Hava Durumu

İnegöl'de AK Parti'de kimlerin ismi aday adaylığı için geçiyor?

Yazının Giriş Tarihi: 30.08.2018 07:54
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.08.2018 07:54

Yerel seçimlere altı aydan fazla zaman olmasına rağmen aday adayları nabız yoklamaya başladılar. Bu süreçte bazı isimler ortaya çıkarken bazıları da şimdilik gizliden gizliye çalışmaya devam ediyorlar.
Özellikle bu bağlamda yerel seçimler öncesi AK Parti'de aday bolluğu yaşanacağı tahmin ediliyor.
Bu noktada bugünkü yazımızın konusu İnegöl'e geçmeden önce küçük bir düzeltme ile başlayalım.
Dünkü yazımızda Bü-yükorhan'da aday adayı olarak ismi geçen Kamil Turan'ın MHP'den aday olduğunu yazmıştık. Dostumuz Mustafa Bay bizi uyardı.
Aday olan Kamil Turan değil ağabeyi Bayram Turan'mış.
Gelelim bugünkü yazı konumuza ;
Bugün Bursa'nın merkez dışında sanayisi ve nüfusu ile en büyük ilçesi olan İnegöl'de AK Parti'nin adayı kim olabilir sorusunun yanıtını bulmaya çalışalım.
Alinur Aktaş'ın Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından ilçede Alper Taban belediye başkanlığı görevine seçilmişti.
Şimdi başkan Taban.
Mevcut başkanları kaleme almadığımızı daha önce ifade etmiştik.
İnegöl'de kelimenin gerçek anlamıyla aday enflasyonu yaşanıyor.
Geçen dönem aday adayı olan Yavuz Uğurdağ bu dönem aday değil. Fakat ilçede İTSO eski Başkanı Metin Anıl da aday adayı olabilir diyenlerin sayısı hiç de az değil.
Anıl'ın adaylık şartının üzerinde uzlaşılmış ve ağabey olması istenilmesi durumunda diyenler de oldukça fazla...
Bir başka aday adayı ise İnegöl Kafkas Derneği Başkanı ve AK Parti eski İlçe yöneticisi Nedim Sevim.
2014 yılında aday adayı olarak şansını deneyen Hasan Aydın bu dönem de aday adayı olacağı tahmin ediliyor.
AK Parti'den İnegöl Belediye Meclis Üyesi olan Sedat Öpçiner, Erdal Akkaya, Nedim Bayram ve Ahmet Kara'nın da adı başkan aday adaylığı için geçiyor.
MÜSİAD'ın önceki dönem başkanlarından Ahmet Güleç ile mevcut başkanı Zeki Kavas'ın da aday adaylığı yarışında olma ihtimali oldukça yüksek.
İnegöl Manavlar Dernek Başkanı Erdoğan Kızmaz'ın da ismi aday adaylığında geçiyor. Merhum Hikmet Şahin'in başkanlığı görevinde BURFAŞ'ın müdürlük görevini üstlenen İbrahim Er de aday adaylığı için nabız yoklayan isimlerden...
Bu isimlerin yanı sıra iki dönem milletvekilliği yapan Sedat Kızılcıklı'nın ismini dillendiren birçok isme rastladık.
Kızılcıklı da aday adayı olursa şaşırmamak gerekir!
AK Parti'nin İnegöl'deki önemli isimlerinden olan eski ilçe başkanları Bülent Temelli ve Adem Demirel'in de aday adaylığı yarışının içinde olacaklarını söylemek müneccimlik olmaz.
Bu isimlerin yanı sıra İnegöl kökenli AK Parti Gençlik Kolları eski Genel Başkanı şu an İstanbul il yöneticisi olan Melih Ecertaş'ın ismini de adaylık için telaffuz edenlere rastladık.
Kısaca AK Parti'nin karar vericileri İnegöl'de adayını belirlerken oldukça zorlanacağa benziyor...

DAĞ-DER'DEN BİR İLK...

Bursa'nın en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Dağ-Der bayramlaşma geleneğini bayramdan sonraki ilk salı akşamı DKM'de yapıyor.
Önceki gün DKM'de bayramlaşan dernek üyelerine konuşan başkan Ali Kaya 21 Eylül'de gerçekleştirecekleri bir etkinliğin ilk olacağını paylaştı.
O etkinlik geleneksel yağlı güreşler.
Hem yeri hem saati bakımından ilk.
Yer olarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın desteğiyle Atatürk Stadyumu meydanı tahsis edilmiş. Saat olarak akşam saatleri 19.00'da başlanmasında karar kılınmış.
Bu açıdan güreşleri seyretmek isteyenler serin havada takip edecekler...
Bu arada öğrencilere burs desteği sağlanmasıyla gerçekleştirilen açık artırmada satışa çıkarılan kuzuyu da 3 bin TL bedelle Alinur Aktaş kazandı.
Aktaş daha sonra kuzuyu da derneğe hediye etti...

ÖDÜNÇ'TEN HARMANCIK'A GÖLET MÜJDESİ

DAĞ-DER'in bayramlaşmasında karşılaştığımız AK Parti Bursa Milletvekili Atilla Ödünç dağ ilçelerinden Harmancık'ın gölet sorununa el atmış.
Önümüzdeki günlerde DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın'la gölet sorununu görüşecekmiş. Bu bilgiyi de buradan paylaşmış olalım.

ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANIYORUZ...

Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramımızın 96. yıldönümü. Bu vesile ile topraklarımızı düşman işgalinden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm ecdadımızı ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun...

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.