Hava Durumu

Esnaf odaları seçime hazırlanıyor...

Yazının Giriş Tarihi: 30.09.2021 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.09.2021 08:02

Yaşanılan pandemi döneminde mağdur olan kesimlerin başında küçük ve orta ölçekli esnaf geliyor. Özellikle başlangıç döneminden itibaren, berberler, kuaförler, lokantalar ve taşıyıcılar başta olmak üzere birçok esnaf sıkıntı yaşadı.
Zaman zaman sağlanan ekonomik desteklerle ayakta kalmaya çalışsalar da birçok esnaf kepenk indirme durumunda kaldı. Bu madalyonun ön yüzü bir de arka yüzü var.
O da seçim.
Esnaflar temsilcilerini seçmek için hazırlıklara başladılar.
Belli aralıklarla gerçekleşen oda seçimlerinin en geç 2022 yılında tamamlanması gerekiyor. Yine hatırlatmakta fayda var: Üye sayısı yüzün altına düşen birçok oda kapanmak durumunda kalmıştı. Bazı odalar sınırda. Her an Muhtelif Esnaf Sanatkar Odası'na devrolunabilir.
Bugün itibari ile BESOB 'a bağlı 105 oda önümüzdeki günlerden itibaren sandık başına giderek yeni yönetimlerini belirleyecek.


Bu odaların 52'si Bursa'dan 53'ü de ilçelerden onu da yazmış olalım.
Özellikle birkaç odada kıran kırana seçimlerin gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz.
Yine asıl merak edilen ise üst kurul olarak nitelendirdiğimiz birlik olan BESOB'un genel başkanlığı.
Uzun yıllardır 1993 yılından itibaren koltukta oturan Arif Tak bu seçimde aday olacak mı?
Olursa karşısına rakip çıkacak mı?
Bizim kulağımıza gelen bilgilere göre Tak'ın aday olacağı kendi yönetiminden bir ismin de adaylık için nabız yokladığı bilgisi kulağımıza geldi. Tak'ı, önümüzdeki kongrede yıpratacak konuların başında yapımı yılan hikayesinde dönen Kestel'deki esnaf sitesi. Senelerdir bitirilmeyen şimdi de kooperatif kurularak yola devam edilmek isteniyor.
Bu kadar söz de gayret gösterilen site esnafı bezdirmiş durumda!!!
Hele bir de hiçbir şey yapılmadan istenen ücret istemeleri de işin tuzu biberi olmuş durumda.
Bakalım oda seçimlerinde nasıl bir sonuç çıkacak?
Sandıklardan çıkacak sonuç BESOB'un seçimlerine nasıl yansıyacak?
Onu da ilerleyen süreçte hep beraber görmüş olacağız.

POLİTİK BAKIŞ'IN KONUĞU ESGİN...

Her hafta birbirinden değerli konukları ağırladığımız AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında bu akşam konuğumuz olacak isim AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin olacak. Kendisi ile son gelişmeler başta olmak üzere , yarın açıklanacak yeni yasama yılı , pandemi sonrası sağlık turizmini konuşacağımız program bu akşam 20.30'da AS TV ekranlarında canlı olarak yayınlanacak.
Vakti olanlar kaçırmasın.
Şimdiden iyi seyirler.

OSMANGAZİ HALK EĞİTİM'DEN YENİ KURSLAR...

Özellikle son yıllarda yerel yönetimlerin meslek edindirme kurslarına el atması gözlerden kaçmıyor. Yerel yönetimlere bu noktada en önemli partnerliği halk eğitim kursları yapıyor. Halk eğitimlerin başarısı da istihdama sağladığı katkı ile ölçülür. Bu bağlamda geçen eğitim yılında Osmangazi Halk Eğitim Merkezi hedeflediği 200 istihdam hedefini yakalamış durumda. 2021-2022 kurs dönemi için bu hedefi 500 olarak belirleyen Osmangazi HEM Müdürü Mehmet Köse bu hedef için özel sektörden gelen kurs taleplerini de sıralamaya almış.
O taleplerden biri de özel hastanelerde ihtiyaç duyulan sterilizasyon elemanı.
Bu köşeden iletmiş olalım özellikle sağlık meslek lisesi yardımcı hemşirelik mezunları bu program için Osmangazi HEM'e başvuruda bulunabilir. Bizden hatırlatması...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.