Hava Durumu

Elazığ'ın elektrikli otobüsleri Bursa'dan

Yazının Giriş Tarihi: 25.01.2018 08:13
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.01.2018 08:13

Bursa otomotiv ve yan sanayi noktasında Türkiye'nin en önemli merkezi. Son yıllarda buna hafif raylı sistem araçları da ilave oldu.
Gerçek olan şu: Birçok kentimizde şehir içi ulaşımda kullanılan toplu taşıma araçlarının çoğunluğu otobüs ve benzeri araçlar.
Son yıllarda tercihler otobüs ve benzeri araçlar olmasına karşın bunlarda da hassas husus çevreci araçların öne çıktığıdır.
Bu noktada Bursa üretim üssü olma konusunda öne çıkmış durumda.
Özellikle her biri ilk milli tasarım ve üretim olan;yüzde 100 elektrikli otobüsün üreticisi olan ü­lke genelinde Malatya, Konya, Eskişehir, İzmir ve Elazığ'dan sonra Şanlıurfa'da ihale kazanan Bozankaya grubunun çözüm ortağıysa kentimizde Karsan A.Ş...
Tüm üretimler Karsan'da gerçekleşiyor.
Salı günü bu bağlamda üretimi gerçekleştirilen araçları yerinde görme adına Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz Bursa'yı ziyaret etti.
Karsan'da yapımı devam eden araçları yerinde gören Yanılmaz aynı günün akşamı da Bursa Elazığlılar Derneği'nin misafiri oldu.

Elektrikli otobüsler 400 km yol yapabiliyor

Dün telefonla ulaştığımız Yanılmaz'dan elektrikli araçlarla ilgili bilgi aldık. Toplamda 51 milyon TL'ye ihale edilen sisteme 18 metre uzunluğunda körüklü 15 araç, her biri yolcu taşıma sayısı ve ağırlığa göre elektrikle 250 km ile 400 km arası yol yapabiliyor.
Yanılmaz bununla da kalmıyor. Kent içinde çevreci araçları teşvik adına kentin değişik bölgelerine enerji(elektrik) dolum istasyonları kuruyor buralardan da elektrikli araçları bulunan vatandaşların ücretsiz yararlanacağını ilk kez bizimle paylaştı.
Bu arada edindiğimiz bilgilere göre araçların gövdeleri bitmiş. Önümüzdeki günlerde montaj ve boya aşamasına geçileceğini öğrendik.
Araçlar 2018 Nisan ayı sonunda teslim edilecek. Ardından deneme sürüşlerine başlayacakmış.

5 yıldızlı hayvan oteli bölgede ilk

Öte yandan Yanılmaz'ın bizlerle paylaştığı bir hizmet daha var. Belki bu hizmet Bursa'da normal gibi gözükse Elazığ'da olduğunu düşününce mükemmel bir hizmet olduğunu düşünüyoruz.
O hizmet de 30 dönüm üzerine kurulu entegre bir hayvan hastanesi ve burada hayvanlara verilen 5 yıldızlı konaklama hizmeti.
Vatandaşlar tatile giderken, yanlarında götüremediği hayvanları buraya teslim edip gönül rahatlığıyla tatillerini yapabiliyorlarmış...

Elazığ- Bursa arası uçak seferleri başlayacak

Yanılmaz'ın üzerinde durduğu diğer konu ise Elazığ -Bursa Yenişehir arasında karşılıklı uçak seferleri...
Konuyla ilgili olarak THY yetkilileri ile görüşme yapacak Yanılmaz.
Uuygun şartların oluşması durumunda Bursa ile Elazığ arasında karşılıklı uçak seferlerinin başlaması an meselesi.
Bu konuda Bursa kamuoyunun da üzerine düşeni yapması gerekiyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.