Hava Durumu

Gözler AK Parti MYK'da...

Yazının Giriş Tarihi: 24.11.2020 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.11.2020 08:06

Hafta sonu Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tarafından pandemi sebebiyle kongrelerin erteleneceği bilgisi kamuoyuna açıklandı.

Ama öncesinde de Bursa özelinde mevcut İl-Başkanı Ayhan Salman ile yola devam edilmeyeceği genel merkez tarafından açıklanmıştı.

Bu noktada AK Parti Genel Merkezi'nden gelen heyet geçen hafta içinde Bursa'ya gelip, temayül yoklamasını gerçekleştirip, ardından bazı görüşmelerde bulunmuştu.

Beklenti geçen hafta içinde müstakbel il başkanının açıklanması yönündeydi.

Fakat açıklanmadı kongreler de ertelenince gözler bu haftaya çevrildi.

Asıl merak edilen kongre yapılacağı zamana kadar mevcut başkan Ayhan Salman ile mi devam edilecek.

Yoksa Salman'ın istifası alındıktan sonra genel merkezin yola devam edeceği il başkanının ataması gerçekleşip kongreye onunla mı gidileceği.

Bu soruların yanıtlarının bu hafta gerçekleşecek AK Parti MYK toplantısının ardından belli olacağı tahmin ediliyor.

Bu toplantının ardından;

Bursa'yla beraber Bursa'nın da içinde bulunduğu yaklaşık 15 ilin de müstakbel il başkanlarının belli olması bekleniyor.

Biz bekleyip, takip edelim.

*********

PAZAR YERLERİNDE HES UYGULAMASI YERİNDE BİR KARAR

Bu köşeden salgın sürecinde uyarılarımız defalarca kaleme aldık.

O uyarılarımızdan biri de pazar yerleri ile ilgiliydi. Bu noktada özellikle pazar yerlerinde en azından pazar esnafı için HES kodu uygulanması gerektiğini yaklaşık bir ay önceki 22 Ekim 2020 Perşembe günü yazmış olduğumuz köşemizde ifade etmiştik.

Şimdi gelinen nokta bizleri sevindirdi.

Geçen hafta içinde Osmangazi Belediyesi pazarlarda tezgah açan seyyar satıcıların HES kodlarını sormaya başladı. Bu uygulamanın Gürsu'da da başlayacağını Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Refik Aksu'dan öğrendik.

Temennimiz odur ki bu uygulamanın ülke çapında tüm pazarlarda uygulanması yine rutin aralıklarla pazarcı esnafına PCR testlerinin yapılması. Yine pazar giriş ve çıkışlarında görevliler tarafından pazara girecek vatandaşların da HES uygulamasına tabi tutulması...

Bu çalışmadan dolayı emeği geçenleri alkışlıyorum.

Bunların yanı sıra esnafa çay veren çay ocakları ile ilgili geçmişte şu öneride bulunmuştuk. Bulaşık makinesi olmayan çay ocaklarının çalışmasına müsaade edilmemeli, bu süreçte esnaf odaları ve zabıta ortak denetim yapmalı.

Yine berber ve kuaförlerde de HES uygulamasına geçilmesi gerektiğini öneriyorum. Ve en önemlisi berber ve kuaför işletenlerle çalışanların da rutin olarak PCR testine girmeleri gerektiği konusunda düşüncelerimi bir kez daha ifade etmiş olayım.

Neticede gerçek olan salgının var olduğu ve bununla beraber insanlarımızın da hastalandığı vefat ettiği.

Bununla mücadelenin yolu da maske, mesafe ve hijyenden geçiyor.

**************

KOVİD19'DA KAYIPLAR ARTIYOR

KOVİD19'da her geçen gün hem vaka sayısı artıyor hem de kayıplarımız. Bu kayıplar içinde Bursa özelinde hem siyasetten hem mahalleden tanıdığımız bir dostumuzun vefat haberini aldık. Bursa'da uzun yıllar MHP 'de aktif görev yapan il başkanlığı görevinde bulunan dava adamı Avukat İbrahim Kurt, KOVİD19 ile mücadelesini bir haftadır Bursa'da hastanede devam ediyordu. Tedaviye yanıt vermeyen Kurt hayatını kaybetti.

Dün Orhangazi Yenisölöz'de toprağa verilen Kurt'a biz de Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailesine , yakınlarına ve sevenlerine sabır diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.