Hava Durumu

Faruk Çelik'in ismi Ankara kulislerinde hangi konuda öne çıkmaya başladı?

Yazının Giriş Tarihi: 13.09.2021 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 13.09.2021 08:03

Bursa siyasetinin kendi içinden çıkardığı etkili isimlerden biri olan Faruk Çelik geçmişte ve günümüzde yapmış olduğu icraatlarla taraflı tarafsız herkesin takdirini kazandığı bir gerçek.
Öte yandan geçmişle gelecek arasında köprü olabilen ender siyasetçilerden biri. Bunu yapmış olduğu çalışmalarla belli ediyor.
Geçen hafta içinde sosyal medyasından yapmış olduğu paylaşımlara geçmiş yıllarda beraber siyaset yaptığı büyüklerini ziyaret eden Çelik'in bu davranışları ahde vefanın göstergesiydi.
O ziyaretler arasında Milli Görüş'ün önemli isimlerinden Yasin Hatipoğlu ve Diyanet İşleri önceki dönem başkanlarından Lütfi Doğan vardı.

Çelik'in siyasette aktif görev aldığı ve görev yaptığı her dönemde Bursa yatırımlardan ciddi oranda pay aldı.
Öte yandan gençlerle de bir araya gelmeyi ihmal etmeyen Çelik, önceki gün de Demirtaş'ta gençlerle buluştu.
İş dünyasının sorunlarını yakınen takip eden, mobilya sektörünün lokomotifi İnegöl'de, MOSDER dernek başkanı ve yöneticileri ile bir araya geldi
Kendine özgün siyaset anlayışı ile hafızalarımızda yer edinen Faruk Çelik ismi bugünlerde Ankara kulislerinde fazlasıyla konuşulmaya başlandı.
Kulağımıza gelen bilgilere gör önceki dönem bakanlarından tecrübeli siyasetçiye Ankara'da aktif görev verileceği iddia ediliyor.
Bu görev verilirse Bursa'nın önemli bir kazanımı olur.
Bakalım bu iddia değer bulacak mı?
Onu da ilerleyen süreçte göreceğiz...

BURSA'NIN FESTİVALİ MALİ TABLOLARI İLE DE YÜZ GÜLDÜRDÜ...

Bir sen aradan sonra bu sene kaldığı yerden devam eden 59. Uluslararası Bursa Festivali'ne Bursalılar bu sene yoğun ilgi gösterdi.

Bursa Kültür Sanat Vakfı Başkanı Özer Matlı ile önceki gün Ördekli Kültür Merkezi'nde ayaküstü sohbet etme fırsatını yakaladım.
Kendisine festivalin nasıl geçtiğini sordum.

O da "festival bir önceki dönem 700 bin TL zarar etmişti, bu dönem kar etti." diyerek festivali özetledi. Hem gelir hem de seyirci açısından tatmin edici bir sonuç ortaya çıkmış.
Ardından da Matlı, hedefinin "festivalin kendi ayakları üzerinde gerçekleşmesi için çalışma yapıyoruz" dedi.
Hedefi festivalin kendi gelirleri ile kendi masraflarını karşılaması.
Matlı'nın çalışmaları bu yönde.
Bize de inşallah demek düşüyor.

O İKİ ÜRÜN ARTIK İZNİK BELEDİYESİ'NİN COĞRAFİ İŞARETİ...

Perşembe günkü yazımızda kentimiz için un, yağ, şeker var ama helvayı başkası yapıyor demiştik. Bu yazımızın ardından birçok dostumuz telefonla ulaşarak bizlere fikrimize katıldığını ifade ettiler.

Özellikle helva yapmak konusunda yerel yöneticilere büyük görev düşüyor. Bu helvayı yaparken de kendi ilçesini, öne çıkan değerlerine sahip çıkmak ve pazarlamayı bilmek de önemli maharet. İşte bu noktada İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta da bir çalışma yaptı. O çalışma da ilçede yetişen İznik Müşküle üzümüne coğrafi işaret alınmasına yönelik çalışma idi. Bu çalışmada sonuca ulaşıldı. Müşküle üzümü artık İznik'in coğrafi işareti.

Yine bir başka el emeği göz nuru diyeceğimiz Müşküle iğne oyası da İznik Belediyesi adına tescillendi. Şimdi sıra geldi bu ürünlerin tanıtımı, üretimi ve pazarlaması konusuna ya da diğer bir deyiş ile helvanın yapılmasına.
Bakalım bu helva yapılacak mı?
Bu iki üründen İznik gelir elde edebilecek mi?
Bekleyip, görelim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.