Hava Durumu

Hızlı konuştuğu kadar halka hizmette de hızlı olan başkan

Yazının Giriş Tarihi: 21.11.2020 10:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 21.11.2020 10:29

Perşembe akşamı AS TV ekranlarında yayınlanan Politik Bakış programında bu hafta iki konuğumuz vardı. O konuklardan ilki Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar diğeri de Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın idi.

Bugünkü köşemizde Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar ile yapmış olduğumuz programdan bir kaç ayrıntıyı bu köşeye taşıyacağız.

Ama öncesinde şu hatırlatmayı yapalım.

Yakın tarihte Mustafakemalpaşa Bursa'nın en büyük ilçesi iken zaman içerisinde ilgisilik ve göçlerden sonra bu ünvanını İnegöl'e kaptırdı.

Doğal, güzelliklerinin yanısıra kaplıcası, kendine özgü damak tatlarıyla ismini Gazi Mustafakemal Atatürk'ten alan ilçe bir üst lige çıkmak için özel gayret gösteriyor.

Bu gayretin en başında olan isimlerden biri Mehmet Kanar.

50 YILLIK ALTYAPI SORUNU BİTİYOR

Kanar, ilçe başkanlığından belediye başkanlığına geçen bir isim. Bu bağlamda hem siyaseti hem ticareti bilen bir isim

Benim gibi çok hızlı konuşan Kanar, tatlı dili, mütevazi kişiliği ve yüksek ikna kabiliyeti olan Kanar bu süreçte tatlı diliyle ilçesinin bir çok sorununu çözdü.

Bu minvalde programda ifade ettiği gibi Mustafakemalpaşa'nın 50 yıllık sorunu olan altyapı ile ilgili bu dönem ciddi çalışmalar gerçekleşiyor.

Bu noktada kendisine en büyük desteği Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş veriyor, Kanar her fırsatta Başkan Aktaş'a teşekkür ediyor.

Özellikle altyapıda bulunan asbestli boruların değişimi ile ilgili çalışmanın başladığını Kanar'dan öğrendik, öte yandan ilçede kanalizasyon anlamında ciddi yatırımlar olduğunu ekranlarımız aracılığıyla Kanar, paylaştı.

Yakın bir tarihte Mustafakemalpaşa merkezde altyapı sorunu kalmayacak dedi kanar.

Öte yandan köylerde ise foseptik çukurlarının yapılmasıyla önemli bir eksiklik olan kanalizasyon sorunlarının giderileceğini Kanar'dan öğrendik.

Bunu yanı sıra ilçenin iki yakasının Kirmasti Köprüsü ile bağlandığını ve rekrasyon alanı ile düzenlenerek önemli bir eksikliğin giderildiğini Kanar, açıkladı.

En önemlisi inşaatı duran gençlik merkezinin Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Ankara'dan gelen destek ile yapımına tekrar başlandığını ifade etti.

GENÇLİK MERKEZİ BÖLGEYE HİZMET VERECEK

Merkezin bitmesi ile beraber sadece kendi ilçesine değil, Balıkesir, Susurluk, Karacabey, Bandırma olmak üzere 1 milyon 500 bin nüfusluk bir interlandın kullanımına hazır olacağını Kanar ifade etti. Bunların yanı sıra domates ve kapya biber üretim noktasında önemli bir tarım üretim üssü olan ilçede çiftçiye alternatif yeni gelir kapıları açmak için uğraş veren Kanar ve Mustafakemalpaşa Ticaret Borsası bu konuda önemli bir çalışma yapmışlar.

İlçede aromatik bitkilerin yanı sıra yaban mersini üretimi için çalışma başlattıklarını ekranlarımızda açıkladı.

Kadınların ekonomik anlamda daha rahat olabilmesi için Karaoğlanlar Mahallesi'nde Manda Evi ile ilgili çalışmalarından da bahseden Kanar bu tür çalışmaların artacağını söyledi.

Bu arada Muradiye Sarnıcı sosyal tesislerine paintbol alanının ilave olduğunu yakın bir tarihte faaliyete geçeceğini Kanar ilk kez programımızda paylaştı.

Yine Kanar'ın programımızda açıkladığı bir kaç önemli detay daha var onu da ilerleyen günlerde kaleme alacağız. Ama Kanar sadece kendisine oy verenlerin değil başka siyasi partiye oy verenlerin de hayır duasını alan bir isim.

Biz de kendisine çalışmalarında başarılar diliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.