Hava Durumu

Esgin'den telekonferans mesaisi...

Yazının Giriş Tarihi: 08.05.2020 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.05.2020 07:58

Özellikle yaşadığımız süreçle beraber bazı alışkanlıklarımızı değiştirmek zorunda kaldık. Onlardan biri de toplantı alışkanlıkları.

Muhtemelen uzunca bir süre toplantılarımızı yan yana değil video konferans yöntemiyle gerçekleştireceğiz.

Şu an için de en sağlıklısı bu...

Bu bağlamda toplantılara misafir olarak davet edilen ve katılan isimler de çoğunlukla video konferans yöntemini kullanarak katılıyorlar.

Bu bağlamda toplantı davetlerini kırmayan isimlerden biri de AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin.

Önceki gün koordinatörü olduğu AK Parti Kastamonu İl Teşkilatı yönetim kurulu toplantısına video konferans yöntemi ile katılan Esgin bir gün sonra da Bursa'da Demirtaş Organize Sanayicilerinin toplantısına katıldı.

Her iki toplantıda son durumlarla ilgili değerlendirmelerde bulunan Esgin, bir anlamda yaşanılan süreçte yan yana olmasa da sorunlara telekonferans yöntemi ile vakıf oluyor.

Bu da halkın ve seçmenin beğenisini kazanıyor...

Bize de tebrik etmek düşüyor.

UYULMAYAN SOSYAL MESAFE VAKA SAYISINI ARTTIRIYOR...

Dünkü yazımızda vaka sayısının artışı ile ilgili yazı kaleme aldık. Çarşamba akşamı açıklanan verilere baktığımızda 2 bin 253 yeni vaka tespit edildi.

Bu vakanın artış sebebi, uyulmayan sosyal mesafeden dolayı kaynaklandığını ifade etmek için müneccim olmaya gerek yok.

Öte yandan diyeceğimiz odur ki önümüzdeki hafta Türkiye yeni döneme girecek. Bu dönemde dikkatli olmamız olmazsa olmazımız olmalı.

Yoksa kendi kendimizi sıkntıya sokarız bizden hatırlatması...

SOYLU VE KOCA BİLDEF'E KONUK OLACAKLAR...

Bursa kelimenin gerçek anlamıyla hem balkan coğrafyasının hem kafkasarın hem de Anadolu'nun yansıması. Farklı illerde doğanlar Bursa'da doyuyorlar.

Bu bağlamda buluşma noktası. Bu buluşma noktasına rehberlik eden sivil toplum kuruluşlarının başınfa hemşehri dernekleri geliyor.

Bursa'da hemşehri derneklerinin üst kuruluşlarından biri de kısa adı ile BİLDEF.

Ramazan Alp'in başkanlığını yaptığı Bursa İl Dernekler Federasyonu pandemi öncesi her hafta konusunda uzman bir ismi dernek merkezinde konuk ediyorlardı.

Süreçle beraber bu ertelendi.

Onlar da bu haftadan itibaren konuklarını video konferans yöntemi ile ağırlamaya başlayacaklar.,

Bu bağlamda ilk önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu ardından da önümüzdeki günlerde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı video konferans yöntemiyle yönetim kurulunda ağırlayacaklar.

Her iki bakanı teknolojinin nimetleri ile ağırlayacak BİLDEF yönetimini de bizler de tebik ediyoruz.

ELDİVEN İMALATÇILARI RAHATSIZ

Zaman zaman bu köşeden farklı konuları da gündeme taşıyoruz. Özellikle Çin'in Wuhan kentinden dünyaya yayılan KOVİD19 virüsü ile beraber bu ülkeden bazı kalemlerin ithalatını duracağını düşünenlerin sayısı oldukça fazla.

Bu bağlamda hükümetimizde yerli, üretimi koruma destekleme adına çalışmalarını sürdürüyor destek paketleini açıklamış durumda. Öte yandan geçmiş yıllarda büyük kalem olarak ithal edilen eldivenlere ve koruyucu güvenlik malzemeleri ithalatına önceki yıllarda ek yüzde 30 fon geldiğini de biliyoruz.

Mevcut durumu sorma adına ELDİMDER (Eldiven İmalatçıları Derneği)Başkanı Ahmet Bulut'la görüştüm. İthalat devam ediyor mu diye sordum...

Onun verdiği yanıt oldukça ilginç.

Çin'den Türkiye'ye girişler azalmış fakat farklı yoldan girmeye başlamış. Önce mallar AB ülkelerine gidiyor ardından Türkiye'ye geliyormuş...

Onlar da buna çözüm bulunmasını talep ediyor.

Biz de köşemizden aktarmış olalım.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.