Hava Durumu

Gelecek Partisi'nin Bursa'daki hedefi ne?

Yazının Giriş Tarihi: 05.12.2020 08:53
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.12.2020 08:53

AS TV'de perşembe akşamı yayınlanan Politik Bakış programında önümüzdeki hafta 1. yaşını dolduracak Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alparslan Yıldız'ı konuk ettik.

Yaklaşık 40 dakika boyunca Yıldız'la partisinin kuruluşu, hedefleri ve Bursa'daki çalışmalarını konuştuk.

Hatırlatmakta fayda var: Yaklaşık 13 yıl AK Parti'de önce ilçe yöneticiliği, ardından ilçe başkanlığı sonrasında ise il başkan yardımcılığı görevinde bulunan Yıldız geçen yıl partisinden istifa etmişti.

Bu süre zarfında AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın demokrasi mücadelesini anlattığı"Milli Realite" adlı kitap yayınladığını da yazmış olalım.

Geçen yıl 12 Aralık 2019 tarihinde 152 kurucusu ile dilekçesini veren Ahmet Davutoğlu'nun liderliğini yaptığı Gelecek Partisi'nin Bursa Kurucu il Başkanlığı'nı üstlenen Yıldız ardından il kongresi ile başkanlık koltuğuna seçimle oturdu.

Yıldız'a önce Bursa'da teşkilatlanma durumunu sordum. O da 17 ilçenin 10'unda teşkilatlandıklarını bu da nüfusun yüzde 85'lik kısmına tekabül ediyor dedi.

Kalan ilçelerde de kısa bir süre zarfında teşkilatlanmamız tamamlanacak dedi.

PİK GÖLGE KABİNE GİBİ ÇALIŞIYOR

Öte yandan geçen ay içinde büyük kongresini tamamlayan Gelecek Parti'nin olası erken seçime veya yerel seçime girme hakkını elde ettiğini de Yıldız programda bahsetti.

Yine partisinden PİK diye adlandırılan Parti İzleme Kurulu'nun olduğunu burada önceki dönemlerde AK Parti Bursa Milletvekili olarak görev yapan Gelecek Parti'nin Kurucular Kurulu Üyesi Mustafa Öztürk'ün Ulaştırma ve Altyapı, yine Bursa eski valilerinden İzzettin Küçük'ün de İçişleri Birim Başkanı olarak görev yaptığını ifade etti.

Belirli aralıklarla PİK'in Genel Başkan Ahmet Davutoğlu ile toplandıklarının altını çizdi.

Bunu yanı sıra Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun mevcut Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin yerine güçlendirilmiş parlementodan yana olduğunu bu konuda bir hazırlık yaptığını bunu da diğer siyasi parti liderlerine de aktardığını ifade etti. Bu arada Genel Başkan Davutoğlu bu ay içinde temiz siyaset belgesi ile ilgili bir çalışmasını da açıklayacak.

Onu da yazmış olalım.

Esnafın pandemiden dolayı oldukça sıkıntılı günler geçirdiğini ifade eden Yıldız, hibe desteği esnafı rahatlatır düşüncesine hakim.

HEDEF YIL SONUNA KADAR 16 BİN ÜYE

Yine Bursa'da üye kayıt kampanyasına başladıklarını yıl sonuna kadar 16 bin üye hedefi koyan Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Yıldız bu hedefi önümüzdeki yıl 50 bin uzun vadede 100 bin olarak belirlemiş.

Bu arada Yıldız'ın konuşmasında AK Parti'de geçmişte siyaset yaptığı arkadaşlarına ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı nezaketli dil kullandığını da ifade edelim. Bu dil her siyasetçide olması gerekiyor...

Programın sonunda maske, mesafe ve temizlik kurallarına vatandaşların uyması noktasında uyarısını yapan Yıldız programı da Bursa'yı anlatan bir şiirle kapattı.

Gelecek Partisi'nin siyasi anlamda geleceği ne olur? Onu kestirmek şimdiden güç Ama mevcut sistemde gerçek olan şu bir oyun bile çok önemli olduğu.

İşte bu açıdan bakınca Gelecek Partisi hangi ittifakta yer alacak?

Ya da almayacak mı, ya da bir başka partiyle birleşecek mi?

Onu ilerleyen süreçte hep beraber göreceğiz.

Bize düşen Gelecek Partisi Bursa İl Başkanı Alparslan Yıldız'a çalışmalarında başarılar dilemek....

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.