Hava Durumu

Gürkan Altun'un yeni dönemdeki hedefleri neler?

Yazının Giriş Tarihi: 12.10.2018 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.10.2018 08:06

Önceki gün Sönmez Medya'nın ziyaretçileri arasında yer alan Bursa Barosu Başkanı ve adayı Gürkan Altun ve yönetim kurulu arkadaşları oldu.
Öncelikle şu tespiti yapmak gerekir.
Baro'da oy kullanacak avukat sayısı bir önceki dönem toplamda 600 artmış. Bunun yanında vefatlar nakiller ve hakim savcılığa geçişlerden dolayı 100 kişi de eksilmiş.
Yani net artış 500 diyebiliriz.
Kısaca bu 500 artışın sebebi de genç avukatlar...
Halen de Bursa Barosu'na bağlı olarak 575 stajyer avukat varmış.
Bir tarafta bu gerçekler diğer tarafta hukukçuların gerçeği.
Her iki senede bir baroya kayıtlı avukat sayısı yüzde 20 civarında artıyor. Bu da ne demek yakında avukatların da iş sıkıntısı yaşayacağının habercisi dersek yanılmış olmayız.
Altun'un bu dönem projesini yaptığı ama henüz faaliyete başlamayan en önemli gelecek dönemin de en önemli vaadi Baro Han.
Baro Han ile genç avukatların büro masrafları sıfıra inmiş olacak.
Belli bilgi ve birikimle iş hayatına daha güvenli giriş yapmış olacaklar.
Eğer seçilirse Altun'un diğer hedefi Bursa Barosu'nun iktisadi teşebbüs çalışması da oldukça önemli. Öte yandan yeni dönemde hedefleri arasında Baro Web ve Baro Web Radio da Altun'un vaatleri arasında.
Altun ve ekibinin birçok vaadi var.
Vaatleri meslektaşları tarafından onaylanacak mı?
Ya da onaylanmayacak mı?
Onu da 14 Ekim 2018 Pazar günü gerçekleşecek seçimlerde öğrenmiş olacağız.
Ama benim bugünden söyleyeceğim gençleri kim yanına alırsa seçimi o kazanır...
Biz de Gürkan Altun ve Şerafettin Yavuz'a seçimlerde başarılar diliyoruz.

BAL-GÖÇ'TEN YANIT VAR...

Önceki gün BAL-GÖÇ'ten istifalarla ilgili bir yazı kaleme almıştık. O yazımızdan sonra BAL-GÖÇ'ten cevap göndermişler.
Biz de cevap hakkına saygı duyarak gelen yanıtı yayınlıyoruz.
Sayın İlhami Yıldız
"Olağan yönetim kurulunun yapılacağı günün sabahında istifa eden arkadaşlarımızın sayısı ise 7 (yedi) dir. İstifa eden bu arkadaşların yerine genel kurulda seçilmiş sıradaki yedek üyeler istifaların ertesi günü görevlerine başlamışlardır.
33 yıllık Bal-Göç'ün tarihinde bugüne kadar toplam 17 adet yönetim kurulu görev yapmıştır. Her yönetim kurulunda sağlık veya fikri uyuşmazlık gibi sebeplerle ayrılan arkadaşlarımız sürekli olmuş ve bu arkadaşların yerine seçilmiş yedek arkadaşlar görev yapmışlar ve dönemlerini tamamlamışlardır.
Bizler ayrılan arkadaşlarımızla dönemi tamamlamayı arzu etmekteydik. Ancak onlar yönetimdeki diğer arkadaşlarla bir istişare veya diyaloğa girmeden istifa yolunu seçtiler. Kendi takdirleridir, saygı duyarız. Ancak yedeklerle beraber toplamda 70 kişi olan yönetimden 7 arkadaşımızın ayrılmasının "Deprem" diye nitelendirilmesini "abartılı" bulduğumuzu söylemek isteriz."

YERLİ SANAYİ VE TEKNOLOJİ ZİRVESİ HAFTA SONU BURSA'DA

Milli sanayinin ve yerli üretimin desteklenmesiyle ilgili açıklamalar özellikle son yaşanan döviz krizinden sonra biraz daha önem kazandı. İşte bu noktada mühendislerimiz AR-GE çalışmalarına daha fazla zaman ayırmaya başladı. O mühendis gruplarından biri de Kemal Kaptaner'in başkanlığını yaptığı Mimar Sinan Mühendisler Grubu.
Bu hafta sonu Bursa'da "Yerli Sanayi ve Teknoloji Zirvesi" başlığında toplanacak mühendisler birçok oturumla yeni ufuklara yelken açmak istiyorlar.
Zirvenin konukları arasında yer alan DEİK Başkanı Nail Olpak ve TÜBİTAK Başkan Yardımcısı Orkun Hasekioğlu konuşma yapacaklar.
Öte yandan zirve kapsamında gerçekleşecek oturumlarda yine;TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın'ın ,Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık sunumları bulunuyor.
Bunun yanı sıra ;
UÜ Rektörü Yusuf Ulcay, Yıldız Üniversitesi Rektörü ve birçok bilim insanı ile teknoloji firmalarının üst düzey yöneticilerinin katıldığı sempozyumda Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da birer konuşma yapacak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.