Hava Durumu

Doğancı Köyü kadınları hedef büyüttü

Yazının Giriş Tarihi: 24.09.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.09.2021 08:03

Özellikle son yıllarda TBMM'de kadın milletvekili sayısındaki artışa paralel olarak kadın derneklerinde ve kooperatiflerinde ciddi sayıda artış var.
Bursa'da Saitabat'ta Şermin Cakalıoğlu ile başlayan bu örgütlenme daha sonra tüm ilçelere hatta mahallelere kadar ulaştı diyebiliriz. Amaç bir anlamda kadınların üretime katkısını artırmak.
Ev ekonomilerine desteklerini arttırmak.
Bu sayede;
Onlar için rutin diye sayabileceğimiz çalışmalarla aile bütçelerine ciddi bir gelir ekonomik katkıda bulunabiliyorlar.
Bu noktada Saitabat Kadın oluşumu dışında kentimizde Hatice Şahan'ın başkanlığını yaptığı Doğancı Köyü Kadınları Dayanışma Derneği üyeleri, köylerinde yöresel kahvaltı çalışmalarıyla daha doğrusu "köy sofrası" ile kamuoyunun dikkatlerini çekmişti.

Bu çalışmalarını bir adım daha ileriye götürmek isteyen dernek Mehmet Köse'nin Müdürlüğünü yaptığı Osmangazi Halk Eğitim Merkezi'nden destek isteyerek kurs düzenlenmesini istediler.
Geçen aylarda başlayan 320 saat süren kurs programına Doğancı Köyü'nde ikamet eden 32 kadın katıldı.
Kursiyerlere, iş güvenliği, sağlık bilgisi, gıda hazırlama, sunum paketleme servis gibi alanlarda eğitim verildi.
Köyde daha önce üretimi yapılıp satılan süzme yoğurttan peynire, reçel türlerinden erişteye, kuskusdan tarhanaya, zeytinden ekşi maya ekmeğe 100'ün üzerinde farklı çeşitte gıda bundan sonra daha hijyen ve bilimsel olarak tüketicilere ulaşacak.

Doğancı Köyü kadınlarının şimdiki hedefi ise diksiyon ve İngilizce kursuymuş. Gelen yerli ve yabancı konuklarına daha iyi hizmet verebilme adına kurs talebinde bulunmuşlar.
Bu talebe olumlu yanıt gelmiş.
Yakın tarihte bu kursun açılacağının müjdesini de bu köşeden vermiş olalım... Öte yandan uzak yakın demeden bölgesinin sınırlarında en ücra köşede kurs açan Osmangazi Halk Eğitim Müdürlüğü usta eğiticilerini ve müdürü Mehmet Köse tebriki hak ediyoruz.

BBP GENEL BAŞKANI DESTİCİ BURSA'DA

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırlayan Bursa'da bugün ve yarın önemli konuklar olacak. O konuklardan biri de BBP Genel Başkanı Mustafa Destici olacak.
Amerika Birleşik Devletleri'nden ayağının tozuyla Bursa'ya inecek olan Destici, önce basın mensupları ile kahvaltıda buluşacak.
Sonrasında Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan BBP'nin vefat eden liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'nun adı verilen Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi'nin açılışına katılacak
Destici, akşam saatlerinde kentimizden ayrılacak...

HASANOĞLU ÇITAYI YÜKSELTTİ...

Osmangazi Belediyesi'nin başarılı siyasi başkan yardımcılarından olan İnşaat Yüksek Mühendisi Cem Kürşat Hasanoğlu aynı zamanda sportif kimliği ile öne çıkmaya başladı.
Geçtiğimiz günlerde hem İstanbul hem de Çanakkale Boğazı'nı yüzerek geçen Cem Kürşat Hasanoğlu'nu hafta içinde makamında ziyaret ettim.
Kendisine sportif anlamda yeni hedef olup olmadığını sordum.
Hasanoğlu" yüzme ile ilgili çalışmalarını her gün Güzelyalı ile Kumyaka arasında devam ettiğini" söyledi.
Hedefinin Cebelitarık Boğazı'nı yüzerek geçmek olduğunu bizlerle paylaştı.
Bizler de Hasanoğlu'na başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.