Hava Durumu

İl Sağlık Müdürü Yavuzyılmaz'dan yanıt var...

Yazının Giriş Tarihi: 16.01.2021 08:07
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.01.2021 08:07

Malum gündemdeki ana konu Türkiye'de önceki gün başlayan aşılama faaliyetleri.

Ülke genelinde ve Bursa yerelinde aşılama ile ilgili çalışmalar süratli bir şekilde devam ediyor.

Dünkü yazımızda KOVID19 aşısı ve aklıma takılanlar başlıklı bir yazı kaleme almıştım. Yazmış olduğum yazıda Bursa İl Sağlık Müdürü Fevzi Yavuzyılmaz'a aklıma takılan bir kaç soru yöneltmiştim. Onlardan ilki KOVİD19'u geçiren fakat geçirdiğinden habersiz antikor oluşan birinin aşı olması durumunda herhangi bir yetki olur mu diye sordum.

Sayın Yavuzyılmaz yazımızın ardından dün aradı.

Ayrıntılara girmeden önce Yavuzyılmaz'ın basınla diyaloğunu geriye dönüşlerini ayrıca tebrik ediyorum.

Gelelim Yavuzyılmaz'ın telefondaki açıklamalarına " Bursa'da dün itibarı ile 15 bin sağlık çalışanı aşılandı. Aşılama çalışmalarımızı hızlı bir şekilde devam ediyor. Özel hastaneler, eczaneler ve optisyenler de dahil olmak üzere yaklaşık 40 bin civarında aşılama bekleniyor, sağlık çalışanlarının aşılaması bir iki güne kadar biter"dedi

Sorduğumuz ilk soruya istinaden de" KOVID19 geçirmiş antikoru olan doktorlarımızdan, sağlık çalışanlarımızdan aşı olanlar var. Tetenos aşısını bes sene sonra tekrar oluyoruz keza hepatit aşısını daha sonra yine oluyoruz, hatırlatma babında fakat bugün en basit bir ağrı kesici içtiğiniz de risk vardır"dedi.

Yine sağlık çalışanları iççinden aşı olmayanlar var mı sorusuna da "kimseyi zorunlu tutmuyoruz" dedi.

Bir başka sorumuza ise her vakaya ayrı eldiven kullanılması gerektiği ile ilgili " takılan eldiven ile sağlık çalışanları bulaşıcı hastalıktan korunuyor şeklinde görüş belirtti" Ben sormak istediğim soruya net yanıt alamadım.

Yine hatırlatmış olayım:

Benden önce aşı olan birisinde bulaşıcı rahatsızlık varsa eğer bir yeri kanayıp aşılamayı yapanın eldivenine bulaşırsa o eldiveni değiştirmeden beni de aşılarsa sorusuydu o zaman ne olacak?

Allah korusun olası bir kanama durumunda kanlı eldiven oraya değerse ne olur?

İşte asıl sorgulanması gereken bu.

Onun için aşılamaya evet, her vakaya ayrı eldiven kullanılması şart...

Sırası gelen aşısını olsun velhasıl...

AK PARTİLİ VEKİLLER BOŞ DURMUYOR...

TBMM'nin 26 Ocak'a kadar tatile girmesinin ardından seçim bölgelerine gelen milletvekilleri çalışmalarına devam ediyor. Bu bağlamda AK Partili milletvekillerin çalışması fazlasıyla dikkat çekiyor. O vekillerden birinin performansı da oldukça dikkat çekici.

AK Parti'nin Bursa'daki en genç vekili Ahmet Kılıç gençliğin verdiği enerji ile günde 10-15 ziyaret yapıyor. Önceki günde Çekirge, Dikkaldırım Kükürtlü muhtarlarını ziyaret eden Kılıç ardından Süleyman Uzun'un başkanı olduğu KARADENİZSİAD yönetim kurulu ile bir araya geldi. Toplumun tüm kesimleriyle bir araya gelen sorunlarına çözüm üretmeye çalışan Kılıç'ı bizler de ayrıca tebrik ediyoruz...

ÖZDAĞ'A YAPILAN SALDIRI HOŞ DEĞİL!

Dün Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı önceki dönem Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ saldırıya uğradı.

Bu yapılan saldırı hiç ama hiç hoş değildi.

Fikirleriniz farklı olabilir, aynı dünya düşüncesine sahip olmayabilirsiniz ne olursa olsun hayatın hiçbir aşamasında şiddet olmamalı. Bu vesile ile Gelecek Partisi teşkilatlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, Selçuk Özdağ'a da acil şifalar diyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.