Hava Durumu

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi'nden staj seferberliği

Yazının Giriş Tarihi: 02.03.2021 08:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.03.2021 08:14

Yaşanılan pandemi sürecinde eğitim ve öğretim faaliyetleri online olarak devam ediyor. Bu bağlamda bugünden itibaren ilk ve orta öğrenimde kademeli olarak okullarda ders başı yapılacak. Fakat üniversitelerde kararları senato verecek.

Bursa özelinde öğretime devam eden Bursa Teknik Üniversitesi ve Uludağ Üniversitesi bu dönemde faaliyetlerine online olarak devam edecek.

Fakat gerçek olan şu gerek mesleki okullarda gerekse üniversite ve meslek yüksek okullarında öğrenim görenlerin öğrendiklerini uygulamaya döküp pekiştirmesi şart.

Bu süreçte staj yeri bulmak da zor staj yapacak öğrenci de...

İşte bu noktada Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi üniversite öğrencilerinden staj yapmak isteyenlerle stajyer almak isteyenler için bir platform oluşturdu.

O platforma https://kariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ web adresinden ulaşabiliyorsunuz. Platforma girdiğinizde tüm ayrıntılar var.

O ayrıntılardan biri de amacı ile ilgili;

Staj Seferberliği Projesi OECD raporunda örnek uygulama olarak tanıtılmış.. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı koordinasyonunda, Bakanlıklar, Bakanlıklara bağlı, ilgili, ilişkili kuruluşlar ve özel sektörden gönüllü işverenlerin işbirliğinde, üniversite öğrencilerine yönelik hazırlanan Staj Seferbirliği Projesi, OECD'nin "Governance for Youth, Trust and Intergenerational Justice: Fit for all Generations?" (Gençler, Güven ve Nesiller arası Adalet İçin Yönetişim: Tüm Nesillere Uygun Mu?) başlıklı raporunda, gençlerin kamu kurumlarına olan güvenini artırma, aralarındaki ilişkiyi güçlendirme ve genç yetenekleri kamuya çekme alanında örnek uygulama olarak gösterilmiş.

Staja başvuru site üzerinden yapılıyor. 22 Şubat'ta başlayan başvurular 22 Mart 2021 tarihinde sona erecek biz de meraklıları için bu köşeden duyurmuş olalım.

KILIÇ: YERLİ AŞIMIZ MAYIS AYINDA KULLANIMA HAZIR...

Dün medyada ziyaretçilerimiz arasında AK Parti Bursa Milletvekili aynı zamanda Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Ahmet Kılıç vardı.

Vekil Kılıç aynı zamanda Deprem Araştırma Komisyonu Üyesi. Kendisine komisyon olarak bu konuda yapmış oldukları çalışmaları sorduk. Şu ana kadar konunun tarafları ile görüşmeler yapılmış. En son İzmir ve Elazığ depremleri de yerinde inceledikten sonra bir rapor hazırlayacaklarmış. O rapor hazırlanmadan önce depreme dayanıksız olan binaların bir an önce yenilenmesi gerektiğini düşünüyor Vekil Kılıç.

Yine nasıl yenilenmeli noktasındaki sorumuza da dünyadaki benzer uygulamalara bakıldığını ifade etti. Ona göre bir öneri sunacağız. Karar yüce meclisin diyor.

Yine pandemi ile ilgili de yerli aşımız mayıs ayında hazır kullanılmaya başlayacak müjdesini paylaştı. Bursa'daki yatırımların da takipçisi olduklarını ifade etti. Emek'te yapılacak diş hastanesinin 100 milyon TL'ye mal olacağını öğrendik. Muradiye Devlet Hastanesi ile ilgili çalışmalar devam ediyormuş. Yine Çekirge Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin inşaatının da 1,5 yıla kadar bitmesi bekleniyor şeklinde görüşlerini Kılıç bizlerle paylaştı.

MÜSİAD'DA KONGRE ZAMANI

Pandemi dönemi ile STK ve akademik odalarda askıya alınan kongreler mart ayı ile beraber kaldığı yerden devam edecek. Bu minvalde 8 Mart 2021 Pazartesi günü kongresini gerçekleştirecek kurumlardan biri de MÜSİAD Bursa Şubesi. Nihat Alpay'ın başkanı olduğu şube dün medyada misafirimiz oldu. Alpay bizleri Genel Başkan Abdurrahman Kaan'ın katılacağı kongreye davet etti Ardından yeni yönetim kurulunun 15 asil 15 yedek olmak üzere 30 isimden oluşacağını önceki yönetime takviyeler dışında yaklaşık yüzde 30 yenileme olacağını bizlerle paylaştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.