Hava Durumu

Gümüş'ten uyarı: İkinci dönem dersler boş geçebilir...

Yazının Giriş Tarihi: 08.01.2022 08:28
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.01.2022 08:28

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında konuğumuz olan isim Türk Eğitim Sen Bursa 2.Nolu Şube Başkanı Fatih Gümüş idi.
Başkan Gümüş ile birçok konuyu görüştük. Görüştüğümüz konuların birçoğunu ilerleyen günlerde kaleme alacağız. Ama programda konuştuğumuz bir konu var ki onun bugünden yazılıp, bir an önce alınması gerekir.
O konuda ücretli öğretmenlik.
Gümüş'ün açıklamalarına göre Bursa'da toplam 4 bin 500 ücretli öğretmen var. Asgari ücret artışına paralel olarak ders ücretlerinde paralel artış olmadığı için birçok ücretli öğretmenin 2. yarıyıl işi bırakması gündemdeymiş. Bir kısmının da KPSS'ye hazırlanmak için işi bırakabileceğini de tahmin etmek zor değil. Böyle bir durum gerçekleşirse ikinci yarıyılda bir çok dersin boş geçmesi işten bile değil.
Bu konuda önlem alınması şart en azından ders saatlerine asgari ücret artışı kadar zam yapılırsa, sorunu büyük ölçüde çözülür. Biz de Gümüş'ün dile getirdiği konuyu köşemizden bir kez daha dile getirmiş olalım...

CHP MİLLETVEKİLİ AYDIN'DAN ULUDAĞ ÜNİVERSİTESİ'NE ZİYARET...

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki kadrolarla ilgili olarak iddiasını ve karşılığında Uludağ Üniversitesi'nin açıklamalarını kaleme almıştık. Bu bağlamda şunu net olarak ifade edebiliriz Milletvekili Aydın da eleştiriye açık bir insan.

Önceki gün Rektör Saim Kılavuz ve Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr Ekrem Kaya'yı makamında ziyaret ederek görüştüler.
Görüşmeyi Kılavuz da sosyal medya hesabından "Bursa Milletvekilimiz Sn Erkan Aydın'ı ağırladık. Tıp Fakültesi Dekanımız Sn. Prof Dr Ekrem Kaya'nın da eşilk ettiği ziyarette çalışmalarımız, projelerimiz ve hedeflerimize dair bilgi paylaşımında bulunduk. Vekilimize nazik ziyareti ve itizarı için teşekkür ediyoruz." diyerek duyurmuş.
Bu kentin geleceği için şehrin tüm dinamiklerinin bir araya gelmesini ve diyaloğu önemsiyoruz.
Ve darısı tüm kurumlara...

MİLLETVEKİLİ ÖDÜNÇ, BAKAN SOYLU'DAN NE İSTEDİ?

AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç'ün özellikle Kestel ve Gürsu için pozitif ayrımcılık yaptığını söyleyebiliriz. İki ilçenin tüm sorunları için Ankara'da kapı kapı dolaşan Ödünç bu kez de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Kestel ve Gürsu'daki eksikliklerle ilgi destek için gitti. Milletvekili Ödünç; Kestel Hükümet Konağı, Gürsu İlçe Emniyet Müdürlüğü, Gürsu İlçe Jandarma Komutan-lığı hizmet binalarının yapımı ile ilgili talepleri Bakan Soylu'ya iletti. Bakan Soylu da isteklerin birebir takipçisi olacağını ifade etti...

BURSA ESNAF ODASI'NDA SEÇİM HEYECANI BAŞLADI

Bu köşeden yeni yılın ilk haftalarından itibaren esnaf odalarında seçim heyecanı yaşanmaya başlayacak diye yazı kaleme almıştık. O heyecan bugün Lokantacılar Odası ile başlayan seçim heyecanı yarın da Bakkallar Odası seçimi ile devam edecek. Aslında bir anlamda bir önceki dönem yarışan Arif Tak ve Muhammed Nuri Örs'ün bu seçimlerde tekrar birbirlerine rakip olup olmayacağının da seçimi de diyebiliriz.
Öte yandan aday enflasyonunun yaşandığı odalardan biri de Bursa Elektronikçiler Odası. Toplamda bin 300 üyesi bulunan odada şimdiden dört adayın ismi geçiyor. Dün medyada ziyaretimize gelen başkan adaylarından Turgay Yıldırım hedeflerini şu şekilde açıkladı." Özellikle teknolojik gelişmelere paralel olarak kullanılan elektronik araç ve benzeri aletlerin tamiratı ve benzeri durumlara ayak uydurabilmek için olmazsa olmazın eğitim olduğunu başkan seçilmem halinde öncelikle üyelerimizin yeni teknolojiye ayak uydurabilmeleri adına eğitimlere öncelik vereceğiz" dedi.
Öte yandan merdiven altı tamircilere de karşı odanın denetim mekanizmasını kullanacaklarını ifade eden Yıldırım" bİz ekmeğimizi meslektaşlarımızla paylaşırız, korsanlarla değil." dedi. Önümüzdeki günlerde listesini kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade eden Yıldırım, "hedefimiz elektronikçiler odasının BESOB'un gözbebeği yapmak." dedi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.