Hava Durumu

CHP Milletvekili Erkan Aydın'ın Erzurum izlenimleri...

Yazının Giriş Tarihi: 31.10.2020 09:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.10.2020 09:05

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın oldu.

Aydın, siyasette az zamanda çok aşama kateden bir isim.

Özellikle halka sıcak diyoloğu klasik CHP'li görüntüsü vermemesi bu anlamda oldukça önemli.

Bugün kendisine oy vermeyen seçmenle de sıcak ilişkiler kuran, Aydın'la en son gerçekleştirdiği Erzurum ziyareti, aşı başta olmak üzere bir çok konuyu konuştuk.

***

Öncelikle programa 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlayarak başlayan Aydın ardından iktidar partisine eleştiride bulundu.

Ardından CHP Genel Merkezi tarafından görevlendirldiği Erzurum ziyaretindeki izlenimlerini sordum. Aydın genel olarak iş dünyasında işlerin iyi gitmediğini Erzurum'da kahvelerin dolu olduğunu vurguladı.

Bölgenin en önemli gelir kaynakları arasında yer alan hayvancılığın ve sütçülüğün her geçen gün geriye gittiğini özellikle bazı yerleşim birimlerinde ineklerin kesime gönderildiğini iddia etti.

Aydın'ın gündeme getirdiği diğer bir konu ise yem fiyatların bölgede anormal yükselmesi de hayvancılığı olumsuz etkiledi diyor.

Yine bu arada bölgede şeker fabrikalarının özelleştiğini bunun da hayvancılık ta yem maliyetini direkt etkilediğini bizlerle paylaştı.

Sebep olarak özelleşen fabrika ile beraber geçmişte çok ucuza alınan küspenin de pahalandığını düşünüyor.

Şeker pancarı fiyatlarının hala belli olmadığını ürünlerin tarlada çürüdüğünü iddia etti.(Bu arada yazımızı yazdığımız saatte pancar fiyatu açıklandı)

***

Öte yandan Fransa'da bir derginin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret etmesini kınayan bu kabul edilemez durum Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına kimse hakaret edemez dedi.

Bu arada ülkemizde yaşayan Suriyelilerin ülkelerine geri dönmeleri gerekir diyen Aydın Azerbeycan Devletinin her zaman yanında olduklarını vurguladı. Biz tek millet iki devletiz diyerek düşüncelerini özetledi.

Asıl mesleği eczacılık olan Aydın, özellikle gündemde sıcaklığını koruyan grip aşısı ile ilgili olarak geçen yıl da sorun yaşandığını sorunun bu sene devam ettiğini aşının karneye bağlandğını düşünüyor.

Bu konuda benim de düşüncem ülke olarak COVİD19 aşısı üretmek için çalışıyoruz grip aşısı da üretmeliyiz diyorum.

Bursa'yayapılacak Bursa'nın menfaati olacak her şeye evet dediğini Aydın bizlerle paylaştı.

Programımızda konuk ettiğimiz Aydın'dan edindiğimiz izlenim CHP'de her geçen gün yıldızını parladığı.

Bize de kendisine başarılar dilemek düşer...

ESKİDEN RAKİPTİLER ŞİMDİLERDE İYİ DOST

Orhangazi'de efsane başkan Turgut Ünlü'nün ardından belediye başkanlığını kazanan isim AK Parti'nin adayı Yusuf Korkusuz idi.

Ardından Korkusuz bir sonraki seçimlerde başkanlık koltuğunu 30 kusur oyla DP'nin adayı İsmail Tartar kazanmıştı. Bir dönemde Tartar başkanlık görevinde bulundu. Tartar'ın yerel seçimlerdeki rakibi ise AK Parti'nin adayı Neşet Çağlayan idi.

Çağlayan seçimleri kazandı bir dönem de o başkanlık görevinde bulunduktan sonra partisi aday olarak Bekir Aydın'ı gösterdi. Şimdi Orhangazi Belediyesi başkanlığını Aydın yürütüyor.

Ama birbirlerine rakip olan Tartar ve Çağlayan ise iyi bir dost olarak arkadaşlıklarına devam ediyor.

Önceki gün bir araya gelen iki eski başkan hem çauy içtiler hem fotoğraf çektirdiler. Ardından Neşet Çağlayan buluşmayı sosyal medyasından şu şekilde paylaştı:

Siyaset,makamlar fani,

Dostluklar baki...

Önceki dönem Orhangazi Belediye Başkanımız İsmail Tartar başkanımızla güzel sohbetten hoş bir kare.

Aynen de öyle...

DEPREM KENDİNİ HATIRLATTI

Bu ülkenin gerçeği. Depremle yaşamayı öğrenmeliyiz. İşte yılbaşında Elazığ depreminden sonra unuttuğumuz gerçek kendini dün İzmir'de hatırlattı.

Temennimiz odur ki 6.8 şiddetinde depremde kayıplarımızın hiç olmaması yada en az kayıpla atlatmamız.

Allah beterinden korusun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.