Hava Durumu

Gözgeç'ten kadınlara siyasete girin tavsiyesi...

Yazının Giriş Tarihi: 04.07.2020 07:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.07.2020 07:57

Perşembe akşamı AS TV'de yayınlanan Politik Bakış programında konuğumuz AK Parti Bursa Milletvekili aynı zamanda İnsan Hakları Başkan Yardımcısı Emine Yavuz Gözgeç oldu. Kendisi ile bir çok konuyu görüştük bugün sadece birini yazalım diğerlerini de pazartesi günkü yazımızda kaleme alacağız.

Gözgeç siyasete Fazilet Partisi kadın Kolları Başkanı olarak başladı, milletvekili seçilmeden önceki görevi de AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı'ydı.

Bu noktada kadınlara siyasete girmesini tavsiye eden Gözgeç özellikle AK Parti'de Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasette kadınların var olması adına hem il yönetimlerinde hem milletvekili, belediye meclis üyeliklerinde seçilebilecek sıralamalarda yer verdiğine dikkat çekti. Yine kabinede iki bakan olduğuna dikkat çeken Gözgeç'in bu önerisi kayda değer.

Gerçekten de öyle bugün AK Parti'nin bir çok önemli kadrosunda kadınlar mevcut. Bunu yanı sıra kadın Kolları Genel Başkanı Lütfiye Selva çam'ın geçen ay içinde tele konferans yöntemiyle kuruluşundan bugüne kadar geçen sürede 81 ilde kadın kolları başkanlığı yapmış isimlerle bir toplantı yaptığını da programımızda paylaştı.

Bizler de kadınların siyasette aktif görev alması gerektiğine inanıyor ve destekliyoruz.

YENİŞEHİR'DE FASULYE ÜRETİCİSİ MAĞDUR...

Önceki dönem AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Adnan Kamıl bizleri aradı. Önce hal hatır sorduktan sonra Yenişehir'i sordum Cumhur İttifakı'nın adayı olan ve belediye başkanı seçilen Davut Aydın elinden geleni yapıyor dedi.

Ardından da pandemi sürecindeki maske üretimini takdir ettiğini bizlerle paylaştı.

Ardından yaşanan son sel felaketinin ilçesine olan etkisini sordum Kamıl'e.

Kendisi hem ziraat mühendisi hem de ilçede tarım ilaçları satıyor ve çiftçilikle uğraşıyor. O konuyla ilgili olarak sel etkili oldu. Ama asıl etkili olan ise bu sene fasulye ve biberin para etmemesi diyor.

Bugün tarlada fasulyeyi 1TL'ye alıyorlar maliyeti 1,5 TL diyor. Bundan dolayı üretici maliyeti karşılamadığı için üretici malı tarlasında bırakıyor ve sürüyor dedi.

Bizim de diyeceğimiz odur ki geçen yıllarda olduğu gibi tanzim satışlar aracılığıyla çiftçinin elinden mallar alınır tüketiciye ulaştırılabilir diye önerimizi sıralamış olalım.

OKULLAR AÇILIRSA NASIL BİR EĞİTİM MODELİ ÖĞRENCİLERİ BEKLİYOR?

Daha önce bu köşeden pandemiden dolayı okulların açılmasının zor olacağını yazmıştık. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da konuyla ilgili olarak önceki gün "Okulların açılması durumunu salgının seyri belirler, şu dönemde açılmamasına yönelik bir yaklaşım yok. Ancak her ihtimale karşı yine dijital ortamda yapma hazırlığındalar." dedi.
Kısaca kelimenin gerçek anlamıyla tam teyakkuz durumundayız.
Okullarin açılması durumunda ise neler olacak?
Onları da şimdiden yazmış olalım.
-Sınıf mevcudunu azaltma/seyreltme,
-İkili hatta üçlü eğitime geçme,
-Derslerin haftalık saatlerini düşürme,
-Alternatif öğrenme ortamları oluşturma,
-Okul günlerinde azaltmaya gitme,
-Online eğitim ve tv destekli öğretim (EBA) uygulamalarını zenginleştirme,
-Ters-yüz sınıf sistemine geçme,
vb. yenilikler üzerinde çalışıldığı bilgisine ulaştık. Bunları da bu köşeden okuyucularımıza duyurmuş olalım.

İYİ PARTİ NİLÜFER'DE KONGRE ZAMANI...

Pandemi sebebiyle kongrelerine ara veren İYİ Parti'de yarın kongre zamanı Yarın İYİ Parti'de kongresini yapmayan tek ilçe Nilüfer İlçe'sinin kongresi gerçekleşecek.

İhsaniye Pazar Alanı'nda pandemi kurallarına uygun şekilde saat 12.30'da başlayacak kongrede mevcut başkan Levent Öncü'nün tek aday olması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.