Hava Durumu

İlçe belediyelerinin atık yağla imtihanı...

Yazının Giriş Tarihi: 14.07.2021 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 14.07.2021 08:09

Özellikle Marmara Denizi'nde yaşanan müsilaj sorunu gözleri çevre ile ilgili çalışmalara çevirdi. İşte bu noktada çevre bilincinin oluşması şart.

Çevre bilincinin ilk oluşacağı yer de çekirdek aileler.

Aileler de başlangıç noktası ise mutfaklar.

Çöplerden başlayarak geri dönüşüme uygun yapılacak paketleme ve ayrışmalar çevre hareketine destek verecektir.

Keza kızartma yağlarını da lavobaya dökmemek onları uygun bir kaba doldurup kanalizasyona bulaştırmamak da oldukça önemli.

Bir litre su milyonlarca metreküp suyu kirletebilir.

İşte bu noktada yerel yönetimler atık yağları toplama adına kampanyalar düzenliyor. Bu kampanyalara siyasi partiler de destek veriyor.

Bu bağlamda Ufuk Cömez'in başkanı olduğu AK Parti Osmangazi İlçe Teşkilatı atık yağlardan sabun yapmayı öğretirken Yıldırım Belediyesi de bir litre atık yağa 5 litre şişe su veriyor.

Şimdi bu kampanyaya destek veren belediyelere Bekir Aydın'ın belediye başkanı olduğu Orhangazi Belediyesi de dahil oldu.

İlçede bir litre atık yağ getiren ilçe halkına 5 litre pet şişe su verilecek.

Bu sayede çevreye bir katkı daha oluşacak.

Biz de sorumluluğumuz gereği bu kampanyayı köşemizden duyurmuş olalım.

HANÇER'İN İYİ ÇALIŞMALARI DİKKAT ÇEKİYOR...

İYİ Parti Bursa İl Başkanlığı'nın kurucu isimlerinden biri olan Oğuz Hançer son yerel seçimlerde partisi tarafından Gemlik Belediye Meclis üyeliğine aday gösterilmişti.

Hem Gemlik, hem de Bursa Büyükşehir Belediye Meclis üyesi seçilen Hançer'in çalışmaları dikkat çekiyor.

Gemlik Belediye Meclisi'nde imar komisyonu ve encümen üyesi olan aynı zamanda Bursa Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Komisyonu'nda görev yapan Hançer sorun değil çözüm odaklı çalışmaya gayret gösteriyor.

Dün ayaküstü karşılaştığımız sohbet ettiğimiz İYİ Parti'nin Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi'nde en çalışkan meclis üyesi olarak dikkat çeken Hançer, Gemlikli hemşehrilerimiz beni sevdi ben de onları çok seviyorum.

Gemlik için hizmete devam dedi.

Bizler de Hançer'e çalışmalarında başarılar diliyoruz.

KANAR MAKAMINI DIŞARIYA TAŞIDI

Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar'ın geçen yıl makamını belediyenin önündeki alana taşıdığını kaleme almıştık.

Uzunca bir süre vatandaşla burada buluşan Kanar, kış mevsimi-nin ve yağışlarının girmesi sonrası tekrar makamını belediye binasının içine almıştı. Yaz mevsi-minin gelmesi sıcaklıkların artması sonucu makamını tekrar dışarıya taşıdı. Vatan-daşlarla belediyenin önünde buluşan, talep-lerini alan Kanar çözüm noktasında iş bitiriciliği de herkesin takdirini kazanıyor. Kısaca, Ka-nar'a çat kapı her zaman ulaşmanız mümkün...

ÖREN'İN BABA ACISI...

Hayatta gerçek olan iki şey öncesi doğum sonrası ölüm. Bu iki çizgi arasında geçen kısma da hayat diyoruz.

Ya da diğer bir ifade ile teferruat.

İşte dün bu bağlamda çok sevdiğimiz değerli dostum, Yıldırım Belediyesi Özel Kalem Müdürü Fatih Ören'in babası Orhan Eren'in vefat haberini öğrendik.

Merhum Orhan amca öğlen namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası ebedi yolculuğuna uğurlandı. Bizler de merhum Orhan amcaya Cenab-ı Allah'tan rahmet yakın-larına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin. Toprağı bol olsun.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.