Hava Durumu

Dağ yöresi için sevindirici haber

Yazının Giriş Tarihi: 27.08.2020 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.08.2020 07:58

Gerçek olan şu: Bursa açısından değerlendirdiğimizde batının doğusu neresi deseler muhtemelen alacağımız yanıt dört dağ ilçesi olacaktır.

Hatırladığım kadarıyla 2017 yılında yapılan bir araştırmada ilçelerin gelişmişlik düzeyi açısından Orhaneli 424, Harmancık 473, Keles 564, Büyükorhan da 747. sırada idi.

Geçmişten beri bu şekilde gelen sıralamanın değişmesi için bölgeden çıkan bazı isimler yoğun bir mücadele göstermişlerdi.

Bu bağlamda önce 2002-2007 yılları arasında AK Parti'den Milletvekili olarak görev yapan bölge insanı Faruk Anbarcıoğlu konuyu o zaman Başbakanlık görevinde bulunan AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taşımıştı.

Sonrasında bölgenin en büyük STK'sı DAĞDER'de konuyu gündemde sürekli tutmayı başarmıştı.

Ardından farklı siyasi partilerden seçilen bölge milletvekilleri Şevket Orhan, Kadir Koçdemir, Erkan Aydın, İsmail Tatlıoğlu konunun sürekli takipçisi oldular.

Bu dönemde milletvekili seçildiği andan itibaren AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten'in de olağanüstü gayretleri ile sonuca ulaşıldı.

Bizler de bölgenin refah seviyesinin yükselmesi için teşvik kapsamına alınması şart demiştik.

Netice de uzun yıllardır beklenen haber önceki gün gelmiş oldu.

Alınan kararla Harmancık, Büyükorhan ve Keles 1.teşvik bölgesinden 2.bölgeye çekilmiş oldu. Bu üç ilçeden daha gelişmiş olan Orhaneli ise aynı şekilde kaldı.

Bundan sonraki süreçte; Bu üç ilçede gerçekleşecek teşvik kapsamında yatırımlarda yer tahsisi başta olmak üzere, %20 vergi muafiyeti, SGK İşveren Prim Muafiyeti, KDV ve Gümrük Vergisi İstisnası gibi konularda teşvik uygulanacaktır.

Muhtemelen ilerleyen günlerde bu bölgelerde bir hareketlilik başlayacak o da belki tersine göçü harekete geçirecektir.

Bu da bölgenin kalkınması noktasında önemli bir etken olacaktır.

Bizler de bu vesile ile geçmişten bugüne kadar emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

Yöre için hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Politik Bakış'ın konuğu Ödünç...

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV'de yayinlanan Politik Bakış programında bu hafta AK Parti Bursa Milletvekili aynı zamanda Yüksek İnşaat Mühendisi Atilla Ödünç'ü konuk edeceğiz.

Ödünç'le yaşanan son siyasi gelişmeleri, bu yasama yılında yapmış olduğu çalışmaları ve yapılan son yatırımları konuşacağımız program bu akşam saat 20.30'da AS TV'de.

Vakti olanlar kaçırmasın.

Şimdiden iyi seyirler...

Keles'e halı saha...

Daha önce bu köşeden Keles'te Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteklediği kapalı halı sahası inşaatı ile ilgili olarak ihale gerçekleşeceğini bu köşeden aktarmıştı.

Toplamda 1 milyon 759 bin 251 lira 07 kuruş yaklaşık bedelli işe, ikisi şehir dışından ikisi de şehir içinden olmak üzere toplamda dört firmanın katıldığını öğrendik.

İhaleyi Bursa'da yapmış olduğu altyapı hizmetleri ile dikkatleri çeken Selçuk Demirci'nin Genel Müdürü olduğu Ordem Altyapı Hizmetleri Ltd Şti'nin 999 bin 995 lira 08 kuruştan kazandığını öğrendik...

İhalenin her iki tarafa da hayırlı olmasını diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.