Hava Durumu

İstanbul seçimlerinin ardından kulislerde konuşulacaklar

Yazının Giriş Tarihi: 25.06.2019 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.06.2019 08:09

Pazar günü İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tekrarlanan seçimleri Millet İttifakı adayı CHP'li Ekrem İmamoğlu kazandı.
Gözler muhtemelen bugün gerçekleşecek mazbata töreninde...
İmamoğlu mazbata töreninin ardından bugün veya yarın göreve başlayacak.
Ama seçimin yankısı uzun bir süre siyaset kulislerinde konuşulacağa benziyor.


Kulislerde konuşulması muhtemel olanları şimdiden yazmaya başlayalım.
Şimdi gelelim seçimle ilgili dün yazamadıklarımıza:
İmamoğlu, eğer klasik anlamda solcu olsaydı bu seçimi kazanabilir miydi? Ya da karşısında Kadir Topbaş olsaydı aynı sonuca ulaşabilir miydi?
Bundan sonraki süreçte AK Parti'nin değerlendirmelerinde bu tür sorulara yanıt aranacak.
CHP açısından baktığımızda ise bundan sonraki aday belirleme kriterinde İmamoğlu gibi adaylara ağırlık verileceğini de söylemek müneccimlik olmaz.
Diğer bir soru ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevine oturacak olan İmamoğlu'nun üst yönetimde ne gibi değişiklikler yapacağı.
Mevcut şirket yönetimi ve müdürleri ile çalışıp çalışmayacağı.
Bu soruların yanıtlarını ilerleyen süreçte hep beraber öğrenmiş olacağız.
Bursa açısından değerlendirdiğimizde ise CHP'nin kazanmış olduğu Nilüfer, Mudanya ve Gemlik belediyelerine İmamoğlu'nun belediye başkanlığı yapacağı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden herhangi bir şekilde desteklenip, desteklenmeyeceği.
Öte yandan CHP Bursa Büyükşehir Belediye başkan adayı Mustafa Bozbey'in yeni dönemde Ekrem İmamoğlu'nun kadrosunda yer alıp almayacağı...
Bu sorular uzayıp gidecek, yanıtlarını ise önümüzdeki süreçte hep beraber göreceğiz...

EYT MESELESİ SEÇİMLERİ ETKİLEDİ Mİ?

İstanbul seçimlerinin ardından kulislerde AK Parti'nin seçimlerde istediği sonucu niçin alamadığı konusundaki gerekçeler sıralanmaya başlandı.
O konuşmalardan biri de EYT meselesi ya da diğer bir deyişle emeklikte yaşa takılanlar... Özellikle son yıllarda örgütlü bir şekilde mücadelesine devam eden bu grubun da seçimlerde farkın açılması noktasında etkili olduğu konuşuluyor.

Bunun dışında birçok konuda konuşulanlar var. Onları da ilerleyen süreçte yazmaya devam edeceğiz.

VEKİLLERİN İLK YIL KARNESİ...

Son bir yıldır seçimlerden başımızı kaldırmadık desek yalan olmaz. Önce 24 Haziran Milletvekilliği Genel Seçimleri, ardından 31 Mart Yerel Seçimleri en son olarak da tekrarlanan 23 Haziran İstanbul B.B.B. Seçimleri.
Şimdi bu üç seçimi üst üste koyduğumuzda 24 Haziran Genel Seçimlerinin dün.1. yıldönümüydü.
Kısaca görev süresinin 1 yılı gitti kaldı dört yıl...
Ya da diğer bir deyişle;Bursa'dan seçilen 20 milletvekilinin yarısının vekil olarak seçildiği ilk seçimdi desek abartmış olmayız.
Bu süreçtye bazı isimler daha fazla öne çıkarken bazı vekilleri de çok az gündeme geldi dersek abartmış olmayız. Öte yandan yine gerek iktidar gerekse muhalefet milletvekilleri seçimden seçime koşarak büyük efor sarf ettiklerini söylemek müneccimlik olmaz. Bu vesile ile biz tüm milletvekillerine kalan süre zarfında Bursa'nın sorunlarına derman olacak şekilde çalışmalarda bulunmasını temenni ediyoruz.

ESGİN VE ÖZEN'DEN YHT'YE SIKI TAKİP

İstanbul seçimlerinin ardından terleri kurumadan Bursa'nın projelerini yerinde takip eden AK Parti Milletvekilleri Mustafa Esgin ve Refik Özen'in çalışmaları dikkatlerden kaçmıyor. Bu bağlamda vekilliğinin 6.ayında ziyaret ettikleri YHT şantiyesini dün ziyaret eden iki milletvekili çalışmalar hakkında bilgi aldı. YHT'nin altı ay önce inşaat seviyesi yüzde 55 iken bu sene bu rakam yüzde 73'lere çıkmış durumda.


Her iki vekil de ziyaret sonrası sosyal medya hesaplarından projede sürecin sorunsuz ilerlemesi noktasında Bursa milletvekilleri olarak süreci Ankara'da yakından takip etmeye devam edeceğiz şeklinde ziyareti paylaşmışlar.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.