Hava Durumu

İhtilallerde bile ara vermeyen festival 58 yaşında...

Yazının Giriş Tarihi: 29.05.2019 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.05.2019 08:32

Önceki akşam Uluslararası 58.Bursa Festivali'nin tanıtım toplantısı vardı. Toplantıya katılım Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın ifadesiyle"benim adaylık açıklamamdan daha kalabalık gazeteci gelmiş" sözü en iyi anlatacak cümledir.
Önce hatırlatmalarla başlayalım:
Dile kolay 1962 yılında başlayan sıkıyönetim dönemlerinde bile ara vermeyen bir festival. Önce Uluslararası Bursa Festivali bu özelliğinden dolayı belki ülkemizde bir ilk.
Diğer bir özelliği de Bursa'da görev yapmış belediye başkanlarının vazgeçemediği bir etkinlik olması ...
Bu açıdan bakınca festival Bursa'da çimento görevini üstlenmiş. Kenti, ortak hedef noktası konusunda kitlemiş desek abartmış olmayız.
Festivalden kimler geldi, kimler geçti diye sıralamaya başlarsak yüzlerce yerli yabancı sanatçı gelmiş geçmiş.
Kimi zaman gençler çok beğenmiş.
Kimi zaman nostaljik takılanlar.
Kimi zaman genci yaşlısı ortak alkış tutmuş.
Öte yandan yaşı bizlerle ve bizden büyüklerimiz daha rahat hatırlar. Festivalin yapıldığı Kültürpark geçmişte aynı zamanda fuar alanıydı.
Böyle olunca festival hem alışveriş hem de bulunduğu alanda ailece piknik yapılacak bir de eğlenilecek alanın ana öğesiydi.


Gelelim dünkü toplantıya;
Bu sene gerçekleşecek festival 12 Haziran'da başlayıp 4 Temmuz'da sona erecek. Ardından Uluslararası Altın Karagöz Halk Dansları yarışması başlayacak.
Bu seneki yarışmalara dünyanın beş kıtasından 29 ülkeden yarışmacılar Bursa'ya gelecek.
İki festivalin toplam bütçesi 3 milyon 600 bin TL.
Aslında sorgulanması gereken ise festivalin ana sponsorlarının senelerce aynı isimlerden oluşması. Taşın altına elini değil gövdesini koyan bu isimleri tebrik etmek gerekir.
Ama birçok sanayicinin bulunduğu bu kentte diğer büyük firmaların da bu festivale destek vermesi şart diye düşünüyorum. Festival Bursa'nın markası ise bu markaya destek olmak Bursa'da yaşayan herkesin sorumluluğunda olmalı diye düşünüyorum.
Bu sene festivale kimler mi geliyor?
O programı da yazalım BBDSO ile Demir Demirkan , Cecilia Krull, Kubat, Üç Silahşör İstanbul DOB ,Cesaira Evora Tribute, Bir Tayyareci Vecihi Hürkuş Müzikali, Muazzez Abacı ile Gökhan Tepe, Fatma Turgut ile Emre Aydın Zerrin Özer ile Gökhan Türkmen, İskender Paydaş, 'Zamansız Şarkılar Senfonik', Vivancos, Hande Yener Bursalılarla buluşacak.

ÇELİK'E YENİ GÖREV

Gerçek olan şu: Bursa siyasetinin son 20 yılına damga vuran isimleri say deseler muhtemelen Faruk Çelik ismi ilk sıralarda gelecektir. Belediye başkan adaylığı, ilçe yönetimleri ve il yöneticisi olarak başladığı siyasi yaşantısında milletvekilliği, grup başkanvekilliği ve bakanlık gibi görevlerde bulunan Faruk Çelik'e bu görevlerinin yanına yeni bir görev daha ilave oldu. O da Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyeliği görevi...


Faruk Çelik gerçekleşen atamayla üç yıl süre ile Ziraat Bankası yönetim kurulu üyesi olarak görev yapacak.
Bizler de Çelik'e atandığı yeni görevinde başarılar diliyoruz.

YILDIRIM'DA YENİ YÖNETİM BELİRLENDİ...

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz nisan ayı meclis toplantısında bazı müdürlüklerin kaldırılması için meclisten yetki almıştı.
Alınan bu yetkinin ardından merak edilen ise yeni yönetim şekillenmesi nasıl olacaktı?
O meraklar giderildi...
Yeni yönetimde siyasi başkan yardımcıları dışında Mert Vahit Aslan, Fatih Polat ve Kamil Kambur memur başkan yardımcısı olarak görev alıyor.
Müdürlükler ise şu şekilde oluştu:
Özel Kalem Müdürü Fatih Ören, İnsan Kaynakları Eğitim Müdürü,Meryem Aktaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Filiz Çilingir, Strateji Geliştirme Müdürü Pınar Bursa, Belediye Tiyatro Müdürü Ali Solak, Kütüphane Müdürü Aysun Berber, Koordinasyon İşleri Müdürü Musa Karacaoğlu,Zabıta Müdürlüğü İbrahim Türkmen, Sivil Savunma Müdürlüğü, A.Tahir Şenocak, Yazı İşleri Müdürlüğü Fahriye Şahin, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü Ahmet Ergin Muşlu, İmar ve Şehircililik Müdürlüğü, Dilek Gümüş, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Emrah Yalçın, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü Hamiyet Yıldızbaş, Veteriner İşleri Müdürlüğü Mehmet Altuntaş, Dış İlişkiler Müdürlüğü Hidayet Çalı, Fen İşleri Müdürlüğü Fatih Uçev Temizlik İşleri Müdürlüğü Serdar Deniz, Park ve Bahçeler Müdürlüğü Fatih Zeytun, Tesisler Müdürlüğü Yılmaz Kayrak, Destek Hizmet Müdürlüğü M.Hilmi Doğanay.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.