Hava Durumu

Erdoğan'ın yerine yardımcısı geldi...

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2019 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2019 08:53

Aslında tüm Bursa ve AK Parti teşkilatları Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İnegöl'de MODEF EXPO fuarına ziyaretine odaklanmıştı.
Ama beklenen olmadı.
Önceki akşam geç saatlerde ulaşan bilgide Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa'ya gelemeyeceği yerine ise yardımcısı Fuat Oktay'ın geleceği ifade edildi.
Neticede,
Erdoğan gelemedi yerine yardımcısı Fuat Oktay geldi.
Gelememe sebebi sağlık nedenleri...
Bu arada dünkü program planlandığı gibi gerçekleşti.
Oktay'la beraber Yıldırım Akbulut, Köksal Toptan, Cemil Çiçek, Ali İhsan Yavuz
Önce fuar ziyareti, sonra halk buluşması ve ardından 16.00 gibi ise teşkilat yemeği...

***
Ama MODEF'ten bahsetmek gerekiyor...
Dile kolay fuar noktasında 42. olmasına rağmen bu fuarın kökeni 1970'li yıllara kadar dayanıyor. Bunu ben demiyorum. Modef'in resmi sitesinde şu şekilde yazıyor:İnegöl'de imal edilen ürünlerin ilk teşhir sergisi, 29.06.1970-29.07.1970 tarihleri arasında İnegöl Esnaf ve Sanatkârlar Dernekleri, Mobilya ve Marangozlar Derneği, İnegöl Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenir. İlk teşhir fuar bir aymış.
Aslında benim değinmek istediğim konu biraz daha farklı;
İnegöl mobilyası ile meşhur, Bursa'nın OSB'leri dünyaya ev tekstilinden tutun konfeksiyonun her türlüsüne kadar burada üretiliyor.
Hem de mobilyadan daha eski bir geçmişi var
Neden bir Bursa'da uluslararası tekstil,iç giyim ve ev konfeksiyonu yine oto yan sanayi fuarına ev sahipliği yapamamış...
Asıl bunun sorgulanması gerekiyor.
Aslında bu vesile ile İnegöl'ün girişimci ruhunu fuara taşıyan tüm müteşebbisleri tebrik ediyorum.
Darısı diğer müteşebbislerimize...

OSMANGAZİ'DE KONUK AKTAŞ...

Özellikle gerçek olan şu son yerel seçimlerde sonucu belirleyici olan ilçelerin başında Ufuk Cömez'in başkanlığını yaptığı AK Parti Osmangazi İlçesi geliyor. Buradaki oyların yüksekliği Alinur Aktaş'ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı perçinleştirdi.
Bursa siyasetinde hangi açıdan bakarsanız bakın Osmangazi önemli. Bu bağlamda kendisine verilen destekleri boş çıkarmayan her zaman teşkilatlarına destek veren Aktaş da önceki gün Osmangazi ilçe Başkanlığı'nın haftalık olağan toplantısına katıldı. Aktaş, hem yaşanan son gelişmeleri anlattı. Hem de bundan sonraki süreçte hizmet-lerin arka arkaya sırala- nacağının müjdesini verdi.

AK PARTİ MUSTAFAKEMALPAŞA'DA KADIN KOLLARINDA DEĞİŞİM...

AK Parti'de teşkilat içi değişimler her zaman yaşanıyor. O değişimlerin yaşandığı ilçelerden biri de Mustafakemalpaşa.
İlçe kadın kolları başkanı Fatma Kocaman son yerel seçimlerde önce belediye meclis üyeliğine ardından da Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın yardımcılığı görevine atandı. Kocaman'ın görevden ayrılmasının ardından boşalan ilçe kadın kolları başkanlığı görevine ise AK Parti Mustafakemalpaşa İlçe'de Mali ve İdari İşler Başkanı olarak görev yapan Derya Kılıç Balcıoğlu'nun atandığı İlçe Başkanı Hallaçoğlu tarafından duyuruldu...

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU AKYOLCULAR

AS TV ekranlarında yayınlanmaya başlayan Politik Bakış her hafta birbirinden değerli konukları ağırlamaya devam ediyor. Politik Bakış'ın bugünkü konuğu CHP Osmangazi İlçe Başkanı Mete Akyolcular olacak. Akyolcular ile hem CHP'deki kongre süreci hem yaşanan son yerel ve genel siyasi gelişmeleri konuşacağız. Akyolcular'ın katılacağı Politik Bakış programı bu akşam 20.30'da AS TV'de...

CHP'DE KONGRE TAKVİMİ NETLEŞTİ...

Kongre sürecinde bulunan CHP'de kongre sürecinin belli olmasının an meselesi olduğunu yazmıştık. O süreç belli oldu. Kongre süreci delege seçimleriyle 8 Kasım'da başlayacak, Aralık tarihinde sona erecek. Ardından ilçe kongrelerine geçilecek o süreçte 14 Aralık 2019'da başlayıp 27 Ocak 2020'de sona erecek. Nihayetinde ise 3 Şubat 2020 tarihinde il kongrelerine geçilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.