Hava Durumu

Gençlik Meclisi Başkanı Cakalıoğlu'ndan gençlere çağrı

Yazının Giriş Tarihi: 10.02.2020 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.02.2020 08:09

Perşembe akşamları AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında geçen hafta Bursa Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Kıvanç Cakalıoğlu'nu konuk ettik.
Cakalıoğlu ile yapmış olduğu çalışmaları konuştuk.

Gençlik Meclisi 'nin yapmış olduğu çalışmaları incelediğimizde en çok dikkat çeken ayrıntı ise komisyonlar kurulup bu komisyonlar aracılığı ile işlerin yapılması.
Dile kolay 9 farklı komisyonda en dikkat çeken eğitimlerden birini de geçen hafta içinde gerçekleştirmişler.
O eğitim de PCM eğitimi. Diğer bir deyiş ile proje yazma eğitimi.
Bunun yanı sıra yapmış olduğu çalışmalardan biri de konusunda uzman olmuş başarılı yöneticilerle gerçekleştirilen sohbetler de oldukça dikkat çekici...

6 GENÇ POLONYA YOLCUSU

Bu arada Gençlik Meclisi bünyesinde, AB Gençlik Projeleri'nde projesi kabul olan 6 genç önümüzdeki günlerde Polonya'ya gidecek...
Bu ayrıntıyı da başkan Cakalıoğlu ekranda açıkladı.
Cakalıoğlu'nun bir hedefi de depremle ilgili okullarda çalışma yapmak. Meclis bünyesinde arama kurtarma ekibinde görev yapan bir gençle Bursa'daki okullarda Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber faaliyetlerde bulunacaklarını Cakalıoğlu'ndan öğrendik.
Yakın bir tarihte Bursalı gençlerin katılacağı Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi Simülasyonu ise Cakalıoğlu'nun en önemli projelerinden.
Bundan sonraki hedef tüm Türkiye'den gençlik meclislerinden katılacak katılımcılarla TBMM'nin simülasyonunu gerçekleştirmek.
Ondan sonraki hedefi ise gençlerin katılımı ile BM simülasyonunu gerçekleştirmek.
Bu konuda en büyük destekçisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Bursa Kent Konseyi Başkanı Şevket Orhan'mış.Cakalıoğlu her iki isme teşekkür etti.

HEDEFİ 600 BİN GENCE ULAŞMAK

Cakalıoğlu'ya Bursa ve ilçelerindeki diğer gençlik meclisleriyle aralarının nasıl olduğunu sorduğumuzda zaman zaman bir araya geliyoruz çalışıyoruz dedi.
Hedeflerinin Bursa genelinde yaş gruplarına giren 600 bin gence ulaşmak olduğunu ifade eden Cakalıoğlu'nun bu hedefi de oldukça önemli. Önümüzdeki günlerde İşini Şansa Bırakma , "Dijital Dünya Zirvesi'nde E-Ticaret-Doğru Veri, Online TV temalı programda da birbirinden değerli konukların Bursa'ya geleceğini Cakalıoğlu programımızda açıkladı.
Biz de Cakalıoğlu'na çalışmalarında başarılar diliyoruz.

BURFAŞ'TAN İKİ İHALE

Zaman zaman bu köşeden Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait şirketlerden biri BURFAŞ'la ilgili gelişmeleri aktarıyoruz. Özellikle bu noktada önceliğimiz açılan ihaleler. Bugün de iki ihaleyle ilgili bir şeyler yazacağız.
Onlardan ilki fotoğraf çekim ihalesi.
BUSKİ Sosyal Tesisleri ile Gölpark'taki Sosyal Tesisler'de fotoğraf ve video çekim ihale işi.İhale 12 Şubat'ta gerçekleşecek açık eksiltme usulü ile meraklıları ayrıntılı bilgileri BURFAŞ'ın internet sitesinden alabilir.
Diğer ihale ise daha önce ihaleye çıkan ancak talipli çıkmayan Beşevler Karafatma'daki iki yer için. Aylık muhammen kira bedeli 45.bin TL geçici teminat 486 bin TL....
İhaleyi kazanan ayrıca 74 bin 550 TL+KDV özel maliyet ve dekorasyon bedeli yine 212 bin 310 TL+ KDV demirbaş bedeli ödeyecek. İhale 19 Şubat'ta gerçekleşecek.
Kısaca ihaleyi kazananın cebinden peşin ödenmesi gereken 12 aylık kirayı da hesaba kattığımızda 1 milyon TL civarında parayı başlangıçta gözden çıkarması gerekiyor...
Bakalım bu ihaleler nasıl sonuçlanacak bekleyip, görelim...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.