Hava Durumu

Düşünceli 'tekrar adayım' dedi

Yazının Giriş Tarihi: 11.01.2020 09:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 11.01.2020 09:47

Akademik odalarda seçim süreci devam ediyor. O seçim sürecini bu yıl heyacansız olarak yaşayan oda ise Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi.
Daha önce yazdığımız üzere çok büyük bir sürpriz olmaz ise Birlik Grubu bu yılki seçimlerde aday çıkarmayacak.
Çağdaş Grup seçimlere tek başına girecek.
Hatırlatmakta fayda var: geçen yılın son ayında Çağdaş Grubu kendi arasında önseçim gerçekleştirmiş, başkan ve yönetim kurulu listesini belirlemişti.
Mevcut başkan Fikri Düşünceli yeniden aday.
Öte yandan Fikri Düşünceli ile beraber, Devrim Tutku Ateş, Feridun Tetik,A.İhsan Taşkınsel, D.Alpaslan Gürbüzer,Emine Kaya, Yasemin Yeşil asıl listede yer aldılar.


Listedeki ayrıntılara gelince;
Devam eden yönetimde D.Alpaslan Gürbüzer yedek yönetimde yer alıyor. Öte yandan Emine Kaya da bu dönem yönetime girmiş oluyor.
Asıl yönetim listesinde en kıdemli mühendis olarak 22988 sicil numaralı Başkan Fikri Düşünceli yer alırken en genç mühendis ise 54675 sicil numaralı Yasemin Yeşil yer alıyor.
Yedek listede yer alan isimler Nuray Yılmaz Gültekin, Filiz Engin Tambova, Esengül Basut, Cengiz Heycan, Sunullah Kumru, Metin Sarıbal, İlker Ulaş Mollaoğlu bulunuyor.
Yedek yönetim kurulunda ise Cengiz Heycan, Sunullah Kumru, İlker Ulaş Mollaoğlu ilk kez listede yer alan isimler olarak dikkat çekiyor.
Gelelim toplantıdan ayrıntılara;
Başkan adayı Düşünceli basın toplantısında isim vermeden AK Parti'ye sert eleştirilerde bulundu. Hatta bir ara kendimi eleştirileri görünce bir muhalefet partisinin basın toplantısında olduğunu düşündüm.
Eleştirilerden sonra Düşünceli, bu dönemde yaptıklarını da sıraladı:
Onlar da sırasıyla;
"Bursa' da Sanayi, Ulaşım, Hava Kirliliği, Karbonmonksit Zehirlenmeleri" gibi konularda raporlar hazırlanması ve paylaşılması,
Ankara' da gerçekleştirilen "Kaynak ve Sanayi Kongreleri'nin" düzenlenmesine destek,
MMO Kaynak Eğitim ve Muayene Merkezi (KEMM) kuruluşu,
Toplantı, seminer, panel, söyleşi, sosyal, kültürel, toplumsal etkinlikler düzenleme ve yer alma,
Üyelerimizin mesleki gelişimine ve ara teknik eleman yetiştirmeye yönelik toplam 274 eğitim etkinliğinde yaklaşık 3 bin 101 kişi eğitim, 1.103' ü proje denetimi olmak üzere, değişik konularda toplam 46 bin 429 adet kamusal denetim,
100'e yakın UÜ MF Makine Bölümü öğrencisine MMO KEMM bünyesinde staj yaptırılması, onlarca öğrenciye staj yerinin ayarlanması,
UÜ MF Makine ve Endüstri Mühendisliği Bölümleri son sınıf öğrencilerine yönelik ''Bitirme Projesi Yarışması'' düzenlenmesi,
500'den fazla yeni mezun ve çalışmayan üyelerimize yönelik 19 farklı konuda ücretsiz eğitimlerin verilmesi,
Kısaca Düşünceli yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır dedi.
Öte yandan toplantıdaki diğer bir ayrıntı ise Makine Mühendisleri Odası Bursa Şubesi, yerli otomobil noktasında düşünceleri olumlu...
Ama yine de konuyla ilgili komisyon kurduklarını ve raporu da ilerleyen süreçte kamuoyu ile paylaşacaklarını bu köşeden aktarmış olalım.
Şube genel kurulu 8 -9 Şubat tarihleri arasında BAOB yerleşkesinde gerçekleşecek.
Muhtemelen gerçekleşecek genel kurulda oda eski Başkanı İbrahim Mart da divan başkanı olarak görev yapacak.

ALBAYRAK DA ADAYLIĞINI AÇIKLIYOR

Akademik odalarda seçim heyacanının devam ettiğini önceki yazımızda yazdık. Bu bağlamda kongresini gerçekleştirecek odalardan biri de İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi. Son seçimlerde Çağdaş Grubu Kemal Cüneyt Erdem ile farkı biraz kapatsa da seçimleri Çalışma Grubu'nun adayı Mehmet Albayrak kazanmıştı.
Bugün saat 10.00'da Albayrak yeni dönem için adaylığını resmen açıklayacak.


Bakalım karşısına rakip olarak kim çıkacak?
Bekleyip görelim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.