Hava Durumu

Denizcilik Fakültesi için destek şart...

Yazının Giriş Tarihi: 09.08.2021 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 09.08.2021 07:49

Perşembe akşamı AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir'i konuk ettik.

Kendisi ile programda birçok konuyu konuştuk. Fakat bu köşede programda konuştuklarımızı değil konuşamadığımız program sonunda konuştuğumuz yeni açılacak olan Denizcilik Fakültesi ile ilgili konuları konuşacağız.

Rektör Karademir'in özel gayretleri ile açılan Denizcilik Fakültesi Bursa için geç kalınmış bir karar.

Marmara Denizi'ne kıyısı olan İDO ve BUDO'nun güzergahında yine Gemlik'teki serbest bölgesi ve Yalova'daki tersanelere yakınlığı ile Bursa'ya bu fakültenin daha önce açılması şarttı.

Bu sene ilk öğrencilerini alacak fakültenin teorik derslerinde sıkıntı yaşanmaz. Ama pratik derslerinin nerede yapılacağı önemli.

İşte bu konuda Gemlik ve Mudanya'da iskeleler var. Yine Karacabey'i de unutmamak gerekir.

Kent dinamiklerinin el ele vererek bugünde Denizcilik Fakültesi'nin uygulamalı derslerinin görüleceği alanı tespit etmesi ve üniversite bünyesine tahsis etmesi şart.

Yoksa yarın geç olabilir. Bizden hatırlatması...

KOZAĞACI'NA YOL MÜJDESİ...

Özellikle dağ yöresinin en belirgin sorunlarından biri yol sorunu. Dört dağ ilçesini ilgilendiren yollardaki çalışmalar sürüyor. İlçeye varışlardaki birçok problem giderilmiş durumda.

Şimdi sırada ise köy yolları var.

Bu bağlamda geçen hafta 2 Ağustos 2021 Pazartesi günü Keles ile 7 köyün yerleşim alanında bulunduğu ilçenin en güzel kirazlarının yetiştiği Kozağacı Bölgesi ile ilgili bir gelişme yaşandığını duyduk.

Konuyu AK Parti Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni'ye sordum.

O da net yanıt verdi. Keles ile Kozağacı bölgesindeki 14 km'lik bağlantı yolunun ihalesinin gerçekleştiğini bizlerle paylaştı.

Gerçekleşen ihale sonucunda 14 km'lik yolun çalışmalarına bir an önce başlanılacağını cuma günü köy muhtarlarının da katıldığı toplantıda Karayolları Bölge Müdürü Ömer Güzel tarafından açıklandığını ifade etti...

Yaklaşık 130 milyon TL'ye mal olacak çalışma ile önemli bir sorun giderilmiş olacak.

Şantiyenin 45 gün içinde kurulacağını yolun da 2022 yılının haziran ayına kadar hazır olacağını bizlerle paylaştı. Başkan Yeni, bölge milletvekili Osman Mesten'e de

"Milletvekilimiz sayesinde birçok işimiz çözülüyor." dedi çok teşekkür etti. Bizler de başta AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten, İlçe Başkanı Özcan Yeni ve Belediye Başkanı Mehmet Keskin olmak üzere emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

BİRAZ MOLA...

Benim için 2020 yılı oldukça zordu. Yaşadığım sağlık problemleri ardından geçirdiğim ağır ameliyat sonrası sıkıntılı günler yaşadım. Ardından kaldığımız yerden bu köşeden siz değerli okuyucularla buluşmaya devam ettik.

Hem genel sağlık kontrollerim hem de dinlenme adına bu köşeden yaklaşık 30 gün süreyle uzak kalacağım.

Allah nasip ederse 8 Eylül 2021 günü kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Tekrar buluşmak üzere hoşça ve dostça kalın.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.