Hava Durumu

Erdoğan müjdeyi verdi...

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2020 09:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2020 09:02

Halk olarak dün gözlerimiz de kulaklarımız da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına çevrildi.
Açıklamalrı ile ilgili tahminlerimizi yapmıştık. O tahminlerden en önemlisi doğalgazdı.
Netice de yanılmadık.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamayı şu sözlerle yaptı: Şimdi müjdemizi sizlerle paylaşmak istiyorum.
Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih Sondaj Gemimiz 20 Temmuz'da başladığı sondajında hamd olsun 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimize sunmak.
Yatırım amliyetinin uzmalara göre 2 ile 3 milyar dolar arasında bir rakam olacağı tahmin ediliyor.
Bize de düşen hayırlı olsun darısı yeni keşiflere demek.

Esgin sosyal medya aracılığıyla halka hesap verecek
Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış progamında bu haftaki konuğumuz AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin oldu.
Esgin'le 45 dakika boyunca bir çok konuyu konuştuk.
O konulardan ilki Esgin'in araya girmesiyle Karacabey, Mustafakemalpaşa'da domates üreticisinin mağduriyetini önlemeye yönelik olan çalışma.
önce hatırlatmakta fayda var;
Türkiye'de salçalık domates üretimininin yüzde 50'sini Karacabey, Mustafakemalpaşa sağlıyor desek abartmış olmayız. Bu açıklamayı Esgin programızda da yaptı.
Öte yandan yine Esgin bir önceki yılda domates üreticisi tüccarın elinde mağdur olmak üzereyken yaklaşık 20 bin ton domatesi Tarım Kredi Kooperatiflerini aldırtarak çiftçinin mağduriyetini önlemişti.
Yine benzer bir durum bu sene yaşanaıyordu.
Yaklaşık 30 kuruşa kadar düşen domates için araya giren Esgin ürünleri Türk Şeker'in alması için aracı oldu. Türk Şeker üreticiden toplamda 50 bin ton olmak üzere kg fiyatı 50 kuruştan domates alacak.
Alımlar günlük 2 bin ton olacak. Perşembe günü de alımlar resmen ve fiilen başlamış oldu.

Milletvekili Esgin'le konuştuğumuz konulardan biri de KOVİD süreci ve insani yardımlarda. Bu bağlamda Mustafa Esgin Dostluk Grubu Başkanı Olduğu Türkiye- Sirbistan Parlementolar arasında aktif görev yapıyor. Yine bu bağlamda geçen hafta içinde Sirbistan'ın Sancak Bölgesi Novipazar'a göndermiş olduğu insani yardımdan bahsetti Bizler için ufak ama onlar için büyük bir hediye dedi. Geçmişte gelen bağları örnek göstererek oralara sahip çıkmamız gerekiyor biz de üzerimize düşeni yapıyoruz dedi.
Esgin yine önümüzdeki günlerde sosyal medya aracılığıyla milletvekili seçildiği tarihten itibaren bugüne kadar geçen süre içinde yaptıklarını paylaşacağını da Esgin programımızda paylaştı.
Bunun yanı sıra KOVİD19 sürecinde vatandaşlarımızı da uyaran Esgin, maske, mesafe ve hijyene dikkat dedi. Belki kucakalaşmayı, tokalaşmayı çok özledik her yüz yılda bir olan bu salgının bitmesiyle tekrar kucaklaşacağız dedi. Ama vatandaşları maskeyi kurallarına uygun olarak takması konusunda uyarısını da ekranlarımız aracılığıyla yaptı.
Bunu yanı sıra maskeyi takmayanlardan dolayı hastalık kapanlar olabileceğine de dikkat çekti.

Programın son bölümünde Bursaspor konusuna değinen Esgin Bursaspor'la ilgili yapılan lobi çalışmalarını gösteriş için değil bilinçli bir şekilde yapıldığına dikkat çekti. Daha önce de bir alt lige düşmüştük.
İlk yıl çıkamamıştık.
Sonra çıkıp şampiyon olmuştuk dedi.
Şimdi aynı birlik ve beraberlikle hareket etmeliyiz dedi. Son söz olarak da Bursaspor, Bursa'nın en önemli marka değeri dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.