Hava Durumu

İYİ Parti'de yönetim yenilendi...

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2019 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2019 08:06

Siyasette hareketlilik devam ediyor. Bu hareketliliği yaşayan siyasi parti ise İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı.
Siyasette en yeni parti olmasına rağmen en çok il yönetimi değiştiren parti de İYİ Parti.
Şu ana kadar Yüksel Yılmaz, Bayram Kazancı ve Yahya Bahadır'ın başkanlık yaptığı partide kaşla göz arasında yönetim değişmiş.


Yönetimin değiştiğini de
Dün elektronik postamıza gelen bir ileti sonrası öğrendik. Telefonla görüştüğümüz İl Başkanı Yahya Bahadır'dan detayları öğrenik. Yerel seçim sürecinin ardından il yöneticileri ve Bahadır 10 gün önce istifasını genel merkeze sunmuş.
Genel Merkez istifayı kabul etmiş.
Ardından yeniden il teşkilatını kurma görevini Bahadır'a vermiş.
Bahadır da asil ve yedeklerle oluşturduğu 83 kişilik yönetimde 30 yeni isme yer vermiş.
O yeni isimler arasında dikkat çekenlerden biri turizmci Hasan Eker, yine yerel seçimler için Yenişehir'den belediye başkan adayı olan Ercan Özel yine Erkan Aydın'ın listesinden Osmangazi Belediyesi'nden kontenjan belediye meclis üyesi adayı olan Hüseyin Koçak ve disiplin kurulunda doktor Cemil Tüzüner ve İYİ Parti'den milletvekili adayı olan Fazlı Seyis isimleri dikkat çekiyor.

KADER BİRLİĞİ EDEN BAŞKANLAR ZİYARETLERE DEVAM EDİYOR...

Yerel yöneticiler görevde ilk aylarını bitirdiler ikinci ayın da ortasına geldiler.
Bu süre içinde ziyaretçi sayısı azalmıyor, hatta artıyor desek abartmış olmayız...
Özellikle AK Partili belediye başkanlarını ziyaret eden bir ekip var ki onların ziyaretleri fazlasıyla dikkat çekiyor. O ziyareti yapan son teşkilat içi seçimlerde ilçe başkanlıklarına tekrar aday gösterilmeyen isimler.
Kimler mi?


Osmangazi İlçe eski Başkanı Ali Yılmaz, Yıldırım İlçe eski Başkanı Hüdayi Yazıcı, Nilüfer İlçe eski Başkanı Celil Çolak, Gürsu İlçe eski Başkanı Mustafa Yıldırım, Mustafakemalpaşa İlçe eski Başkanı Sadettin Akkoyunlu, Karacabey İlçe eski Başkanı Murat Erol ve Orhangazi İlçe eski Başkanı Mustafa Kaya.
Eski ilçe başkanları göreve seçilen belediye başkanlarını ekip olarak ziyaret etmeye devam ediyorlar.
Bu ekibin dünkü ziyaretleri de Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a oldu. Ziyaretlerden bir mesaj çıkarmak gerekir mi?
Onu biz bilemeyiz.
Ama bizim gördüğümüz bu ekip arasında birlik ve beraberliğin en üst seviyede olduğu...

AYDIN'A TÜRKPA'DAN ÖDÜL...

2008 yılında kurulan, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Türkiye 'nin üye olduğu Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi'nin dönem başkanlığını TBMM Başkanı Mustafa Şentop yürütüyor.
Asamable her yıl farklı etkinlikler yapıyor.


Bu yıl kuruluşunun 10.yılını kutluyor.
Bu bağlamda;
TÜRKPA kuruluşunun 10. yıldönümü münasebetiyle Türk Dili Konuşan Ülkeler Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) üyesi olarak gittiği ülkelerde Türkiye temsilcisi olarak gerçekleştirdiği temaslardan dolayı CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, TÜRKPA hatıra nişanına layık görüldü.
Aydın'la beraber TBMM başkanları önceki dönem Cemil Çiçek, Köksal Toptan, Mehmet Ali Şahin, İsmet Yılmaz ile eski milletvekilleri Nevzat Pakdil, Ekrem Erdem, Haluk İpek ve Feyzullah Kıyıklık ve TBMM mevcut başkanı Mustafa Şentop 10. yıl nişanlarını alan isimler oldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.