Hava Durumu

Cumhuriyetin 98. yılında Ceyhun İrgil'den "Babalar ve Oğullar Genç Cumhuriyet'in Vicdan Sürüveni"

Yazının Giriş Tarihi: 01.11.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.11.2021 08:00

Cumhuriyetin 98. yılında Ceyhun İrgil'den "Babalar ve Oğullar Genç Cumhuriyet'in Vicdan Sürüveni"

Bursa'da kamuoyunun takdirinin kazanan milletvekilliği yapmış isimlerden biri de Dr. Ceyhun İrgil'dir.

Kendisi CHP milletvekili olmasına rağmen hiç bir zaman partizanca tavırlara girmemiş. Yeri geldiğinde belediye meclis üyesi iken kendi partisi ile bile ters düşmüştür.

Milletvekilliğini de bir dönem yapacağım ikinci dönem aday olmayacağım deyip vatandaşa hizmete milletvekili olmadan da sürdüren isimlerden.

Yılın bir bölümünü doğduğu topraklarda, bir bölümünü de okuduğu ve doyduğu topraklarda geçiren İrgil, bu süreçte kendisi yeni kitabınını hazırlıklarını bitirip, okuyucularının beğenisine sundu.

Beğenisine sunduğu isimlerden biri de CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın. Önceki gün bir araya gelen iki dost önce sohbet ettiler ardından Ceyhur İrgil yakın cumhuriyet tarihinde 150'likler diye anılanların çocuklarının hayat hikayesinin anlatıldığı son kitabı "Babalar ve Oğullar Genç Cumhuriyet'in Vicdan Sürüveni" imzalayarak Erkan Aydın'a hediye etti.

CÖMEZ'DEN ESKİ BAŞKANLARA VEFA...

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında konuk ettiğimiz isimlerden biri olan AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez ile sohbetimizde sizden önceki başkanlarla aranız nasıl diye sordum.

O da " Ben kuruluşundan bugüne kadar geçen süre zarfından partimle aidiyet duygularını kaybetmemiş tüm ilçe başkanlarım başta olmak üzere partime hizmet eden herkesle görüşüyorum. Sadece partimden olan değil, Osmangazi'de taş üstüne taş koyan kim var eski yöneticilerimize de ziyarete gidiyorum. Bu bağlamda Muzaffer Kurtuluş, Nihat Cubukçu, Tahsin Kara, Refik Özen, Cihat Çini ve Ali Yılmaz'a da her zaman teşekkür ediyorum" dedi.

Bunu yanı sıra Osmangazi'de İlçe Başkanlığı görevinde bulunan ve hakkın rahmetine kavuşan Bayram Yıldız'ında kabristanını sık sık ziyaret ediyormuş Cömez.

Bize de ahde vefasından dolayı, yola çıktıklarını yolda bırakmayan yolda bulduklarını da ilave eden siyasetçi Ufuk Cömez'i tebrik etmek gerekiyor.

ÇAKMA YETKİLİ SERVİSLERE DİKKAT!

Teknolojinin hayatımıza girmesiyle yaşanılan sorunlarda ilk başvuru noktamız internet ve arama motorları oluyor. Buradan çıkacak sonuçlar bazen bizi doğru yönlendirmeyebiliyor.

Bunun bedelinde hem madden hem manen yıpranabiliyoruz.

İşte bu noktada özellikle en çok yanlış yönlendirmelerin başında arıza ve benzeri durumlardaki başvurular geliyor.

Konuyla ilgili olarak şikayetlerin artması sonucu Bursa Soğutucu Bobinaj Elektrikli Ev Aletleri Yapımcı ve Onarıcıları Odası özellikle korsan servislerle ilgili açıklama yapma gereği duymuş.

BUSOB Başkanı Recep Hakan Ziya'nın vatandaşları uyardığı o açıklama:

"Türkiye genelinde sıkça karşılaştığımız bu durum, Call Center ve servis ağları ile gerçekleştirilmektedir. Tüketiciler arama motorunda "servis" ibaresi kullanarak arama yaptığında, karşılarına genellikle arama motoruna daha fazla ücret ödemesiyle ilk sırada yer alan ancak kötü niyetli yanıltıcı firmalar çıkmaktadır."

Ardından teknolojinin reklam karşılığında nasıl kötüye kullanılacağını da şu sözlerle özetlemiş."Arama sonucunda ilk sırada gösterilmeleri, tüketici nezdinde firma bilgilerinin doğru ve güvenilir olduğu algısını uyandırmaktadır. Kullanılan bu yöntemlerle tüketicinin kendisine ulaşmasını sağlayan kötü niyetli ve yanıltıcı işletmeler, tüketicilerden yüksek tutarlarda ücret almalarının yanı sıra devamında söz konusu işletmelere de bir daha ulaşılamamaktadır. Bu durum hem tüketicinin mağdur olmasına hem de amacına uygun hizmet veren birçok işletmenin isminin kötüye kullanımına neden olmaktadır." diyerek tüketicilerin mağduriyet yaşamaması noktasında uyarısını yapmış.

Biz de aynı uyarıyı köşemizden yapmış olalım.

En azından ben bir kere mağdur oldum, sizler olmayın!..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.