Hava Durumu

Dağ yöresine dokunmayın!..

Yazının Giriş Tarihi: 03.06.2021 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.06.2021 07:54

Bu köşeden son on gün içinde dört dağ ilçesi olarak nitelendirdiğimiz Orhaneli-Keles-Büyükorhan ve Harmancık yöresinde ekoturizm ile ilgili gelişmeleri aktardık.

O yazılarımızın ardından şunu ifade ettik: Dağ yöresi kalkınacaksa turizmle kalkınmalı. Kirletici sanayi ile asla olmaz dedim.

Geçmişte Kozağacı Bölgesi ile ilgili yaşananlar aklımızda. Bölge halkının ve DAĞDER'in gayretleri ile o sorun çözülmüştü.

Şu an için toprağın üstü toprağın altından daha değerli.

Pandemiden sonra toprak daha da değerlendi. Bir de üstüne üstelik denizdeki musilaj sorunu olunca bu değer her gün katlanarak artıyor.

Ne yazık ki;

Şimdi son bir haftadır Keles'in Sorgun köyünde maden sahası çalışmaları ile ilgili gelişmeleri yakınen takip ediyoruz.

Bölgede yaşayanlar karşı.

O bölgenin bir evladı olarak düşüncem net.

Peyniri ile marka olan Keles'in Sorgun köyüne mermer ocağı açmak bölgenin tarımsal faaliyetlerine nokta koyması ile eşdeğerdir.

İşte bu noktada bölge dinamikleri el ele vererek bu konuda gereğini yapmalı.

İllaki oraya bir şey yapacaksak ekoturizm, kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalar yapalım.

O zaman hem çevre korunur, hem bölge kalkınır...

KONGRELER KALDIĞI YERDEN...

Normalleşme takviminde dün itibari ile 2.aşamaya geçildi. Kısıtlamalar biraz daha esnetildi. Tam esnetilmesi bizim elimizde...

İşte bu noktada normalleşme takviminde dikkat çeken ayrıntılardan biri de uzunca bir süredir yapılamayan STK'ların ve akademik odaların kongreleri.

İşte bu noktada transfer sezonunda başlayacak olmasından dolayı spor kulüpleri kongrelerine 1 Haziran tarihi itibari ile başlayabilecekler...

Bu açıklamanın ardından bu hafta sonu Bursaspor'un kongresinin gerçekleşmesinin önünde herhangi bir engel kalmamış oldu.

Diğer STK'lar da önümüzdeki pazartesi gününden itibaren kongrelerini gerçekleştirebilecek. İşte bu bağlamda kamuoyunun yakınen takip ettiği Bursa Artvin Vakfı-Balgöç gibi STK'ların yanı sıra Bursa Barosu da gecikmiş kongrelerini gerçekleştirebilecek.

YILDIRIM BELEDİYESİ'NDEN ONLİNE DENEME SINAVI...

Üniversite sınavlarına sayılı günler kaldı. Sınava hazırlanan öğrenciler son eksikliklerini görme adına bugünlerde bol bol soru çözüyorlar.

Bunu yanı sıra pandemiden dolayı deneme sınavlarına girmekten çekinen öğrenciler için Yıldırım Belediyesi online deneme sınavı gerçekleştirecek.

Bu hafta sonu gerçekleşecek sınava 3 binin üzerinde müracaat olduğunu öğrendik.

Başvurmak için hâlâ geç kalmadınız.

Meraklıları Yıldırım Belediyesi'nin sosyal medya ile sınava başvurabilirler. Yıldırım Belediyesi ile ilgili diğer bir gelişme de Stratejik ve Güvenlik Okulu ile ilgili. Moderatörlüğünü Doçent Dr.Enes Bayraklı'nın yapacağı okulda dersler bu akşam saat 21.00'de zoom üzerinden başlayacak.

Bu gelişmeyi de buradan yazmış olalım.

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU DİLEK DURAK

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Mudanya İlçe Başkanı Dr. Dilek Durak olacak.

Bu akşam saat 20.30'da AS TV ekranlarında yayınlanacak Politik Bakış programında Durak'a çalışmalarını ve hedeflerini soracağız. Vakti olanlar kaçırmasın.

Şimdiden iyi seyirler...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.