Hava Durumu

Gözler mazbatalarda...

Yazının Giriş Tarihi: 08.04.2019 08:22
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.04.2019 08:22

Bu hafta gözler mazbata törenlerinde. Malum itirazlardan dolayı başta Bursa Büyükşehir Belediyesi, Osmangazi,Nilüfer, Yıldırım ve Mustafakemalpaşa belediye başkanı seçilen isimler mazbatalarını alamadılar.
İtiraz sürecinin bitmesi an meselesi. Seçilen isimler en kısa zamanda mazbatalarını alacak.
Muhtemelen bugün veya yarın...
Sıra ondan sonra meclislerin toplanmasında.

Kanun toplanma sürecini şu şekilde ifade etmiş: Meclis, mahalli idareler seçim sonuçlarının ilânını takip eden beşinci gün belediye başkanının başkanlığında kendiliğinden toplanır. Başkan tarafından meclisin en genç iki üyesi geçici kâtip olarak davet olunur. Başkanlıkça yoklama yapılarak salt çoğunluğun mevcut olduğu tespit edildikten sonra meclis, birinci ve ikinci başkanvekillerini, en az iki kâtip üyeyi seçer. Kâtip üyeler seçildikten sonra en genç iki üye yerlerini seçilmiş kâtip üyelere bırakırlar.
Ayrıca, bu toplantıda encümene üye seçimi, il ve ilçe belediyeleri ile nüfusu 10.000'in üzerindeki belediyelerde plân ve bütçe komisyonuna, imar ve bayındırlık komisyonuna ve diğer komisyonlara gerekirse üye seçimi yapılır.
Öte yandan ilçe meclis toplantılarının ardından Büyükşehir Belediye Meclisi toplanır bu hatırlatmayı da buradan yapmış olalım.

CHP'NİN EN GENÇ MECLİS ÜYESİ BAŞKANLIKTAN İSTİFA ETTİ...

Ana muhalefet partisi CHP son yerel seçimlerde gençlik kolları başkanlarına sıralamada yer vermedi desek abartmış olmayız.
Onun tek istisnası;
Son yerel seçimlerde Nilüfer'den Belediye Meclis Üyesi seçilen Onur Uslu. Artık Uslu da gençlik kolları başkanı değil.
Bu görevinden önceki gün istifa etti.
Uslu, aynı zamanda Bursa'da CHP listelerinden seçilen en genç belediye meclis üyesi.
Aynı zamanda sol siyasetin duayen isimlerinden Hasan Yılmaz'ın da torunu olan Onur Uslu istifa gerekçesini şöyle açıkladı:'
'Bu Bir Veda Değil, Yeni Bir Merhabadır.''
İlk başladığım günden beri üzüldüğüm, sevindiğim, gururlandığım, unutamayacağım bir çok anı, yaşayabilecek bir dolu tecrübe biriktirdiğim, 2015 yılından itibaren sürdürdüğüm Nilüfer Gençlik Kolları Başkanlığı görevimden Nilüferimize meclis üyesi olarak hizmet edeceğim için istifa ediyorum. Seçildiğim iki dönem de başta yönetim kurulundaki arkadaşlarım olmak üzere destekleyen yanımda olan herkese teşekkürlerimi borç bilirim.
Biz de kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz.

MHP'LİLER İSTİFA EDECEK Mİ?

Bursa genelinde AK Parti listelerinden seçime giren MHP'liler ilerleyen süreçte partilerine dönecek mi?
Bu sorunun cevabı merak ediliyor. CHP listelerinden seçilen İYİ Partililer'in geriye dönmeleri için İYİ Parti Genel Merkezi çağrısını yaptı.
MHP'liler AK Parti listesinden istifa edip kendi partilerine dönüp dönmeyeceği önümüzdeki günlerde gerçekleşecek MHP'nin MKYK toplantısının ardından ve muhtemelen Kızılcahamam kampından sonra belli olacak.
Bursa genelinde ise istifalar bu sıralamanın dışında milletvekilleriyle görüşmenin ardından netliğe kavuşacak.
Eğer partilerine dönme kararı alınırsa ilçe meclislerinde 55 + (Yenişehir ) 6 , Büyükşehir'de 4+ (Yenişehir) 2 meclis üyesi ile MHP temsil edilmiş olacak.
Süreci bekleyip takip edelim....

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.