Hava Durumu

Dağyenice'ye rekor teklif

Yazının Giriş Tarihi: 31.01.2020 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 31.01.2020 08:07

Daha önce bu köşeden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın seçim öncesi vaatlerinde yer alan Dağyenice ile ilgili bir projesi olduğunu ve bunu yakın zamanda ihale edeceğini ifade etmiştik.
O ihale nihayetinde dün gerçekleşti.
Önce ihale ile ilgili birkaç detay yazalım.

Dağyenice A tipi mesire alanında 300 dönümlük alana macera parkı ve müştemilatı kurulması ve işletilmesi işi...
Yıllık ihaleye çıkış kira bedeli 800 bin TL+KDV olarak hesaplanmış ilk yıl için kira bedeli istenmiyor. Ama ihaleyi kazanandan 2. yılın kirası peşin isteniyordu.
İhale 29 yıllığına yap işlet devret modeline göre gerçekleşecekti.
Yatırımcının yapacağı ortalama yatırım maliyeti 30 milyon TL civarında...
Bu bilgilere bakarak acaba ihaleye girecek var mı diyemeden edemedik.
İhale öncesi üç firma dosya almış.
İhaleye kaçı girecek merak konusuydu.
Beklenen ihaleye dosya alan üç firma da katıldı.
O firmalar Bursalı İş İnsanı Nurcan Özdemir'in sahibi olduğu İzonur Ltd. Öte yandan TURSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya'nın sahibi olduğu Deman Tur ve Beşortak Ltd Şti.
İlk turda 1 milyon 210 bin TL+KDV ile en düşük teklifi veren Beşortak Ltd Şti elendi.
Geriye kalan İzonur Ltd Şti ve Deman Tur arasında yaşanan çekişme son tura kadar devam etti.
Sonuçta Bursalı İş İnsanı Nurcan Özdemir'in sahibi olduğu İzonur Ltd ihaleyi 1 milyon 870 bin TL +KDV gibi bir rakama kazanmış oldu.


Şimdi ne olacak?
Telefonla görüştüğüm Nurcan Özdemir oldukça heyecanlıydı. Bursa' ya çok güzel bir tesis kazandırıyoruz. İnşallah en kısa zamanda çalışmalara başlayacağız dedi.
Öte yandan;
Sözleşmenin imzalanmasının ardından ihaleyi kazanan firma, A Tipi Mesire Alanı için 6 ay içinde revizyon projeyi BURFAŞ'a teslim edecek.
Ardından en geç 36 aya kadar alanı faaliyete sokmuş olacak.
Bunun dışında olan mali yükümlülükler içinde ikinci yılın kirasını peşin ödeyecek. Yine toplam ihale bedelinin yüzde 6'sı kadar kesin teminat BURFAŞ'a verilecek.
Sonuç olarak baktığımızda olası bir cayma durumunda 240 bin TL'lik geçici teminat yanacak. Bunun yanı sıra BURFAŞ ihaleye çıktığı bedelin iki katından daha fazla bir rakama yeri kiraya vermiş oluyor.
Bittiğinde Bursa güzel bir tesis kazanmış olacak.
Bundan sonra bize düşen süreci takip etmek,

KARDEŞLER CUMHUR İTTİFAKI'NDA BİRLEŞTİ

AK Parti ile MHP'nin Cumhur İttifakı'nın gerçek-leşmesinin ardından aynı aile içinde AK Parti ve MHP'de politika yapan aile bireylerini oldukça rahatlattı.

Özellikle Bursa özelinden baktığımızda geçmişte AK Parti'de siyaset yapan bir dönem de belediye meclis üyeliği ve Yıldırım Belediye Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Derya Bulut'un kardeşi Yücel Bulut'un son seçimlerde MHP Tokat Milletvekili seçildiğini yazmıştık.
Öte yandan yine AK Parti'de İl Kadın Kolları Başkanlığı yapan bir süre de Osmangazi Belediye Meclisi üyeliği görevinde bulunduktan sonra memuriyete dönüş yapan Nilüfer Karakoç'un da kardeşi Levent Karakoç MHP Nilüfer ilçe Başkanı olarak atandı ve görevine başladı.
Bize düşen başarı dilemek...

ARTVİNLİ VAKIFLAR BURSA'DA BULUŞUYOR

Türkiye'de arazi şartlarının okumaya zorladığı coğrafyanın başında Artvin geliyor. Özellikle zor şartlarda yaşayan yöre halkı kurtuluş olarak önce okumayı ardından memuriyeti seçip sonrasında iş insanlığına geçiş yapmışlar.
Bugün Türkiye'nin neresine giderseniz gidin bir Artvinli görmeniz mümkün.Gittikleri ilde kendi aralarında birlik ve beraberliği gelenek ve görenekleri yaşatma adına bir sivil toplum kuruluşları aracılığıyla buluşan Artvinliler bu noktada da önde.
Kentimizde de Osman Nuri Başaran'ın başkanlığını yaptığı Bursa Artvinliler Vakfı önümüzdeki günlerde yöresi ile ilgili önemli bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor.
O çalışma da Türkiye genelinde Artvinlilere yönelik kurulmuş olan Bursa Artvin Vakfı, Ankara Artvin Eğitim ve Kalkınma Vakfı, İstanbul'da kurulan Artvinliler Hizmet Vakfı, Macahel Vakfı'nın da katılacağı bir çalıştayda bir araya gelecek.
Çalıştayın önümüzdeki şubat ayı içinde Bursa'da gerçekleşmesi bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.