Hava Durumu

CHP Osmangazi'de üç adaydan güç birliği...

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2019 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2019 08:50

Kongre sürecinde olan ana muhalefet partisi CHP'de delege seçimleri devam ediyor. Delege seçimlerinin ardından sırada ilçe başkanlığı seçimi var. İlçe başkanlığı seçiminde gözlerin çevrildiği ilçe Osmangazi.
Osmangazi'de kelime anlamıyla aday bolluğu var...

İlçede 10'a yakın adayın ismi geçiyor.
Mete Akyolcular dışında diğer adaylar hafta başında buluştular genel bir değerlendirme yaptılar. Ama asıl önemlisi ismi adaylık için geçen üç isim güç birliği yaptılar ortak hareket tarzını benimsediler.

(ASUMAN SAVAN-ZEYNEL KİRTE-RAŞİT GÜRBÜZ)

O isimler kimler mi?
CHP Osmangazi İlçe eski başkanlarından Zeynel Kirte, öte yandan serbest muhasebeci ve mali müşavir kimliğiyle tanıdığımız uzun yıllar BSMMMO'da görev yapan Raşit Gürbüz ve Asuman Savan .
Bu üç isim 14 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşecek kongrede beraber hareket edecekler. Bu güç birliğine yeni ilaveler olur mu?
Ya da başka güç birlikleri olur mu?
Onu da ilerleyen süreçte hep beraber göreceğiz...

AK PARTİ'DE ESKİ İL BAŞKANLARININ GÖRÜŞÜ ALINACAK

Önümüzdeki günlerde Bursa AK Parti teşkilatlarında delege seçimlerinin başlamasıyla kongre süreci resmen başlayacak.
Öte yandan başlayan süreçle kimlerin devam edip etmeyeceği de merak konusu. İşte bu noktada merak edilen noktalardan biri de İl Başkanı Ayhan Salman'ın durumu. Benim kişisel kanaatim teşkilat içindeki verilere baktığımızda devam edeceği yönünde.


Bu noktada istişare kültürüne büyük önem veren AK Parti'de ilerleyen günlerde eski il başkanlarının bir kez daha Ankara'ya davet edileceğini ifade edelim.
Bu tarih muhtemelen 22 Aralık 2019 Salı günü olacak.

İl başkanlarının kongre süreci ile ilgili görüşlerinin alınacağı tahmin ediliyor. Öncesinde de AK Parti'nin grup toplantısına girmeleri de bekleniyor.

TÜRK DÜNYASI OSMANGAZİ'DE BULUŞUYOR

Cumartesi akşamı Osmangazi Belediyesi'nin düzenlediği Kerkük Gecesi kelimenin gerçek anlamıyla mükemmeldi.
İsmi Kerkük gecesi idi.


Ama misafirlere baktığımızda, Musul'dan, Kerkük'ten, Özbekistan'dan, Doğu Türkistan'dan kısaca Türk illerinden gelen Bursa'da yaşayan konuklar vardı.
Gecede;
Türkmen sanatçı Ahmet Tuzlu, herkesin aşina olduğu Kerkük türkülerini seslendirdi. 'Altın Hızma", "Kerkük'ün Zindanları", "Dolana Ay Dolana", Beyaz Gül, Kırmızı Gül", "Aynaya Baktım Saç Beyaz Olmuş" gibi türkülere salonu dolduran davetliler de hep bir ağızdan eşlik etti. Bursa'nın Ufak Tefek Taşları'nın söylendiği gecede Telaferli şair Ammer Suloğlu ve Türkmen kızı Şükriye de şiirler okuyarak gönül coğrafyasının sesi oldu.


Bu geceler her ay gönül coğrafyasında yer alan Türk dünyasının tanınan isim ve gruplarıyla devam edeceğini de bu köşeden duyurmuş olalım.
Bu hafta 8 Aralık Pazar günü saat 14.00'te Türk Dünyası Kültür Etkinlikleri kapsamında Kazakistan Halk Dansları Topluluğu'nun Panoroma 1326 Fetih Müzesi'nde gösterisi olacak. Meraklıları için bu köşeden duyurmuş olalım.

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU ORHAN OLACAK

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız Politik Bakış programında bu akşam AK Parti Kurucu İl Başkanı 22. Dönem Milletvekili ve aynı zamanda Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan konuk olacak.


Orhan'la son siyasi gelişmeleri özellikle geçen hafta içinde 50. Danışma Toplantısı'nı gerçekleştiren AK Parti'yi konuşacağız.Politik Bakış bu akşam 20.30'da AS TV'de. Vakti olanlar kaçırmasın!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.