Hava Durumu

Dündar'ın yeni dönem hedefleri...

Yazının Giriş Tarihi: 15.04.2019 08:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.04.2019 08:23

Perşembe akşamı AS TV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programında konuğumuz olan isim Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar oldu.
Dile kolay önce AK Parti Osmangazi Kurucu İlçe Yöneticiliği ardından 5 yıl milletvekilliği sonrasında 2009 yılında Osmangazi Belediye Başkanlığı'na seçiliş, ardından 2014 yılında kalfalık dönemi ve nihayetinde 31 Mart seçimlerinde 3.döneme yani ustalık dönemine yüzde 50,53 ile seçiliş.
Programa girmeden önce Dündar bir ayrıntıyı paylaştı, o ayrıntı da CHP'li belediye meclis üyelerinin ziyareti.
Gelelim programa;
Dündar'la seçim öncesi yaşanan süreçten başlayarak yeni döneme ilişkin birçok şeyi konuştuk. Özellikle yerel seçim sürecinde Dündar'ın önem verdiği konulardan biri ev ziyaretleriymiş.
Bu bağlamda bu yöntem oldukça etkili olmuş.
Dündar'ın programda diğer saptaması CHP'nin birinci olduğu mahallelerde AK Parti'nin oyunu artırdığı.
Üçüncü saptaması da ittifaklar olduğu için fark ya çok az ya da çok yüksek olabilir düşüncesi.
O programda şunu ifade etti: Biz Cumhur İttifakı'nın adayıydık başkan seçildik, ama tüm Osmangazi'nin hizmetkarıyım dedi. Ardından ilave etti. Biz hizmet yaparken vatandaşımıza hangi partiden olup olmadığını sormuyoruz dedi.
,Yeni dönemde Osmangazi'nin vizyon projesi olan Kent Meydanı'nın ihalesinin yapıldığını bizlerle paylaştı. O rakam yaklaşık 170 milyon TL civarı. Ama şu an resmi süreç var. İhale ondan sonra netleşecek.
Meydanın tahmini bitiş süresi maksimum üç yıl. Bu süre zarfında bittiğinde çok önemli iş başarmış olacağız diyor kentin altıyla üstü birbirine bağlanmış olacak diyor.
Bu meydanın yapılış amaçlarından bir de Allah korusun depremlerden sonra böyle meydanlara ihtiyaç olduğuymuş.
Yine yeni dönemde en önemli projelerden biri olarak da Yaşayan Tarih Hisar İçi Projesi...Bu proje kapsamında bu bölgenin tarihi ve turistik yönü ortaya çıkacak

Proje alanında 5 odak bölgesi belirlenmiş...
Aktif turistik bölge olması nedeniyle Tophane
Dini turizmin rotası olması dolayısıyla Üftade Camii ve Türbesi
Arkeopark, Şehir Bostanı ve Pınarbaşı Parkı
Alaaddin Camii Osmanlı'nın Bursa'yı fethettiğinde ilk mescidi
Haşim İşcan Parkı

Başkan Dündar'ın hedefi zaman içerisinde bölgenin kabuk değiştirerek Bursa'ya özgün yapısıyla fark oluşturacağına inanıyor.
Öte yandan bu yıl, 15.si gerçekleşen Osman Gazi'yi Anma Şenlikleri'nin devlet protokolüne alınmasıyla ilgili öneriye ise Bursalıların bu organizasyona daha fazla sahip çıkması ile bunun gerçekleşeceğini düşünüyor.
Dündar'ın hedefleri sadece Osmangazi'ye değil tüm Bursa'ya yönelik. Özellikle ekonominin türbülans yaptığı bu günlerde bu tür yatırıma niyetlenmek,ihale etmek her babayiğidin harcı değildir.
Biz de Dündar'a ustalık döneminde başarılar diliyoruz.

KISA BİR MOLA

Gerek 24 Haziran 2018 yılında yapılan genel seçimler gerekse 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçim sürecinde yoğun bir tempoyla çalıştık. Bu süreçte biraz yorulduk, dinlenmeye ihtiyaç duyduk. Bizler de 15 gün süre ile müsaadenizle izne çıkıyoruz.

Nasip olursa 1 Mayıs'ta yine bu köşedeyiz. Dönene kadar hoşça kalın dostça kalın...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.