜFER'DE DEVAM ETMELİ...

Yerel seçimlere ilişkin adaylıklarla ilgili soru yönelttiğimizde ise Özkan iki ilçe ile ilgili net konuştu. Onlardan ilki Osmangazi.
Osmangazi'de Erkan Aydın'ın doğru bir tercih olduğunu bir önceki seçimlerde CHP'nin oyunu artırdığını düşünüyor. Nilüfer'de ise Mustafa Bozbey'in bir dönem daha devam etmesi gerektiğini düşünen Özkan, Bozbey'in Nilüfer'de yapacak daha çok işi var diyerek sorumuzu yanıtladı.
Büyükşehir için ise Bursa'yı kapsayacak bir adaylarının olacağını düşünüyor.
Kısaca Özkan milletvekilliğine alışmış. O CHP'den seçildiğini fakat tüm Bursa'nın milletvekili olduğunu söylüyor.
Biz de kendisine başarılar diliyoruz.

AK PARTİ'DE HAZIRLIKLAR TAM GAZ...

Önümüzdeki yıl gerçekleşecek yerel seçimler için AK Parti'nin adayları henüz belli değil. Fakat çalışmalar ve eğitimler son sürat devam ediyor.
İşte bu noktada önceki gün Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı , Yozgat Milletvekili. Yusuf Başer ve ilçe başkanlarının katılımlarıyla il binasında bir toplantı gerçekleştirildi.
Bu toplantıların ilerleyen süreçte artarak devam etmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.