Hava Durumu

Çiftçinin yüzü gülüyor...

Yazının Giriş Tarihi: 16.09.2021 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.09.2021 08:07

Türkiye'de üretilen salçalık domates ihtiyacının büyük bir kısmını Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerindeki çiftçilerin üretiminden karşılanıyor.

Hatırlatmakta fayda var geçen yıl salçalık domatesin fiyatı bir ara28 kuruşa kadar düşmüş ardından, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin'in araya girmesi ile TÜRKŞEKER'in bölgede alım yapması ile fiyatlar yükselmişti.

Bu sene merak edilen ise fiyatların hangi seviyede gerçekleşeceğiydi. İşte bu noktada AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe Başkanı Murat Hallaçoğlu ile dün telefon görüşmesi gerçekleştirdim.

Kendisine bölgedeki tarımsal ürünlerle bilgi sordum.

Fiyatların hangi aşamada gittiğini açıklamadan önce" bu sene çiftçimizin yüzü gülüyor" dedi. Salçalık domatesin fiyatı Hallaçoğlu'nun açıklamalarına göre 60 ile 85 kuruş arasında, salçalık kapya biberinin fiyatı ise 2 ile 2,25 TL arasında gerçekleşmiş. Kavun ve karpuz da hem rekolte hem de fiyat beklentilerinin üzerinde gerçekleşmiş.

Yine başka merak ettiğim diğer bir konu ise TÜRKŞEKER'in bölgede alım yapıp yapmadığını sordum.

Hallaçoğlu'da " Piyasadan sözleşme yaptıkları hariç ekstra alım yapmadı" dedi.

Kısaca pandemide çiftçinin yüzü gülüyor.

Öte yandan Hallaçoğlu'na önümüzdeki günlerde ilçenizde bulunan MYO öğretim faaliyetlerine başlayacak öğrencilerin barınma sorununa karşı bir çalışmanız olacak mı diye sordum.

O da "ilçemize okumaya gelecek hiçbir öğrencimiz barınma sorunu yaşamayacak bu konuda ailelerimiz müsterih olsun" dedi...

**************

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU AYDIN

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz aynı zamanda program sponsorumuz olan Uludağ Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Yunus Aydın olacak.

Başkan Aydın ile son ekonomik gelişmeleri ve büyüme oranı ve güncel olayları değerlendireceğimiz program bu akşam saat 20.30'da.

Vakti olanlar kaçırmasın şimdiden iyi seyirler...

************

BURSA ŞEHİR HASTANESİ'NDE RANDEVU SIKINTISI

AK Parti iktidarının toplum tarafından en çok beğenilen icraatlarının başında sağlık alanında yapmış olduğu çalışmalar geliyor. Bu bağlamda son zamanlarda yapılan şehir hastaneleri de övgüyü hak ediyor.

Yine geçmişte uzun zamana yayılan randevular, saatler sonrasına verilmesi de AK Parti'nin sağlık politikalarındaki takdire şayan çalışmaları.

Fakat son zamanlarda bu randevularda sıkıntı yaşanmaya başlamış gibi gözüküyor.

Öte yandan yine;

Bu köşeden bir çok kez Bursa Şehir Hastanesi ile övgü dolu yazılar kaleme aldık. Gerçekten de o övgüyü hakediyorlar.

Fakat bu sefer bir konuda eleştireceğim.

O da gazetemizde çalışan bir arkadaşımız anlattıkları ile ilgili. Bundan yaklaşık bir hafta önce mide rahatsızlığı sebebiyle apar topar Bursa Şehir Hastanesi'ne giden arkadaşımıza ilk müdahale yapılıyor. Ardından uzman doktora muayene olması tavsiye ediliyor. Uzman doktora muayene olan arkadaşımıza kan, röntgen ve ultrason ve endoskopi yapılması tavsiye ediliyor.

Uzman doktor endoskopiyi dışarıda yaptırmasını öneriyor. Sebep olarak da yoğunluk gösteriliyor. Yine ultrason için ise 1 Ekim 2021 tarihine randevu veriliyor.

Diğer bir deyiş ile 19 gün sonrasına...

Şimdi sormak lazım?

Bu kişinin ya parası yoksa ya da acil müdahale edilmesi gerekiyorsa 19 gün kısa bir süre mi yoksa uzun süre mi?

Bunu da umarım yetkililer yanıtlar...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.