Hava Durumu

Doğduğu topraklarla doyduğu toprakları kardeş yapan dernek başkanı

Yazının Giriş Tarihi: 16.10.2021 05:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.10.2021 05:59

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında konuğumuz olan isimlerden biri de Bursa Malatya Darandeliler Dernek Başkanı Ali Bozkurt idi.

Oldukça hareketli bir isim olan Bozkurt, hem siyasette hem de sivil toplum kuruluşlarında aktif görev alıyor.
Aktif görev aldığı kuruluşlardan biri de başkanı olduğu Bursa Malatya Darendeliler Derneği. İşte bu noktada farklı çalışmalarla kamuoyunun gündemini tutmaya çalışıyor. Bozkurt'u bir bakıyorsun Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile İstanbul'da bir bakıyorsun Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz ile Malatya'da...
Bursa'ya atanan Malatya kökenli bir bü- rokrat olursa ilk tebrik eden isim Ali Bozkurt'tur.
Başkan Bozkurt'la derneğinin Bursa ve Malatya'da yapmış olduğu çalışmaları konuştuk.
Somuncu Baba Hazretleri'nin ebedi istirahatgahinin bulunduğu Darende ile Bursa arasında 7 asırdır süregelen manevi bağlar var.
Bu bağlar şimdilerde kardeş belediye protokolleri ile daha da kuvvetleniyor.
Bozkurt'a hedeflerini sorduk:
Bozkurt "Doğduğum topraklar ile doyduğum topraklar arasında köprü vazifesi olabilirsek her iki kent arasında kültürel ve ekonomik anlamda işbirliklerini artırmayı başarmak öncelikli hedefimiz" dedi.
Ardından yapmış olduğu çalışmalarla ilgili olarak " 2002 yılında kurulan derneğimizin öncelikli hedefileri arasında ihtiyaç sahibi öğrencilere burs ve barınma noktasında yardımcı olmak öncelikli hedefimiz. Bu yıl 100 öğrenciye burs vermeyi hedefledik. Onu yanı sıra Malatya'dan Bursa'ya okumak için gelen öğrencilere barınma noktasında yardımcı olduk" dedi.
Bozkurt'un hedefleri arasında derneğine 2023 yılına işlevsel bir kültür merkezi kazandırmak olduğunu programımızda açıkladı.
Bu arada Bozkurt'un diğer bir hedefi de Bursa'da büyük Malatya buluşması gerçekleştirmek. Malatya'da doğmuş kamuoyuna mal olmuş isimleri Bursa'da hem Malatyalılarla hem Bursalılarla buluşturmayı planlıyor.
Eğer pandemi izin verirse...
Öte yandan Bozkurt'tan öğrendiğimiz kadarıyla Bursa'da TÜİK verilerine göre 20 bin Malatyalı yaşıyormuş.
Bunun 12 bini de Malatya'nın Darende ilçesinden.
Gerçekten de olması gereken hemşehri derneklerinin tabela derneği değil fonksiyonu olan dernek olması. Bu konuda Bursa Malatya Darendeliler Derneği üzerine düşeni yapıyor.

HEMŞEHRİ DERNEKLERİ YASSIADA YOLCUSU...

Yassıada son zamanlarda Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği gezilerle dikkat çekiyor. Toplumun değişik kesimlerini Yassıada'ya götüren Büyükşehir Belediyesi 20 Ekim'de de Bursa'daki hemşehri derneklerini oraya götürecek.
Yaklaşık 50 hemşehri derneğinin katılacağı geziye 500 kişinin katılması bekleniyor..

BURSA'DA LİSANSLI SPORCU SAYISINDAKİ ARTIŞ DİKKAT ÇEKİYOR

Özellikle Avrupa'da herkesin en az bir spor dalı ile uğraştığını ve lisansı olduğunu sürekli yazardık. Türkiye'de ise spor denince akla sadece profesyonel sporcular akla gelir, amatörlerin adı hiçbir yerde geçmezdi.
Hatta sporcusu bile yoktu. Son yıllarda hem farklı branşların hayata girmesi hem de sporcu sayısındaki artış dikkatlerden kaçmıyor.
Yaklaşık 3 milyon Bursa'da 2020 yılı sonu itibari ile 428 bin 586 lisanslı sporcu olduğunu öğrendik. 2002 yılında bu rakam sadece 8 bin 413.
Keza antrenör sayısı 2020 yılı sonu itibarı ile bin 144. Bu rakam 2002 yılında ise sadece 113 mü.
Bu rakamlara bakınca Bursa harekete geçmiş...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.