Hava Durumu

Esgin'den toplumsal bağışıklık için çağrı

Yazının Giriş Tarihi: 02.10.2021 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.10.2021 08:00

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında bu haftaki konuğumuz AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin oldu.
Dün açılan yeni yasama dönemi öncesi Esgin'le hem yaz dönemi hem de yeni yasama dönemi aynı zamanda Bursa'ya ilişkin güzel bir sohbet yaptık.
İşte bu noktada Esgin'e biz sorduk o yanıtladı.
O sorduğumuz sorular arasında ilk sırada TBMM tatile girince yaz döneminin Esgin'e nasıl geçirdiğini sordum.

12 İLÇEDE 400 GENCE CEMİL MERİÇ SETİ HEDİYE...

O da " Bu yaz dönemini gençlerle beraber geçirdim. 12 ilçede gençlerle buluştum onlarla sohbet ettim. Bu sohbetler kimi zaman çay bahçesinde kimi zaman parkta gerçekleşti. Onların mevcut durum ve geleceğe ilişkin beklentilerini ve kaygılarını öğrenmeye çalıştım.
Cemil Meriç'in okumalarını gerçekleştirdik toplamda da 400 adet Cemil Meriç'in kitaplarını gençlere hediye ettim."
Gerçekten önemli bir buluşma.
Önümüzdeki seçimlerde Türkiye genelinde ilk defa sandığa gidecek genç sayısının 7 milyona yaklaştığını düşünürsek seçimlerin kaderini belirleyecek olan gençlerle bu buluşmaları siyaseten de önemsemek gerekir.

SANİYEDE 500 LİTREYE YAKIN AKAN TERMAL SUYUMUZ VAR

Mustafa Esgin'le sohbetimizde diğer konuştuğumuz konulardan biri de pandemi dönemi ve sağlık turizmi idi.
Milletvekili Esgin Bursa'da sağlık turizminin harekete geçmesi için 10 yıldır olağanüstü gayret gösteriyor.
Bu konuda BUSAT'ın kurucu başkanlığını üstlenmişti.
Esgin konu ile ilgili olarak" Bursa'da saniye de 500 litreye yakın akan kaynak sularımız var. Orhaneli'de Sadağı Kanyonu, Büyükorhan'da Düğüncüler, Mustafakemalpa-şa'da Tümbüldek, Orhangazi'de Keramet termal sularımız var. Bursa'nın en yeni kaplıcası yaklaşık 500 yıllık. Bir de eskisini düşünün. Bugün Avrupa'da birçok ufak kasaba kaplıca turizminden ciddi gelir kazanıyor. Biz neden bunu Bursa başaramasın diyoruz. Yine sağlık turizmi Türkiye'de dört kat büyürken Bursa'da 15 kat büyümüş durumda. Kaplıcalarımızı da bu şekilde kullanırsak Bursa termal kent hüviyetini tekrar kazanabilir. Pandemi sonrasına hazır olmalıyız "dedi.

TURKOVAC 300 BİN ÜRETİM KAPASİTESİ İLE SERİ ÜRETİME GEÇECEK...

Esgin'le diğer konuştuğumuz bir konu olan salgın idi. Milletvekili Esgin" Küresel salgında en kötü simülasyon gerçekleşti. Bugün ülkemizdeki her dört vakadan biri genç insanlarımızı son bir gayretle aşılarını yaptırmalarını istiyorum. İnşallah bu arada yerli aşımız TURKOVAC seri üretime çok yakın bir tarihte geçecek. Günlük 300 bin üretim kapasitesiyle gönül coğrafyamızda yer alan tüm dostlarımıza da ulaştıracağız" dedi.

MEMLEKET HASTANESİ 2023 YILINDA HİZMETE GİRECEK...

Öte yandan Bursa'nın sağlık yatırımları konusunda eski adı ile Memleket Hastanesi ile ilgili 210 günlük röleve çalışmalarının bittiğini söyleyen Esgin " İnşallah burayı 400 yataklı bir hastane olarak 2023

yılında Bursalı hemşerilerimizin hizmetine açacağız.
Yine Ali Osman Sönmez yeni devlet hastanesinin kasım ayı sonu itibari ile kaba inşaatı bitmiş olacak. Ekonomik ömrünü tamamlayan Çekirge Devlet Hastanesi ve Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi'ni buraya taşıyacağız 1350 yatağı ile hemşerilerimize hizmet verecek" dedi.

KÜÇÜK ESNAFA VERGİ MUAFİYETİ YOLDA

Yeni yasama yılına ilişkin bu yıl sonuna kadar neler gündeme gelecek sorusuna da Milletvekili Esgin " 900 bin küçük esnafı ilgilendiren vergi yasası meslek lisesi mezunlarını çalıştıran işyerlerine teşvik 56 maddelik vergi yasası e-ticaret düzenlemesi, tarımsal destek, tüketici hakları düzenlemesi, sosyal medya düzenlemeleri yasaları çıktıktan sonra ardından bütçe görüşmelerine geçeceğiz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.