Hava Durumu

Erbakan Vakfı siyasi harekete dönüşecek mi?

Yazının Giriş Tarihi: 06.10.2017 07:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.10.2017 07:53

Milli Görüş'ün lideri kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı ve eski başbakanlardan Necmettin Erbakan'ın oğlu Fatih Erbakan'ın İnegöl'e geleceğini daha önce yazmıştık.
Çalışmalarını vakıf bünyesinde devam ettiren Fatih Erbakan'ın yakında bir parti kurarak siyasi arenaya geçiş yapacağı iddia ediliyor.
Malum yakın tarihte Milli Görüş'ün içinden üç siyasi parti ortaya çıkmış, bunların ikisi yoluna devam ederken diğeri olan HAS Parti, AK Parti'ye ilhak olmuştu.
Diyeceğimiz odur ki AK Parti ve SP'nin kökleri Milli Görüş'e uzanıyor desek yalan olmaz.
Partileşme dedikodularıyla ilgili olarak dün Erbakan Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Altınöz'e telefonla ulaştım.
Altınöz'ün partileşme süreciyle ilgili verdiği yanıt şöyle:
Her Milli Görüşçü'nün SP'de siyaset yapma hakkı vardır. Maalesef şu an biz Milli Görüşçüler olarak SP'de siyaset yapamıyoruz, engelleniyoruz.
Bunun yanı sıra vakfımıza üye olan isimlere de SP tarafından ihraç kararları da uygulanabiliyor. Buna karşın biz de çalışmalarımıza Erbakan Vakfı bünyesinde devam ediyoruz.
Partileşme konusunu gelince bizler hocamızın doğum günü 29 Ekim 2017 tarihinde 15 bin gencin katılacağı bir gençlik şölenini Ankara'da düzenleyeceğiz.
Altınöz'ün konuşmalarından partileşme ile ilgili bir tarih alamasak da bununla ilgili çalışmaların olduğunu da hissettik diyebiliriz.
Bunun yanı sıra Altınöz, Erbakan Vakfı'nda vizyoner projeler yaptıklarını bizlerle paylaştı.
O projelerden birkaçını buradan yazmış olalım.
Çorum eski Belediye Başkanı Prof. Arif Ersoy'un başkanı olduğu İlim Meclisi'nde 60 profesör ve doçentin bulunduğunu bunların ülkemiz ve İslam coğrafyası için çalışmalar yapıp, çözüm önerileri sunduğunu öğrendik.

Eski vekiller vakfın istişare heyetinde

Şimdi bu meclisin tarım politikaları ve önerileri başlığında çalışma yaptığını bunu da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba'ya sunacaklarını Altınöz bizimle paylaştı.
Erbakan Vakfı'nda Refah Partisi'nin kurucu genel başkanı Ahmet Tekdal'ın başkanlığında eski 100 milletvekilinin bulunduğu "İstişare Meclisi de" bulunuyor.
Yine denetleme kurulunda "Adil Düzen'in" teorisyenlerinden eski Adalet Bakanı İsmail Müftüoğlu'nun başında bulunduğunu hatırlatalım.
Konuşulanlardan anladığımız odur ki 81 ilde örgütlenen Erbakan Vakfı'nın bir vakıftan öte çalışmalar yaptığını söylemek müneccimlik olmaz.
Bu hareketin ardından yeni bir Refah Partisi doğar mı, ya da doğmaz mı?
Onu beklemek gerekir...
Bu arada bilmeyenlere de hatırlatalım.
21 Mayıs 1997'de Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, iktidarda iken Refah Partisi hakkında, "Lâik Cumhuriyet ilkesine aykırı eylemleri" gerekçesiyle dava açmış ve Refah Partisi, 8 ay süren dava sonunda, 16 Ocak 1998'de Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılmıştı.

AK Parti'de kongreler kasım ayında başlayacak...

AK Parti Genel Merkezi tarafından devam etmekte olan il ve ilçe kongreleri önceki gün gelen mesajla belirli bir süre ertelendi.
Öncelikle küçük bir hatırlatma yapalım:
Kongre sürecinde olan bazı büyükşehir ilçelerinde devam edilmeyecek isimlerin istifası istenip yerlerine atama yapılmıştı.
İstanbul'da 10 ilçenin yönetimi bu yöntemle belirlenmişti.
Benzer metodun Bursa'da uygulanması için geç kalındığı bir gerçek.
Hata yapmak istemeyen AK Parti'nin kurmayları daha sağlıklı karar verebilme adına kongrelerin başlangıç tarihini bir ay öteledi. Bursa'da kongreler muhtemelen en geç önümüzdeki kasım ayında başlayacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.