Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 3.5 Suriyeliye mesaj

Yazının Giriş Tarihi: 23.01.2018 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 08:07

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın pazar günü Fatih Sultan Mehmet Bulvarı hastane alanında gerçekleştirdiği mitingin ana hatlarını dün kaleme aldık.
Asıl konuşulması gereken bazı satır aralarında açıkladığı ifadeler var.
Bence onların üzerinde durulması gerekiyor.
Onlardan ilki Afrin'e gerçekleştirilen Zeytin Dalı Operasyonu ve bunun sonucunda yapmış olduğu açıklamalar.
Erdoğan Afrin'in temizlenmesi durumunda buralara ülkemize göç eden Suriyelilerin yerleştirileceğini miting alanında açıklandı.
İlk baştan itibaren Erdoğan'ın Suriyelilere bakışı muhacir, ensar mantığıyla baktığı bu konuşmadan bir kez daha ortaya çıktı.
Özellikle hatırlayanlar bilir özellikle bazı muhalefet partileri Suriyelilerin ülkemizde kalacağını seçmen yapılacağını iddia ediyordu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları sonrası Suriyelilerin kendi ülkelerinde iç karışıklığın sona ermesinden sonra ülkelerine gideceğini rahatlıkla ifade edebiliriz.
Muhtemelen bu açıklama bazı muhalefet partilerinin Suriyeliler konusunda AK Parti'ye olumsuz anlamdaki her türlü eleştiriyi kapamış oldu.

Gözler şimdi Nilüfer kongresinde

AK Parti'de şimdi gözler hafta sonu gerçekleşecek Nilüfer İlçe Kongresi'ne çevrildi. Mevcut İlçe Başkanı Celil Çolak ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İl Kadın Kolları Kongresi'ne ev sahipliği yaptı.
Öte yandan hafta sonu saat 14.00'te Çırağan Düğün Sarayı'nda gerçekleşecek ilçe kongresi için hazırlıklarını sürdüren müstakbel ilçe başkanı Ufuk Ay liste çalışmaları için ince eleyip sık dokuyor.
Partisini 2019 yılında yerel ve genel seçimlere taşıyacak kadroda kulağımıza gelen bilgilere göre Engin Kökçıkaran ile Necmi Ay'ın olmasına kesin gözüyle bakılıyor.
İsimler belli oldukça bizler de köşemizde yazmaya devam edeceğiz.

Miting alanında gördüklerimiz ve göremediklerimiz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa mitinginde bazı isimlerin mitinge gelip gelmeyeceği merak ediliyordu.
Mesela önceki il başkanı Cemalettin Torun ve onun başkan vekili İbrahim Güney meydanda gördüğümüz ilk isimlerdi.
Öte yandan yine Osmangazi İlçe eski Başkanı Ali Yılmaz da mitingde heyecanını belli eden diğer bir isimdi.
Karacabey İlçe eski Başkanı Murat Erol'u , Yıldırım İlçe eski Başkanı Hüdayi Yazıcı ve yönetim kurulu arkadaşları Cevdet Uzak, İbrahim İsmailoğlu ve Abdülselam Arvas da miting alanına girerken gördüğümüz diğer isimlerdi.
Bu arada benim göremediğim isimler arasında Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Recep Altepe vardı.
Kendisini göremedim. Ya geldi de ben görmedim ya da muhtemelen mazereti olduğundan dolayı gelememiştir.
Mudanya Belediye Meclis Üyesi Dergah Alkan, İl Teşkilat eski Başkanı Hasan Kılıç ve İl eski yöneticisi Hilmi Pakyürek de mitinge erken saatte gelen isimlerdi.

Ali Yılmaz'a yeni görev

AK Parti Osmangazi İlçe eski Başkanı Ali Yılmaz'ın şimdilerde yeni bir görevi vardı. Milli Gençlik Vakfı'nın geçmişte üniversitedeki ağabeylerin kurduğu Cihannüma Derneği'nin Bursa temsilciliği görevine Ali Yılmaz getirildi.
Görevi pazar günü Cihannüma Bursa İl Temsilcisi Doç. Dr. İbrahim Keskin'den teslim alan önceki dönem AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yilmaz'a biz de yeni görevinde başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.