Hava Durumu

Gözler BURFAŞ'taki ihalelerde...

Yazının Giriş Tarihi: 26.03.2018 07:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.03.2018 07:30

Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden BURFAŞ'ın son 45 gündür gerçekleştirdiği ihalelerde ortaya çıkan rakamlar dikkatlerden kaçmıyor.
En son geçen hafta içinde Kültürpark içinde gerçekleşen halı saha ihalesi de bu bağlamda oldukça iyi bir rakama gitti.
Toplam 9 taliplinin katıldığı halı saha ihalesi için en yüksek rakamı Candan Gezer verdi.
Aylık 13 bin 061 TL +KDV'den ihaleyi kazanan Candan Gezer'in yazının kendine ulaşmasının ardından sözleşmeyi 15 gün içinde imzalaması gerekiyor.
Gezer'in sözleşme bedeli olarak iki yıllık peşin kira ve benzeri durumlar için yaklaşık 400 bin TL BURFAŞ'a yatırması gerekiyor.
Bu küçük hatırlatmadan sonra başka ihalelere geçelim.

Öznilda LTD sözleşme imzalayacak mı?

O da daha önce ihalesi gerçekleşen Mihraplı Park'taki Mihraplı Hüdavendigar Kent Parkı'nın içinde bulunan 17 ve 21 nolu taşınmazların bulunduğu büfe ve kafeteryaydı. sözleşme imzalanması için bugün son gün.
Öznilda Limited Şirketi'nin kazanmış olduğu ihalenin başlangıç kira bedeli aylık 6 bin TL +KDV.
İhalenin geçici teminatı ise 21 bin 600 TL.
İhalenin dosya bedeli ise 1000 TL'ydi.
Bir de ihaleyi kazanan işletmeci BURFAŞ'a 93 bin 700 TL+KDV demirbaş bedeli ödeyecek demiştik. Bu ihaleyi farklı kılan ise ihaleyi kazanan kişi ya da firmanın beş yıllık kira bedelini peşin olarak ödeyeceğiydi.
İhaleyi kazanan firma bugün beş yıllık kiralama bedelini peşin yatıracak o rakam da KDV dahil 1 milyon 777 bin 080 TL ediyor.
Öte yandan yine 91 bin 800 TL kesin teminat ve 93 bin 700 TL +KDV de demirbaş bedeli bir de iki aylık kira 60 bin 180 TL de iki aylık depozito yatıracak.
Eğer bunları yatırmaz ise geçici teminatı yanacak.
O da sadece 21 bin 600 TL...
Bekleyip takip edelim, bakalım sözleşme imzalanacak mı?

Mahfel'in ihalesi yarın

Bugün BURFAŞ'ta yine Mihraplı Restoran'ın ihalesi var 12 bin TL+ KDV muhammen bedelle ihaleye çıkacak yerin taliplisi çıkacak mı yoksa bir önceki ihalede olduğu gibi çıkmayacak mı merak ediyoruz.
BURFAŞ'ın en önemli ihalesi de yarın gerçekleşecek. Bir önceki ihalede 200 bin TL+KDV'ye ihale edilen fakat müstecirin imzalamadığı Mahfel'in ihalesi yarın tekrar satışa sunulacak.
İhalenin başlangıç bedeli 90 bin TL+KDV.
Bakalım Mahfel bu sefer kaça gidecek?

Çelik, atış serbest toplantılarına Şanlıurfa'da devam etti

Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekili Faruk Çelik, yaşadığı kent ile seçim bölgesi ve Ankara arasında mekik dokuyor.
Hafta sonunu seçim bölgesi Şanlıurfa'da geçiren Faruk Çelik iki günde yoğun bir programa katıldı. AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcılığı göre-vinde bulunan Mehmet Tunçak da Çelik'i yalnız bırakmadı.
Parti teşkilatı sivil toplum kuruluşları ve gazetecilerle atış serbest toplantılarında bir araya gelen Çelik'in performansı seçim bölgesinden büyük takdir aldı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nu sevenleri unutmadı

Bundan 9 sene önce helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden BBP'nin lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun kazasındaki sır perdesi hala kalkmadı diyenlerin sayısı oldukça fazla...
Dün ölüm yıldönümüydü Muhisin Yazıcıoğlu'nun.
Bizler de bu vesile ile 28 Şubat süreci başta olmak üzere zor dönemlerde gösterdiği sağlam duruşla milletimizin gönlünde ayrı bir yeri olan, dava ve gönül adamı MuhsinYazıcıoğlu'nu rahmetle anıyorum. Mekanı cennet olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.