Hava Durumu

Esgin: Muradiye Devlet Hastanesi en kısa zamanda faaliyete başlayacak

Yazının Giriş Tarihi: 21.10.2019 11:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.10.2019 11:23

Perşembe akşamları AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında bu hafta AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin'in konuk ettim.
Esgin'le Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile katıldığı Sirbistan ziyaretinden başlayıp Barış Pınarı Harekatı ve yerele ilişkin birçok konuyu konuştuk.
Öncelikle Esgin'e sorduğum sorulardan biri Sirbistan gezisinde harekatın başlayacağına yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan bir izlenim edindiniz mi diye soru yönelttim. O da net yanıt verdi. O izlenimi edindim ama ne zaman başlayacağı konusunda herhangi bir bilgimiz olmadı dedi. Ardından harekatın amacını anlattı Esgin.
Anlattığı sırada Türkiye ile ABD'nin mutabakat metnini de son dakika olarak yayında verdik.

Sonra yerele ilişkin süreci konuştuk. Özellikle Esgin'in ilgi alanı olan sağlık yatırımları ile ilgili olarak da Esgin şunları söyledi. AK Parti iktidarı zamanında Bursa'ya 68 sağlık yatırımının gerçekleştiğini bunun 26'sının hastane olduğunu üzerine basa basa vurguladı. Öte yandan Sönmez Holding Yönetim Kurulu Başkanı Celal Sönmez'in büyük katkı koyduğu yeni stadyumun yanındaki Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin mütahhitten dolayı inşaatının durduğu bu problemin çözülmek üzere olduğunu vurguladı.
Ardından da ilave etti. En geç bu hastane 500 gün içinde bitecek diye ekranlarımız aracılığıyla Bursalılara duyurmuş oldu.
Bunun yanı sıra Bursa'ya 500 yardımcı sağlık personeli atamasının gerçekleştiğini de ekranlaımız aracılığıyla Bursalılar öğrenmiş oldu.



Öte yandan yine gündemde sıcaklığını koruyan Bursa Devlet Hastanesi'nin akıbeti noktasında ise burası Ali Osman Sönmez Onkoloji Hastanesi ile birleşerek tadilat işleminin bitmesinin ardından 400 yataklı ikinci sınıf sağlık hizmeti veren hastane olarak en kısa zamanda Bursalılara hizmet vermeye başlayacak dedi.
Sadece dahili birimler mi olacak sorusuna Esgin" hayır vatandaşın talepleri doğrusunda planlama yapılacak" dedi. Bu hastanenin tadilatı ile ilgili ödeneğin de hazır olduğunu Esgin'den öğrenmiş olduk.

Bu arada ilk defa bizim sorduğumuz bir soruyu Esgin'e yönelttik. O da tadilata alınan Bursa Devlet Hastanesi'nde ekonomik ömrünü tamamlamamış medikal cihazlar ve otelcilik hizmetlerinde kullanılan yatakların akıbeti ne oldu sorusuna ise Esgin onların hiçbirinin atılmadığını Bursa'da ihtiyacı olan hastanelere dağıtıldığını açıkladı.
Özellikle daha önce hayırsever Sabahattin Gazioğlu'nun katkılarıyla yapımı gerçekleşen yeni yapılan ameliyathanelerin de korunarak tadilattan sonra hizmete devam edeceğini de Esgin açıkladı.
Dağ yöresi yolları ile ilgili olarak da tünelin ucu gözüktü şeklinde yorum yaptı Esgin.

CÖMEZ'İN AHDE VEFASI...

AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ufuk Cömez çalışmalrına aralıksız devam ediyor. Özellikle bazı çalışmalarını da gözden uzak yapmaya gayret ediyor. O çalışmlardan biri de ilçe sınırlarında yaşayan şehit aileleri.


Fursat buldukça çat kapı ziyaretine giden Cömez, hem aileleri yalnız bırakmıyor hem de ihtiyaçları olup olmadığını soruyormuş.
Biz de Cömez'in bu tür ziyaretlerini tebrik ediyor ve darısı herkese diyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.