Hava Durumu

Gelecek Partisi'nin Bursa'da 2022 hedefi ne?

Yazının Giriş Tarihi: 14.01.2022 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.01.2022 08:10

Dün medyada ziyaretçilerimiz arasında Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alpaslan Yıldız ve yeni birim başkanları Osman Deniz, Durmuş Önvermez, Engin Şahin, Şükran Özer ve Bahar Taş vardı. Başkan Yıldız ile partisinin çalışmaları hakkında bilgi aldık.

Bursa genelinde 13 ilçede teşkilatlandıklarını iki ilçede önümüzdeki günler içerisinde teşkilatlanacaklarını ifade eden Yıldız geriye Harmancık ve Keles ilçesi kaldığını ifade etti.
Şu ana kadar toplamda bin 200 üyeye ulaştıklarını üye sayısının her geçen gün arttığına dikkat çeken Yıldız” hedefimiz yıl sonuna kadar 16 bin üyeye ulaşmak yılın ilk çeyreğinde ise üye sayımız  4 bini geçecek” dedi.
Mevcut durumu değerlendiren Yıldız “erken veya baskın seçim bekliyoruz. Ama bunun kararını verecek olan ise iktidar partisidir.” açıklamasında bulundu.
Bursa genelinde ilçe ziyaretlerine devam eden Yıldız partisi adına gelecekten ümitli... Bakalım bu ümit sandıklara nasıl yansıyacak? Onu da gerçekleşecek ilk seçimde göreceğiz...

BUSKİ İNDİRİMİNDEN KAÇ ÖĞRENCİ FAYDALANDI?

Geçen ay içinde Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın gençlerle buluşmasını Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde takip etmiştik.
Gençlerle buluşan Aktaş gençlerin ihtiyaçlarına yanıt vermek için özel gayret göstermişti. Ama temel ihtiyaçlardan biri olan su faturaları konusunda daha önce aldığı karar vardı.
O karara göre Büyükşehir Belediyesi sınırlarında su abonesi olan öğrenciler bunu resmi belge ile kanıtlamak şartıyla su faturalarını yüzde 50 indirimli ödeyeceklerdi.
Bursa genelinde yaklaşık 85 bine yakın üniversitede okuyan öğrenci var. Bunların da yaklaşık yüzde 50'si şehir dışından Bursa'ya geldiği biliniyor. Öğrencilerin bir kısmı yurtlarda kalırken bir kısmı da kiraladıkları evlerde yaşamlarını sürdürüyorlar.
Şu ana kadar kirada oturan öğrencilerden 319 abone indirimli tarifeden faydalanmış.
Bir öğrenci evi ortalama dört kişiden oluştuğunu hesap edersek bin 200 öğrenci başvuru yapmış diyebiliriz. Diğer bir ifade ile en az 4 bin abone ya da 16 bine yakın öğrenci bu haktan faydalanmamış.
Darısı faydalanmayan konutlarda oturan diğer öğrencilere...
Öte yandan Başkan Aktaş, Görükle Gençlik Merkezi'ni de sınavları düşünerek  21 Ocak tarihine kadar 24 saat  olacağını “Çorbalar bizden, başarmak sizden” diyerek müjdesini verdi.

MHP OSMANGAZİ'DEN ZİYARET VE TOPLANTI ATAĞI

Bugünlerde siyaseten yapmış olduğu çalışmalarla dikkat çeken siyasi partilerden biri de MHP Osmangazi İlçe Başkanlığı.

Seyfi Seyfioğlu'nun başkanlığındaki yönetim kurulunun mahallelerdeki yapmış olduğu toplantılar dikkatlerden kaçmıyor.
Bu minvalde önce Panayır'da ardından Demirtaş Mahallesi'nde mahalle başkanları ile buluşan ilçe yönetimi hem sohbet ettiler, hem de teşkilatları diri tutma adına sahada olup bitenler hakkında bilgi aldılar. Bunun yanı sıra Kırsal Hizmetler Şube Müdürü Ayhan Alpkılıç'ı da ziyaret ettiler. Bu ziyaretlerin belirli bir rutin dahilinde her hafta devam edeceğini öğrendik.

İMO'DA ÇAĞDAŞ GRUBU'NUN ADAYI BELLİ OLDU...

Önümüzdeki günlerde seçimini gerçekleştirecek akademik odalardan biri de İnşaat Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Çalışma Grubu'nun adayının Cevat Şahin olacağını bu köşeden kaleme almıştık. Çağdaş Grubu’nun adayı da belli oldu diyebiliriz.

Çok büyük aksilik olmaz ise Çağdaş Mühendisler Grubu'nun adayı Ülkü Mercan Küçükkayalar olacak. Adaylığın önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.