Hava Durumu

Kanar'dan müjdeler devam ediyor...

Yazının Giriş Tarihi: 29.09.2020 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.09.2020 08:05

Gerçek olan şu: Bursa'da son yerel seçimlerde seçilen yeni belediye başkanlarından en dikkat çekenlerinden biri Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar...

Kanar, ilçesine yatırım yapabilme adında 24 saat içinde tabiri caiz ise 25 saat çalışıyor.

Hatta bazen evde çocuklarının nasıl büyüdüğünün farkına varmıyor. Kanar'ın diğer bir özelliği ise çevreci olması.

Bu bağlamda ilçede çevreye düşman her türlü yatırımın karşısında bunun için ciddi mücadele ettiğini bilenlerdenim.

Belki çoğu kimse bilmiyor. Kanar'ın mücadelesi olmasaydı bugün Mustafakemalpaş'da bir çok yerde çevre aleyhine yatırımlar olabilirdi.

Evet Kanar, ilçesine yatırım için uğraşıyor ama bu yatırımlarda olmazsa olmazı çevreye duyarlı olması.

Bunun yanı sıra çevre ve insan sağlığını yatırımlarda öne çıkarıyor.

Bu bağlamda ilçede 326 km'lik asbestli boruların değiştirilmesi de önemli çalışmalardan biri de öte yandan ödenek yetersizliğinden inşaatı duran Gençlik Merkezi'nin inşaatı için Aktaş'la diyaloğu sayesinde başlayacak olması Kanar'ın artılarından.

Kanar'ın gayretleri ile yakın tarihte başlayacak olan inşaatın müjdesini şu sözlerle sosyal medyasından vermiş:

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Spor Toto Teşkilatı paydaşlığında önümüzdeki günlerde temel atma törenini gerçekleştireceğimiz dev yatırım sahasının içerisinde; 550 kişilik amfi etkinlik alanı, tiyatro ve sinema salonları, nikâh salonları, meslek edinme atölyeleri, kültür ve sanat kompleksleri, her branşa ayrı kapalı spor salonları, basketbol sahası, futbol sahası, halı saha, tenis kortları, olimpik kapalı yüzme havuzu, kafeterya, yüzlerce araç kapasiteli açık ve kapalı otopark ve daha pek çok alternatif yaşam alanı olacak. 38 dönümlük arazi üzerine kurulan projenin tamamlanmasıyla insanımızın hayatına doğrudan dokunacağız. Kısa vadeli, geçici işlerle değil, genç nesillere odaklanan, uzun vadeli, vatandaşlarımızın önümüzdeki bir asır boyunca rahat nefes alacağı icraatlar için çalışıyoruz.

Ardından;

Bu uğurda var güçleriyle bizleri destekleyen Başta Sn. Bakanlarımız Hakan Çavuşoğlu ve Efkan Ala'ya, Sn. İl Başkanımız Ayhan Salman'a, göreve geldiğimiz günden bu yana en yakın destekçimiz olan Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Alinur Aktaş'a, Bölge Milletvekilimiz Sn. Mustafa Esgin'e ve tüm Bursa Milletvekillerimize şahsım ve ilçem adına tüm kalbimle teşekkür ediyorum...

Diyerek kendisine destek olan isimleri de unutmamış...

Bizler de çalışmalarından dolayı Kanar'ı tebrik ediyoruz.

AK PARTİ OSMANGAZİ'DEN PLAKETLİ TOPLANTI...

Bu hafta sonu kongresini gerçekleştirecek ilçelerden biri de AK Parti Osmangazi İlçe Başkanlığı. Ufuk Cömez'in başkanlığını yaptığı ilçede yönetim kurulu bugün son kez toplanacak...

Önümüzdeki hafta muhtemelen Cömez başkanlığında oluşan yeni yönetim kurulu da ilk toplantısını gerçekleştirmiş olacak.

Cömez bugün yol arkadaşlarıyla gerçekleşecek bu dönemin son toplantısı için tüm arkadaşlarına plaket hazırlattığını öğrendik.

Bugünkü toplantıda Cömez'in arkadaşlarına plaket vererek teşekkür edeceğini bu köşeden yazmış olalım.

TEKNOFEST'TE DAĞ İLÇELERİNİN GURURU OLDULAR...

Bu yıl Gaziantep'te 5. düzenlenen TEKNOFEST ülkemizin geleceği adına umut veren bir yarışma. Bu seneki yarışmada ise birinciliklerden biri Tokat'a gitmesine rağmen bizleri de guruRlandırdı. O gurura vesile olan isim ise Orhaneli'nin Argın Mahallesi'nden İbrahim Duman'ın da içinde yer aldığı İHAGER takımı.

İHAGER Uluslararası İnsansız Hava Araçları Yarışmasında birincilik ödülü kazanarak şampiyon oldu.

Öte yandan aynı yarışmada yine Keles'in Küçükkavacık Mahallesi'nden Bursa Teknik Üniversitesi İç Mimarlık Bölümü'nden mezun olan Oktay Ayaz'ın içinde bulunduğu takım da uçan aracım Turna tasarımında ve görselleştirmesinin de dahil olduğu, Teknofest 2020 Uçan Aracım Turna Tasarim yarışması'nda 1.lik elde etti.

Duman ve Ayaz hem dağ yöresinin hem de Bursa'nın gurur oldular. Bizler de iki gencimizi tebrik ediyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.