Hava Durumu

İnegöl Belediyesi doğal afetler için hazır...

Yazının Giriş Tarihi: 18.11.2020 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.11.2020 08:09

Özellikle içinde bulunduğumuz yılı değerlendirdiğimizde afetler üst üste kentimizde yaşadığımız sel felaketleri yine yakın bir tarihte yaşadığımız İzmir depremi bu felaketlerden bir kaçı. Öte yandan her an hazır olmamız gereken bir de Güney Marmara üzerinde Gemlik civarında olan kırılmamış faylar var.

En son 1855 yılında gerçekleşen depremde taş üstünde taş kalmamıştı. Allah korusun aynı bir depremde ne olur?

İşte bu konuda eylem planlarının hazır olması gerekiyor.

Alper Taban'ın belediye başkanı olduğu İnegöl Belediyesi bu konuda geçen yıl 2019 Kasım ayında Doğal Afet ve Riski ile Mücadele Eylem Planı komisyonu kurarak ilçe için bir yol haritası belirlemek için yola çıktı.

İnegöl Belediyesi, önderliğinde hazırlanan planda AFAD, BTÜ, UÜ, DPÜ ve Türk Kızılayı, İnegöl Kent Konseyi, İNDİYAK ve İNİYAK'ın da paydaş olarak yer aldı.

Önce İnegöl'ü tüm özellikleriyle masaya yatırıldı. Ardından afet türleri, deprem, heyelan, kuraklık,orman yangını,salgın hastalıklar,siber saldırılar ve su taşkını olarak belirlendi. Olası afet türlerinde yer alması gereken hizmet grupları tespit edildi.

Sonrasında olası afet ve benzeri durumlar konusunda yapılması gerekenleri kısa, orta ve uzun vadeli olarak planlaması yapıldı.

Burada ayrıca öncelik sıraları da tespit edilerek görev dağılımları belli oldu.

Olası sıkıntılı bir durumda kimin ne yapacağı belli.

Ardından komisyonun raporu ve çalışmaları komisyonun kurulmasının ardından 64 sayfalık kitap haline getirilerek birinci yılında basıldı.

Kısaca komisyon ilk sınavından yüzünün akıyla çıktı..

İnegöl ölçeğinde değerlendirdiğimizde oldukça önemli bir çalışma. En azından kimin ne yapacağı belli olmuş.

Şimdi sıra bu planı uygulamada.

Nereden başlasa kardır.

Bende emeği geçenleri ve uygulamaya sokanları ayrıca tebrik ediyorum.

ULUDAĞ OSB'NİN SANAL FUARI SONA ERDİ...

Pandemi sürecinde hayatımızda kısıtlamaya gittiğimiz en önemli ayrıntılardan biri de seyahat. Bu noktada zorunlu olmadıkça seyahatler yok.

Bundan en çok etkilenenlerin başında ise işadamları geliyor.

Ürettikleri mal ve hizmetleri Uluslar arası pazarlarda yeni müşteriler bulabilmek için fuarlara gidemeyen işadamları yeni normalde müşterileri ile sanal fuarda buluşmaya başladılar.

Bu noktada Bursa'da ilk sanal fuarı gerçekleştiren kurum olan Uludağ OSB sonuçlardan memnun.

Kasım ayı başında açılan yaklaşık iki hafta açık kalan fuarı 25 bine yakın sanal ziyaretçinin sanal ortamda gezdiğini, yüzlerce ikili görüşme yapıldığını ve iş bağlantılarının sağlandığını Başkan Yunus Aydın'dan öğrendik

Ziyaretçiler arasında İspanya, İngiltere, Almanya, Rusya ve İran'dan çok sayıda ziyaretçi katıldığını da ayrıca yazmış olalım.

Fuarın verimli geçip geçmediği sorusuna ise ilk defa bağlantı yapılan müşteriler olduğunu, ilave siparişler alındığını önümüzdeki günlerde yeni sanal fuarların açılacağını Başkan Aydın bizlere telefonda açıkladı..

Yine bu bağlamda Uludağ OSB tarafından fuara katılan firmalara plaket verildi.

Başkan Aydın ile ilgili diğer bir gelişme de geçen haftalar içinde COVİD19'lu ile teması olduğu için karantinada olduğunu bu köşeden aktarmış olalım.

Bizler de Başkan Aydın'a geçmiş olsun dileklerimizi bu köşeden iletiyoruz.

AK PARTİ'DE HEYECANLI BEKLEYİŞ...

Hafta sonu cumartesi günü yeni il başkanı için temayülü gerçekleştiren AK Parti Bursa teşkilatlarında kimin başkan olacağı merak konusu.

Normalde belirlenen beş ismin bugün üçe düşürülmesi bekleniyordu.

Fakat AK Parti Teşkilat Başkanı Erkan Kandemir'in Ankara dışında olmasından dolayı bu sayı düşmedi.

Kandemir'in bugün Ankara'ya dönüp sayıyı üçe düşürüp isimlerin AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.