Hava Durumu

Esgin'den yurtdışı uçuş müjdesi

Yazının Giriş Tarihi: 03.08.2019 08:59
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.08.2019 08:59

Önceki akşam AS TV'de yayınlanan Yerel Yönetimler programında AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin konuğumuz oldu.
Programdaki konuşmalarımızdan önce birkaç ayrıntıyı paylaşalım.
O ayrıntılardan ilki;
Esgin milletvekili seçilmeden önce sivil toplum kuruluşları aracılığıyla dikkat çektiği konulardan biri sağlık turizmiydi.
Bu konuya basa basa vurgu yapmıştı.
O konu hükümetin gündemine girererek bir şirket kuruldu. O şirket Sağlık Bakanlığı bünyesinde Sağlık Hizmetleri A.Ş.
Hedefi sağlık turizmi...
Bu açıdan bakınca Esgin, hedefine ulaştı...

***
Öte yandan kendisinin bir doktor olduğunu bilmeyen yok. Yine Bursa'nın hizmet noktasında yarın resmi açılış yapılacak olan Bursa Şehir Hastanesi de Esgin'in kendi mesleği açısından oldukça önemli...
Gelelim programdan detaylara;
Esgin'in özellikle programda değindiği konuların başında İstanbul-İzmir arasını 3,5 saate düşürecek yol du...
Dile kolay 42 milyar 500 milyon TL'ye mal olan bir yol.
Yolun yarın Bursa-Balıkesir bağlantı noktası açılmış olacak. Geçmişte Osmangazi Köprüsü ile Bursa -İstanbul arası açılmıştı. Yolla İstanbul-İzmir arası 420 km...
8 saatlik yol 3,5 saatte gidilmiş olacak.
Bu da oldukça önemli...
***
Diğer önemli olan konu ise yolla beraber MKP OSB içinde boş alan yüzde 40'lık alanın yolun açılması ile dolacağını tahmin ediyor Esgin.
Esgin'in diğer değindiği nokta ise Karacabey-Boğaz, Keles ve Orhaneli dağ bölgesi yolları buraları ile ilgili gelişmeleri programda aktaran Esgin, dağ yöresi bizim gözbebeğimiz dedi.
Bunun yanı sıra hava ulaşımının yavaş yavaş oturduğunu Anadolu Jet'in 3'üncü uçuş noktası olarak Bursa'yı seçtiğini söyledi.
Öte yandan uçuş yapılan birçok hatta yüzde yüz doluluk oranına ulaşıldığını yine en yeni hat Gaziantep hattında yüzde 82 doluluk oranıyla uçuşların gerçekleştiğini söyledi.
Bunun yanı sıra yakın bir tarihte Bursa-Plovdiv-Bursa- Üsküp -Bursa Moskova, Bursa-Paris ve Bursa-Frankfurt uçuşları için THY Genel Müdürü ile görüşeceklerini ellerindeki veriler ışığında buralara uçuşun gerçekleşeceğini ve bunun potansiyelinin Bursa'da olacağını düşünüyor.
***
Esgin'in diğer değindiği konu ise İnegöl'e mobilya tasarım teknolojileri , Gemlik'e denizcilik, Karacabey'e tarım olmak üzere butik üniversiteler kurulması ile ilgili ön hazırlık yaptığını öğrendik.
Bunun dışında Bursa'nın öğrenci kenti olması adına özel üniversitelerinde Bursa'da kampus açması gerektiğini düşünüyor Esgin.
Yine kamuoyunda kapatılacak algısı oluşan Bursa Devlet Hastanesi ile ilgili olarak da o hastane benim görev ve idarecilik yaptığım bir hastane. Geçmişte Bursalıların bağışta bulunarak yapılan hastane. Mevcut hastanenin teknolojik ve fiziki yapılandırmanın ardından Bursalılara muhakkak hastane olarak hizmet vereceğini vurguladı. Ardından net olarak ilave etti.
Kesinlikle kapanmayacak...
Esgin, son olarak konuşmasında ise yarın açılışlar için Bursa'ya gelecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la buluşmaya davet etti.

DÜLGER ASALETEN ATANDI

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan Sabahattin Dülger, aslında görevine asaleten değil vekaleten bakıyordu. Önceki gün bu vekalet Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararnameyi imzalamasıyla asaletene döndü.
Dülger, artık asaleten İl Milli Eğitim Müdürü. Biz de hayırlı olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.