Hava Durumu

Hastanelerde poliklinik ve acillerde son durum...

Yazının Giriş Tarihi: 18.03.2020 08:02
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.03.2020 08:02

Kornavirüsünün ülkemizde ortaya çıkmasıyla sağlık personellerinin tüm izinleri kaldırıldı. Bu bağlamda işin yükünü onlar çekiyor.
Bize düşen onlara yardımcı olmak.

Bazı üniversite hastaneleri ve hastanelerde zorunlu olmadıkça ameliyatlar ertelendi. Bunun asıl sebebi olası salgına karşı hazır olmak.
Benim asıl merak ettiğim ise kamu ve özel hastanelerdeki poliklinik ve acil polikilinik vakalarının ne durumda olduğuydu.
Dün konu ile ilgili olarak ilk önce Özel Hayat Hastanesi Başhekimi Dr. Fatih Özkul'u aradım O da geçen hafta poliklinik ve acil vaka sayısı azalmaya başlamıştı bu hafta iyice azaldı şeklinde görüşlerini ifade etti.
Öte yandan dün yine Doruk Bursa Hastanesi'nin başarılı Kardiyoloji Uzmanı Doktor Kubilay Kaya ile görüştüğümüzde ise poliklinik olarak çalışmalarımıza planladığımız şekilde devam ediyoruz dedi.
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde ise acil poliklinik müracaatlarda 16 Mart tarihinde yüzde 50 düşüş yaşanmış.
Bu süreçte en yoğun mesainin yaşandığı polikilinik ise göğüs hastalıkları ile enfeksiyon poliklinikleri olduğunu da söylemek müneccimlik olmaz.
Kamu hastaneleri açısından değerlendirdiğimizde ise Bursa Şehir Hastanesi'nde polikliniğe ve acile gelenlerde yüzde 15'lik bir azalma olmuş.
Anlaşılan o ki koronavirüs korkusu, normal hastalıklardan daha fazla ağır basmış. Bakalım süreç nasıl işleyecek? Bekleyip görelim...

SONAR'IN ANKETİNDE TABAN İLK 10'DA

Önümüzdeki günlerde yerel yöneticiler görevde ilk yılını doldurmuş olacaklar. Ama öncesinde araştırma firmaları yerel yöneticilerle ilgili anketleri yayınlamaya başladılar bile.

Bu bağlamda SONAR Araştırma,yerel seçimlerin birinci yıl- dönümünde İstanbul hariç 20 büyükşehirdeki nüfusu yüksek olan 147 ilçenin belediye başkanlarının başarı performansını ölçtü.
Gerçekleşen ankette AK Partili belediyeler içinde yüzde 73,6 Konya Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca ilk sırada yer aldı. Ankara Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yüzde 68,8 ile ikinci sırada yer alırken Bursa'dan da yapmış olduğu başarılı çalışmalarla dikkati çeken İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban yüzde 52,6 ile ile listenin 10.sırasında yer buldu.

DEZENFEKTE SIRASI TAKSİ, DOLMUŞ VE MİNİBÜSLERDE...

Koronavirüsüne karşı alınan önlemler içerisinde en önemli unsurlardan biri dezenfekte. Bu bağlamda en fazla dezenfekte edilecek yerlerin başında toplu taşıma araçları geliyor.
BURULAŞ bu bağlamda üzerine düşeni yaptı.

Kendine ait araçları dezenfekte etti ve etmeye devam ediyor.
Keza BURULAŞ'a bağlı özel halk otobüsleri de dezenfekte edilmeye başlandı.
Şimdi sırada ise taksiler, dolmuşlar, minibüsler ve yük taşıma araçları var.
Onlararın da düzenli olarak dezenfekte edilmesi gerekir...

AK PARTİ'DE TEŞKİLATLARA HANGİ MESAJ VERİLDİ?

Merak edilen soru şu: AK Parti'de kongrelere ne zaman başlanacak. Konuyla ilgili olarak önceki gün AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir teşkilatlara mesaj gönderdi... İşte gönderilen mesaj: Değerli başkanlarımız, Genel Başkanımızdan gelecek ikinci bir talimata kadar kongrelerimizi durduruyoruz.

Rutin toplantılarımızı, önlemleri almak kaydı ile yapmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız, hükümetimizin önümüzdeki süreçte izleyeceği yol haritasını çarşamba günü kamuoyu ile paylaşacaktır. Selam ile... Mesajdan anlaşılacağı üzere kongreler belirli bir süre gündemden çıkmış durumda.
Öte yandan mesajdan anladığımız diğer bir sonuç ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve hükümetin bir çalışma içerisinde olduğu bugün o çalışmanın kamuoyu ile paylaşılacağını öğrenmiş olduk.
Bakalım açıklanacak yeni yol haritasında neler olacak? Hep beraber göreceğiz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.