Hava Durumu

Dündar'dan Manavgat'a fidan desteği...

Yazının Giriş Tarihi: 02.08.2021 08:04
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.08.2021 08:04

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın belediye başkanlığının ilk döneminde seçim dönemindeki vaatlerinden biri de 5 milyon fidanı toprakla buluşturma sözü idi.

O günden bugüne 12 yıl geçti.

Şimdi o fidanlar önce ağaca, ardından ormanlara dönüştü.

Ardından yine 1 milyon fidan dikimi gerçekleştirdi.

Şimdi dikilen o fidanların kıymeti daha çok anlaşılıyor. Ülkemizin değişlik bölgelerinde çıkan yangınlar sonucu can kayıplarımızın dışında milyonlarca ağacımız zarar gördü.

Ciğerlerimiz yandı.

Bunları kim yaptıysa Allah belasını versin!

Bu saatten sonra bize düşen yakılan yerleri en kısa zamanda fidanla buluşturmak. İşte bu noktada hepimize görev düşüyor.

O görevlerin başında fidan dikmek. Bu noktada ilk sırada yer alıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da bu konuda elinden geleni yapmak için düğmeye bastı.

Dündar sosyal medyasından yayınladığı mesaj ile "Şimdi de Manavgat için Ekolojik Yaşam Merkezimizde ata tohumlarımızdan yetiştirdiğimiz fidanlarla desteğe hazırız." diyerek harekete geçti.

Bize de kampanyayı desteklemek düşüyor.

Hayırlı olsun, Allah ülkemizi bu tür yangınlardan korusun demek düşüyor.

KESTEL VE GÜRSU'DA AÇILIŞ ZAMANI

Bütünşehir uygulaması ile 17 ilçeye hizmet götüren Alinur Aktaş başkanlığındaki Bursa Büyükşehir Belediyesi bugünlerde açılıştan açılışa koşuyor.

Pandemi dönemini avantaja döndüren Bursa Büyükşehir Belediyesi bu süreçte eksikleri olan birçok yatırımı tamamlayarak önemli iş başardı.
Bu bağlamda,
Cuma günü İnegöl'de başlayan açılış kervanı cumartesi günü Orhangazi, İznik, bugün de Kestel ve Gürsu'da devam edecek.
Sabahın ilk saatlerinde Gürsu Ağaköy'deki hizmet binasının açılışını gerçekleştirecek Aktaş öğlen saatlerinde de Kestel'e geçerek ilçe halkının uzun süredir beklediği kapalı pazar alanı ve otoparkın açılışını gerçekleştirecek.


Açılışların hafta boyunca devam etmesi bekleniyor...
Bize de hayırlı olsun demek düşüyor.

SORGUN'DAKİ ZİYARET YÜZ GÜLDÜRDÜ...

AK Parti Keles İlçe Başkanı Özcan Yeni aynı zamanda ilçede esnaf ve sanatkarlar odası başkanlığı görevini de sürdürüyor.
Bir koltukta iki karpuz taşıyan Yeni'nin en büyük özelliği halkla iç içe olması ve ilçe belediye başkanı Mehmet Keskin ile uyumlu çalışması.
Bu uyumlu çalışma da ilçenin sorunlarına çözüm bulma noktasında oldukça önemli. Sadece ilçenin değil vatandaşın bireysel sorunlarına da sosyal sorumlulukları gereği çözümü için uğraşıyorlar.
Yeni ve Keskin'in ortak özelliklerinden biri de halkın istemediği halkın menfaatine olmayan hiçbir şeyi istememesi.
Yine bunun yanı sıra sosyal sorumluluk projesi kapsamında Sorgun Mahallesi'nde ihtiyaç sahibinin sorunlarından biri de geçen hafta içinde çözüldü.
İlçe başkanı Özcan Yeni'nin organizasyonu ile Sorgun'da köylülerle bir araya gelen AK Parti Bursa Milletvekili Osman Mesten ve AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan ve Belediye Başkanı Mehmet Keskin ve beraberindeki heyet önce dert dinledi, sonra gündemde sıcaklığını koruyan mermer ocağı ile ilgili konuşma ve sunum yaptılar köylülerin çekincelerini dinlediler.
Ardından ise köyde yaşayan iki engelli genci ziyaret ettiler.


Onların gönüllerini alan heyet ardından köyden ayrıldılar.
Edindiğimiz bilgilere göre iki gence tedavi süreçlerini daha rahat geçirebilmeleri adına havalı yatak ve akülü araba teslim edileceğini öğrendik.
Önümüzdeki günlerde ailelere teslim edilecek akülü araçlar için emeği geçenleri biz de bu köşeden tebrik etmiş olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.